Aku Belajar Dari Kamu

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum ..


Boleh dikatakan agak lama juga aku berkecimpung dalam kerjaya blogging ni. Kerjayalah sangat TIA .. Bermula dari suka-suka , boleh pula jatuh cinta. Yes! I love blogging. Benarlah orang kata , tak kenal maka tak suka. Tak suka , maka tak jatuh cinta. Heheh .. Stop it TIA!


Aku selalu belajar untuk menjadi seorang penulis. Penulis yang bercinta dengan penulisannya. Penulis yang berkhayal dalam dunia imaginasinya. Penulis yang memukau hati pembacanya.


Tapi , entah kenapa agak kesukaran untuk aku berjaya ke level tu. Aku rasa macam aku ni newbie and maybe always gonna be newbie aje kot. Hehe.


Aishh ..


Macamana sekali newbie pun aku rasa , aku tak letih nak belajar. Yes! Learn how to be an awesome writer. Aha! Then aku carilah blog-blog yang dah sememangnya awesome. Kata nak belajar kan. Hmm , aku baca entri-entri dorang. Aku cari keunikan dorang.


Its kinda hard. Yelah , aku kata aku nak belajar. Tapi sebenarnya aku tak tau apa yang aku nak belajar-kan. Maybe cara dorang menulis? Or maybe isu yang dorang ketengahkan dalam entri? Huh , macam-macam maybe dah aku sebut.


But the truth is , kita ni sebenarnya tak boleh berhenti belajar. Ilmu tu takkan pernah habis untuk ditimba. Doakan saya jadi seorang penulis. Bukan dalam blog aje. Maybe penulis novel pulak. Yeahhh .. Wish me luck. Haha :)


Previous
Next Post »

4 comments

Click here for comments
MizzTina
admin
February 18, 2013 at 9:00 AM ×

semoga berjaya menjadi seorg penulis.. :)

Reply
avatar
diana
admin
February 18, 2013 at 3:21 PM ×

tapi sekalrang macam slow dah dengan blog ni..kan?/sama macam akak..sejak ada baby tak boleh buat blog sampai berjam2 macam dulu..dulu seronok kan>??siang malam ingat blog je...

Reply
avatar
ary_lee
admin
February 18, 2013 at 11:39 PM ×

Nak jadi penulis? Nak tiru cara mereka menulis?
Menulislah dengan gaya tersendiri^^ Tak ada bayang2 penulis lain. Ianya lebih asli dan original^^

Itu semua POYO! HahahaXD

Reply
avatar
Encik H
admin
March 7, 2013 at 5:34 PM ×

susah sebenarnya nak jadi penulis..org yg tengok memang nmpk senang sebab cuma luahkan apa yg kita fikir dlm bentuk kata2..

tapi the way kita nak attract minat org utk baca, cara kita olah cerita tu untuk seronok dibaca, yg tu memang susah..

hopefully kamu akan jadi penulis yg berjaya, insyaAllah..:)

Reply
avatar