Disuruh Buka, Aku NGAP!

Assalamualaikum. Thanks for dropping by ..

Owkay! Aku admit , kadang aku fail bila buat tajuk entri. Macam tajuk kali ni lah. Story nya macam ni. Adik aku selalu minta tolong dengan aku. Kan aku kakak. Mestilah bantu adik-adik.


Aku paling suka bila adik aku minta bantuan pasal makanan.

"Long , tolong bukakan plastik coklat ni."

"Boleh. Bak sini."

"Ala , along ni tak aci lah. Along patahkan coklat ni."

"Aik , dengan along pun berkira?"

Uiks. Macam membuli adik lah pulak kan. Tapi selalunya bantuan untuk makanan adik aku tu , aku yang volunteer nak tolong.

"Bak sini along tolong bukakan."

Lepas dah bukak , nyum-nyum sikit. Hehe!

Aku makan , makan jugak makanan adik aku. Tapi bila turn aku ada makanan , aku pun tak lokek dengan adik aku. Sebab aku rasa , aku je yang sedap makan. Adik aku tak. Biarlah sikit pun , asalkan merasa. Eh tapi janganlah yang sikit sangat kan. Kalau dah sikit sangat , memang aku soranglah yang ngap!

Previous
Next Post »

6 Comments

Click here for Comments
Pha Is
admin
April 25, 2012 at 12:44 AM ×

hmm.. sama la... ni la nasib ank sulong... hehehe

Reply
avatar
April 25, 2012 at 7:27 AM ×

hahaha same la kite . maklumlaaa . kite kan ALONG . ekekeke :p

Reply
avatar
Unknown
admin
April 25, 2012 at 7:54 AM ×

kegembiraan perlu dikongsi bersama, dgn adik-beradik jgn terlalu berkira

nota: Tia, akak anak-3 dr 13 beradik...adik2 akak yg untung sbb akak2 n abg2 dh keje....teringat masa kecik2 dulu..susah nyer hidup..Tuhan sajer yang tahu

Reply
avatar
Hidayah
admin
April 25, 2012 at 8:59 AM ×

haha..

teringat pulak perangai akak..

adakah semua kakak memang mempunyai perangai ini..?

;)

Reply
avatar
ct kektus
admin
April 25, 2012 at 11:38 AM ×

haruslah merasa dulu sikit makanan tu. kite pon sama je tia. haha :p

Reply
avatar
April 25, 2012 at 1:40 PM ×

best bah jd anak tua ni hihi kan Tia kan, tp ndak best jgk la sbb nada kakak sma abang ni..

Reply
avatar