Suami disenangi

Gigih tau laki datang nak melawat bini dia dekat rumah mak mentua. Kalau tanya jauh ke tak jarak weolsss, agak jauh gaklah. Naik kereta, ada mau 6 jam perjalanan. Tapi since laki naik flight, setengah jam je dah boleh sampai.

Jumaat petang dia sampai, ahad petang dah balik semula sebab isnin kan keje. Takpe, nanti i bersalin insyaAllah jumpe lagi. hihi

I kahwin dengan husband alhamdulillah dapat restu from all the families. Dalam family i, husband menantu sulung. Seronok tau bila family i sangat-sangat menghargai kewujudan dia. Mak i pun over masa husband datang. Asyik nak bagi makan sedap jew. Masak tu lah, masak ni lah. Siap gigih lagi ke pasar pepagi buta semata-mata nak beli udang besar-besar kasi menantu makan. iols pulak yang mendengki. cisss

Laki i ni sangat pandai ambik hati orang tua. Pandai sembang. Parents i pun senang dengan dia. And kalau i perhatikan husband i neh, dia memang pandai berkomunikasi dengan orang tua. I tau lah sebab sebelum kitorang kahwin, ada pakcik tuh berkenan dengan husband i sampai tahap nak buat jadi menantu. Tapi anak pakcik tu dah ada pilihan sendiri. So, cancel nak jadi menantu. Kira takde jodohlah kan. Last-last, jodoh dengan i. kihkihkih


Sempat tau i snap. Masa ni parents i dengan husband duk adjust pebenda dekat belakang tv tu tatau. I duduk je sebab bukannya boleh buat apa pon. Dia ringan tulang nak tolong, tu kot yang buat parents i senang hati dengan dia.

Perempuan ni, seronok tau kalau laki layan family dia buat macam family sendiri. Bertambah-tambah sayang gittew.

Toodles!

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

3 Comments

Click here for Comments
Lea Azleeya
admin
February 27, 2017 at 2:06 PM ×

Untungnya dpt suami macam ni.. :)

Reply
avatar
Mia Liana
admin
February 27, 2017 at 5:15 PM ×

alhamdulillah... syukur.. moga berbahagia dengan suami tercinta...


pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #28. blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2017/02/senarai-url-blog-28.html

pemenang akan diumumkan pada 28/2/2017

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
March 6, 2017 at 6:59 PM ×

Alhamdullilah. Bersyukur dapat suami begini baik :)

Reply
avatar