Siapa Tau Masak Singgang?

Assalamualaikum. Thanks for dropping by ..

Sape tau masakan singgang? Tetiba lak singgang kan? Actually aku ada nyinggah blog si aRa ❤ aFiq™. Aku tertarik dengan singgang ni sebab aku boleh dikira expert jugak masak singgang ni dekat rumah. Cukup rasa.


Seriously , aku tak reti sangat nak masak macam mum aku. Tapi bolehlah. Daripada langsung tak reti masak apa-apa kan? Aku rasa , singgang ni lah kot masakan paling simple but sedap. I tell you ah , jangan pandang rendah dekat singgang. Heh!


Meh nak jamu mata dengan gambar masakan singgang yang aku amek dari blog Ara.


Singgang ikan je. To my future husband yang aku tak kenali ,

"Awak , saya kena sambung study selama 3 tahun lepas ni. So , masa nak belajar masak dengan ibu mertua awak yakni ibu saya sangatlah terhad. Even saya tak reti masak yang hebat-hebat , saya nak awak tau saya masih reti masak singgang ni. Awak makan kan? Heheh! Nanti saya belajar pelan-pelan okey. Saya harap , awak pun belajarlah masak jugak ye. Senang sikit hidup kita. Semoga kita saling melengkapi nanti :)"

Oh , wahai lelaki-lelaki. Sile lah belajar masak jugak ye. Jangan nak harap isteri je jadi chef dekat dapur. Mesti isteri pun nak merasa air tangan suami dia jugak. Masak sama-sama dekat dapur lagi sweet. Mengeratkan silaturrahim. Moga berbahagia pasangan yang sudah berkahwin di luar sana.

Previous
Next Post »

9 Comments

Click here for Comments
Unknown
admin
April 23, 2012 at 11:12 AM ×

:) nice....simple dan sedap...cuma kena ada cukup ramuan...lengkuas dan asam serta bawang...lagi lama reneh lagi sedap

Reply
avatar
April 23, 2012 at 11:34 AM ×

singgang ne cam kuah pindang ek.. hehe

Reply
avatar
April 23, 2012 at 11:51 AM ×

wah sedapnye!!!!
suke sangat makan lauk singgang ni kalo time cuaca panas2..

Reply
avatar
April 23, 2012 at 12:34 PM ×

sweetnya si Tia ni bg pesanan utk future husband..hope one day dia akan baca sblm kamu kawen hehehe


blm prnh mkn lg mknn tu hehe

Reply
avatar
najihahfara
admin
April 23, 2012 at 12:45 PM ×

fara suke sangat lauk ni..makan dengan sambal belacan..fuh

Reply
avatar
P#eoniX
admin
April 23, 2012 at 2:06 PM ×

jangan hari-hari ko masak ikan singgang je udah ler....hakhakhak...n'way thanx for da comments...sangat menghargai komen tuh...huhuhh!!!!!!meh haku bagik name masakan ikan tuh'ikan singgang hebaq'...hehehe...amacam...;p

Reply
avatar
Hidayah
admin
April 23, 2012 at 3:07 PM ×

isyyy..tetiba i jadik lapar..
uwaa..ini sumer salah uuuu..
uhhh..
:)

Reply
avatar
Sarah Mnasir
admin
April 23, 2012 at 4:12 PM ×

hehe.. siyes suka singgang an.. best.. tetiba tingin nak makan singgang plak.. masakkan :D

Reply
avatar
April 23, 2012 at 7:09 PM ×

tak berapa mkn singgang lak.. aishh...

Reply
avatar