Bila Boleh Dapat Buffered Earning (BE)



Ohoo! Entri ni untuk mereka yang mengharapkan buffered earnings. Kalau ada yang tak suka dengan isu blogger yang jana pendapatan dengan blog, boleh skip dari meneruskan pembacaan entri ini bagi mengelakkan rasa menyampah yang amat dasyat! Hahaaa!


Tia tau, ramai yang mengharapkan buffered earnings ni kan. Huish, siapa tak harap weh! Kalau dapat buffered earning ni, rasa macam nak refresh setiap 5 minit tengok earning tu bergerak. Fuhhh. Masyukk~


Boleh cecah puluhan ringgit kalau dapat buffered earnings ni berbanding dengan iklan-iklan biasa (campaigns) yang cuma boleh dapat RM0.25 setiap satu iklan. Tapi nak dapat buffered earnings ni memang susah.


Mengikut kajian Tia yang korang jangan percaya bulat-bulat, buffered earnings ni akan dibagi pada blogger yang sudah lama menjerukkan iklan nuffnang selama setahun ke atas. Kalau rasa-rasa baru sebulan dua dengan nuffnang, sila jangan berharap ye.


Yelah, mungkin nuffnang nak uji kesetiaan korang dengan mereka. Siapa tau kan. Kalau siapa-siapa yang rasa dah lebih setahun setia dengan nuffnang, sila jaga status glitterati anda. Status tu penting. Salah satu tiket untuk dapat buffered earnings okey!


Tapi setahun??! Lama gila. Hahaa! Sebab tu kita tak digalakkan untuk terlalu memikirkan duit bila berblog ni. Lebih-lebih lagi yang newbie. Dan sebab tu jugak, bila blogger tu kecewa tak dapat duit dari berblog ni akan mula rasa kecewa. Bila dah kecewa, BERHENTI BERBLOG!


Apa yang kita patut buat ialah, teruskan menulis. Bila menulis pulak, sebolehnya biarlah ada isi. Ada isi ni maksudnya ada pengajaran ke, maklumat ke, haa macam tu lah. Hahaa! Cukup. Tia dah banyak membebel. See ya..


Sekian... Majulah blogger yaw!

Previous
Next Post »

27 Comments

Click here for Comments
cik idora
admin
July 23, 2011 at 10:45 PM ×

thanks 4 the advce..
bgoss utk blogger baru cm sy..huhu..

Reply
avatar
July 23, 2011 at 10:49 PM ×

ooo..wan dulu susah nak dapat.
sekarang nie..alhamdulillah laa..ada la seket seket.

Reply
avatar
chemay
admin
July 23, 2011 at 11:20 PM ×

chemay dapat 2 be :)

Reply
avatar
Freaky
admin
July 23, 2011 at 11:27 PM ×

tips nak dapatkan buffered earning ni kene selalu innit dan juga join aktiviti yang nuff buat.. huhu tp freaky x pernah buat sume tu. sbb tu ta dapat BE

Reply
avatar
kotak bulat
admin
July 23, 2011 at 11:27 PM ×

tak jugak kot.. blog kb tak smpai 3bulan, da dpt dua BE. ikut tips-tips yg blogger lain bg. insyaallah leh dpt.

Reply
avatar
Wanie
admin
July 23, 2011 at 11:28 PM ×

yang penting tak leh putus asa..
nanti dapat la tu..
wanie lepas antar tiket kat nuffnang 2 kali terus dapat BE..huhu

Reply
avatar
cucu umie
admin
July 23, 2011 at 11:28 PM ×

ayie setia memanti tetapi yg pntg still berblog..

Reply
avatar
July 23, 2011 at 11:29 PM ×

betul tuh!! kalo berblog hanya kerana duet, habes la jawabnya.

Reply
avatar
July 23, 2011 at 11:37 PM ×

hehe, haritu dah setahun setia tak dapat jugak :P

Reply
avatar
Nurnajwa
admin
July 24, 2011 at 12:04 AM ×

Hahaha, klau dpt boleh kaya woooo XD

Reply
avatar
Arpiiz
admin
July 24, 2011 at 12:08 AM ×

eh , setahun..?? kita cuma 4 ke 5 bulan je..hehe

Reply
avatar
July 24, 2011 at 12:09 AM ×

betulbetul,

aku tak amik port pun BE tuu..



AHHAHAHAHAHAHA



#yelatu kan.

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
July 24, 2011 at 12:12 AM ×

dah pernah cash out ke?...sy sekali pon xpenah wlupon dah setahun lebih pki nuffnang....nk tggu smpi 50 tu azab gila...hahaha

Reply
avatar
July 24, 2011 at 12:25 AM ×

betol tuh TIA. sokongg :D

Reply
avatar
July 24, 2011 at 12:30 AM ×

tu r kan ...klu ada ...adalah...

xfikir pun ...nuffada 90sen je ..kah2

apapun berblog leh puaskan hati sndiri ok r ..

excellence!

Reply
avatar
gadis melayu
admin
July 24, 2011 at 12:54 AM ×

setuju.. klu ada rezeki tak kemana.. janji kita ikhlas dengan ape yang kita buat..^_^

Reply
avatar
July 24, 2011 at 1:05 AM ×

yezzzza!
majulah berblogging!

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 24, 2011 at 1:22 AM ×

tu la Tia...kalau difikirkan sgt...nanti minat nak blogging boleh hilang sebab fikirkan sgt nak dpt duit...

lebih baik blogging macam biasa je..duit tu belakang kira...yg penting kita enjoy berblogging kan..heee~

Reply
avatar
July 24, 2011 at 1:34 AM ×

cik tia mesti selalu dapat BE kan..hehe.. kena setia la.itu yg penting...

Reply
avatar
July 24, 2011 at 2:09 AM ×

@kotak bulat ye ke KB ? maaflah kalau maklumat yang Tia bagi ni tak betul sebab tu cuma kajian Tia sendiri . tanya2 blogger lain . btw , rezeki KB alhamdulillah :)

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
July 24, 2011 at 2:35 AM ×

hehe... entri lagi penting utk tarik pembaca... hOhO... baru lah ada kualiti dlm blog.. kan3. :)

Reply
avatar
July 24, 2011 at 2:56 AM ×

@Farhan Hanif hahaa . dasyat tuuuuu .. belum ada rezeki kot :)

Reply
avatar
July 24, 2011 at 2:57 AM ×

@Anif Abdullah| AA hahaa . takde maknanya .. Tia dah pasang baru ni . skandal kejap :)

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
July 24, 2011 at 7:33 AM ×

hahaa tia curang dengan nuffnang..nnti preview la kelebihan mangga ad ni..k

Reply
avatar
July 24, 2011 at 5:05 PM ×

betul tu dear..sy baru dpt BE bln lepas setelah setahun lebih dftr nuffnang..

jd jgnla give up kalo blm ada rezeki dpt BE k..sebab pengiklan akan bg BE tu ikut giliran & depends dgn blog tersebut..

Reply
avatar
Mya
admin
July 25, 2011 at 2:32 AM ×

kalau kita menulis kerana minat, takdelah nak obses sgt fikir earning2 ni... hee... rezeki Dia tentukan. kita ikhtiar, dannnnnn teruskan minat menulis!

good luck utk tia =)

Reply
avatar