Gara-gara Terbiasa

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum ...


Masa Ketagih Berblog

Kalau dulu masa gian berblog , tidur 4-5 pagi pun tak kisah. Lepas tu bangunnya karang pukul 12 tengahari. Malam jadi siang , siang jadi malam. Gara-gara blogging je tu. Rasa macam tak ada life je bila ingat balik.


Kalau blackout , automatik line wireless akan hilang. Masa tu , rasa macam blur je sebab tak dapat online. Asyik rindukan blog je memanjang. Facebook pun tak pandang dah tu.


Ada idea nak update entri ke tak , mesti nak online blog juga. Biarlah kalau tengok sampai 10 kali pun page depan blog. Tak kisah asalkan dapat tengok.


Sekarang Dah Lain

Semenjak masuk UiTM balik , secara perlahan-lahan gian nak berblog tu mula berkurangan. Yelah dekat sana bukan tak ada kemudahan internet tapi masa tu rasa macam terhad sangat. Tumpuan tu lebih sangat untuk belajar.


Sekarang bila balik cuti dekat rumah , memang terasa sangat semangat blogging tu semakin turun. Kalau dulu sanggup berjaga malam semata-mata nak online je. Sekarang , tepat jam 11 malam mata mulalah rasa slow motion.


Update blog pun bila ada idea je. Bila tak ada , saya lebih suka membaca. Hari Ahad ni nak balik UiTM dah. Mula lah sibuk belajar balik. Maka blog pun akan terabai lagi lah. Heheee.


Tapi macamana sekalipun mood blogging saya jatuh , tak pernah terlintas nak tutup blog ni. Biarlah tersadai tanpa diusik. Terlalu banyak kenangan saya dengan blog ni. Masuk bulan empat ni , genaplah usia blog saya dua tahun. Tak kejap , tak lama , tapi ada.


Pssttt : Okey fine. Cerita pasal MOMO saya tu sampai sekarang tak update lagi. Maaf buat ternanti-nanti terutamanya Encik H ..

Previous
Next Post »

5 comments

Click here for comments
Mas Zull
admin
February 15, 2013 at 4:24 PM ×

assalamualaikum tia....mmg kalau dah biasa mmg mcm tu tapi lama2 okay balik la tu....

Reply
avatar
diana
admin
February 15, 2013 at 5:03 PM ×

seronok la masa gian berblog tu..ramai yang sama2 gian tu yang best.blogger saling bantu membantu..tak macam sekarang.time nak undi ke apa baru terhegeh 2 masuk blog kita.lepas undi habis macam tu je..hampeh!!

Reply
avatar
February 15, 2013 at 7:18 PM ×

mmg masa awal2 berblog lappy on memanjang..skrg dh ok ..update pun gna hp je..

Reply
avatar
Encik H
admin
March 7, 2013 at 5:58 PM ×

errr..ha'ah kan..entry pasal MOMO tu belum keluar..hahaha

xpe2..take ur time..:D

Reply
avatar