Gula Getah Lekat Di Jantung

Assalamualaikum. Thanks for dropping by ..

Hewhewhew! Saat-saat idea mencurah sudah datang balik. Update Tia , updateee. Nanti lupa lak.

Suka makan gula getah tak? Dulu masa aku kecik memang selalu kena warning JANGAN TELAN GULA-GULA GETAH. Habis manis , sisa di buang. Konon kalau telan nanti lekat dekat jantung. Imaginasi aku sebagai seorang budak memang tinggi masa tu. Aku terbayang macamana gula getah tu lekat dekat jantung then aku sesak nafas lepas tu mati. Perhh ...


Tapi masa aku dekat sekolah menengah lain hal pulak. Kadang aku suka makan gula-gula getah sebelum masuk kelas. Loceng dah bunyi , cecepat aku buang takut kantoi dengan cikgu.


Entah macamana satu hari tu aku terlupa nak buang. Masih ada rasa manis kot. Sayang nak buang. Heh! Sekali cikgu dah masuk , kawan tegur. "Wey , kau makan ke?"


Lepas kawan tegur baru perasan aku masih tengah sedap mengunyah. Dan memang padan muka aku lah kan. Tetiba cikgu panggil nama aku. Slurpp! Aku main telan je gula getah tu. Sekali rupanya cikgu cuma nak tau aku ada dalam kelas ke takde. Hoh! Sia-sia je aku telan chewing gum tu. Tapi , Aku dah telan! Sangkutlah dekat jantung. Macamana ni , macamana ni. Mesti aku sesak nafas lepas tu pengsan. Lepas tu ...


Tunggu punya tunggu , huh! Aku masih bernyawa sampai sekarang. Siap boleh cerita pengalaman dengan gula getah lagi.


Tu lah pengalaman aku dengan gula getah ni. Btw , aku dapat idea nak menaip pasal gula getah ni lepas aku blogwalking dekat salah satu blog. Aku just lupa blog sape. Nak credit to pun tak tau nak kasi dekat sapa. So , sapa rasa idea gula getah ni dia yang punya. Just inform aku dekat ruangan komen owkay.


Sekian ;)

Previous
Next Post »

7 Comments

Click here for Comments
P#eoniX
admin
April 22, 2012 at 6:49 PM ×

hahah...baek ko x-tray kat jantung ko tuh hade lekat x gule-gule getah tuh....best gak bace pengalaman yang orang lain mungkin x rase...heheheh...

Reply
avatar
April 22, 2012 at 7:13 PM ×

penat bah kunyah cwing gam tu tia hehe tp kalo suda ilg manisnya, pahit ni ehhe

Reply
avatar
April 22, 2012 at 7:30 PM ×

kekeke
versi gule2 getah ni asenye sama kan
ase time tu takottt je nk telan gule2 getah
heheheheh

Reply
avatar
April 22, 2012 at 7:31 PM ×

aiyok... diriku ni hah.. keh2..

Reply
avatar
Sarah Mnasir
admin
April 22, 2012 at 7:43 PM ×

hehe.. mama ara pun slalu ckp mcm tu.. ara pun pnh telan jugak -.-

Reply
avatar
najihahfara
admin
April 22, 2012 at 8:25 PM ×

dulu gula2 getah yg bulat2 kecik tu selalu telan wuu

Reply
avatar
ary_lee
admin
April 23, 2012 at 1:34 AM ×

Hahahahaha!
Gula getah melekat kat jantung??
Tidaaaaaaaakkkkkkkkkk!
Hahahahahahahahaha!

Reply
avatar