Sabtu dan Ahad cuma RM1

Assalamualaikum and hi.

Hoi hoi hoiii. Tadi tetiba ngidam nak minum slurpee dekat 7 Eleven (7E). So, gigihlah i bawa husband singgah 7E tu demi Slurpee semata-mata.


Slurpee ni sedap sebab dia macam ais hancur berperisa gittew. Kena minum cepat-cepat sebab bila dah cair macam kureng sodap sikit. Pada i lahhhh. And fyi, Slurpee ni minuman yang bergas tauuu. I tau tak elok untuk wanita hamil cam i tapi nak buat caner. Dah nak sangat minum.

Selalunya i nampak Slurpee ni ada 2 flavour. Eh 2 ke 3 ye? Ala lupa ah. Tapi depends jugaklah sebab lain 7E, lain flavour depa ada. Macam yang tempat i singgah ni, only available 1 perisa je. Sodih sangat beb. Kalau ada 2 flavour, boleh campur sekali. And dont worry harga tetap sama.

So, slurpee ni ada 3 jenis cup. Cup paling kecik bersaiz 12 oz, cup sederhana and lastly yang large punya tapi sorry gile-gile sebab untuk saiz sederhana dan besar i lupa berapa oz. Ekekekee.

Harga pula, yang saiz paling kecil RM2.35. Saiz sederhana RM2.65 and yang besar RM3. Kalau i tak salah ye uolsss. Tapi range harga macam tu lah.

Since i nak merasa je Slurpee ni kannnn. Maka, i ambiklah saiz kecik. Jimat pon jimat. Hahahhaa. Okey, i isilah slurpee masuk dalam cup i. Ohye, nak ambik slurpee ni self service ye. Takde staff tolong tuang. Senang je. Ikut arahan yang diberi and jangan gelojoh. Kang tak memasal tumpah slurpee tu kang.

Dah isi, uols check lah dekat-dekat mesin slurpee tu kalau ada penutup cup disediakan. Kalau ada, ambik je and then terus bawa ke kaunter. Kalau cari tak jumpa, takpe bawa je pergi kaunter and tanya cashier dia. Sebab kadang penutup dia kena simpan dekat kaunter. Tapi tadi i nampak ada dekat mesin tu. So, ambik jelah tinggal bawa ke kaunter untuk bayar.

Okey masa ni i taktaulah patut berlaku ke tak. I dah tau harganya untuk cup tu sebab dah tulis siap-siap kan tapi i still tanya cashier tu berapa. Hahahaa. Bengang tak bengang. Tapi bila cashier tu kata "RM1 je", i pon macam reply dia kata "Hah??! Oh okey okey." SERINGGIT je uolsssss. i ingat RM2.35. So, bayarlah tanpa tanya apa-apa dekat cashier tu.

Dah minum sedap-sedap, terdetik nak update dekat wechat. Kahkahkahhh. Dasar kpochi betul. Lepas dari tu adalah kawan dekat wechat komen kata setiap hari Sabtu dan Ahad 7e memang jual RM1 je minuman slurpee untuk saiz kecik tu. Lulss. Terasa lambat update diri ini. Hahahahhaaaa. Baiklah.

Kesimpulannya, kalau uols nak beli slurpee ni dengan harga RM1 je. Boleh beli pada hari Sabtu dan Ahad ye. Haa minumlah ko 10 cup punnn. Hihii

posted from Bloggeroid

Previous
Next Post »

2 comments

Click here for comments
Seorang Syed
admin
February 7, 2017 at 9:01 PM ×

haha saya tak boleh nak minum air ni sebab dia punya manis tu macam satu kilo gula. so memang dah lama sangat tak beli air ni keh2. btw saya follow blog ni ya tia? :D

Reply
avatar