Bersih 3.0 - Harapan

Bersih 3.0 sudah pun berlalu. Berlalu sementara atau berlalu selamanya , saya pun tak pasti. Tapi rasanya sudah beransur senyap sekarang. Tak sekecoh beberapa hari lepas. Saya login facebook dekat HOME , majoriti update status pasal bersih 3.0 tu.


Saya tak nak komen banyak sebab otak saya dah disumbat dengan bermacam-macam kenyataan , bukti. Sampai saya dah tak tau mana pihak benar dan mana pihak salah. Kedua-duanya salah atau kedua-duanya benar. Betul saya tak tau.


Orang disekeliling saya , ada yang sokong bersih ni dan ada jugak tak sokong tapi ada jugak yang tak menyokong kedua-duanya. Bagi saya , perkara ni tak jelas di mata saya. Jadi saya tak tau. Saya berpihak kepada kebenaran. Dan kebenaran tu , cuma Allah yang tau.


Tak kisahlah awak sokong bersih tu ke atau tidak yang penting kita tak berbalah. Sampai ambil keputusan tak nak menjalinkan hubungan sesama saudara dah. Bukan tu yang kita nak. Saya tau saya masih muda untuk katakan semua ni. Tapi saya jugak punya suara hati.

Meja Belajar Saya Masa Dekat Kampus UiTM Tawau .. Bersih dan Kemas kan?

Previous
Next Post »

8 Comments

Click here for Comments
Diana Rashid
admin
April 30, 2012 at 4:32 PM ×

masing2 ada pendapat sendiri..tak perlu bertegang urat untuk tegak kan pendirian masing2..

Reply
avatar
adan
admin
April 30, 2012 at 4:33 PM ×

Biar kita tak sependapat dgn politik malaysia ni.. yg pasti kita saudara seislam.. itu yg utama..

Reply
avatar
najihahfara
admin
April 30, 2012 at 7:33 PM ×

x berani nk bagi pandangan pasal politik ni..lebih baik diam je

Reply
avatar
April 30, 2012 at 7:43 PM ×

wahhhhh.. meja kosong..

BERSIH 3.0?? no komen.. buat serabut tgk mcm2

Reply
avatar
ary_lee
admin
April 30, 2012 at 7:57 PM ×

Woaaahhhhhhhhhh~~
Bersih^^

Reply
avatar
TeQah Khaire
admin
April 30, 2012 at 8:02 PM ×

Bersih lah (:
*tepi tingkap lagi tuh ..

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 30, 2012 at 9:31 PM ×

'Bersih' camne pun tetap bergantung kepada kerajaan....kan..

blogwalk sini.

Reply
avatar
adilah
admin
May 1, 2012 at 6:52 PM ×

Dila join jugak bersih tapi kecil-kecilan didalam rumah bersama ibu - pasang langsir baru he he he

Reply
avatar