Hati Penuh Taman

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum ..

Apesal lah aku ni degil sangat. Kata tak nak tengok video orang kahwin , gambar-gambar orang kahwin , cerita-cerita orang kahwin. Tapi , tengok jugak. Grr~


Yelah , sebab aku mengaku , 70% space yang ada dalam hati aku ni sebenarnya penuh dengan taman-taman dan tasik-tasik jiwang. Thats why lah aku tak galakkan langsung mata dan telinga aku ni untuk mendengar segala bicara dan pemandangan yang romantis! Oh Tia :"(


Seriously , aku cemburu dengan orang yang dah bina rumah dan tangga dengan pasangan masing-masing. But I guess its normal kot. Especially untuk girls yang totally mempunyai hati yang penuh taman romantik macam aku ni. So , mesti aku ada geng juga ni kan? Ahaa


And yes! Aku selalu kena pujuk diri sendiri supaya jangan layan sangat rasa jealous tu .. (aku jelesssss) Sebab aku tahu , each one dari kita ni mesti ada kisah masing-masing kan. Yeah .. Kisah yang hanya Allah S.W.T yang tahu. So , aku kena bersabar. Jangan terlalu emosi. Haha!


And lagi , aku macam tak percaya aku dah getting older. Rasa macam kejap aje umur belasan tahun. Rasa macam baru semalam. Lagi few days , bertambah lagi angka pada usia aku. 22 years young. Hehe ..


Dah banyak kali rasanya aku jumpa ayat ni. Tapi , aku selalu juga pegang sebagai motivasi.

Kurangkan agenda mencari lelaki yang baik. Tapi berusahalah menjadi perempuan yang baik.

Nak yang baik je , tapi diri sendiri tak cuba nak ubah jadi baik. Sedih :'(


Previous
Next Post »

4 Comments

Click here for Comments
December 29, 2012 at 3:55 AM ×

Kurangkan agenda mencari lelaki yang baik. Tapi berusahalah menjadi perempuan yang baik.

my favorite ayat.. done follow you.. saya sotong berwarna hijau :3

Reply
avatar
Siti Aziz
admin
December 29, 2012 at 10:06 AM ×

ye..betul kata tia, setiap orang ada cerita masing2...

dalam hati ada taman...:)

Reply
avatar
AtieAbid
admin
December 29, 2012 at 10:08 AM ×

normal kot dalam hati ada taman. =)

suka dengan quote tu..ingat dengan janji Allah, perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik. dan begitulah sebaliknya..

Reply
avatar
izfanora
admin
December 29, 2012 at 11:06 AM ×

dear, normal r pd usia mcm tue baca or dgr kisah2 rumahtangga. jgn risau sgt.. jodoh tue ada, cuma belum masanya dipertemukan. :)

Reply
avatar