3 Bulan 1000 Follower

Sila percaya ini bukan blog pertama Tia. Heheh! Panjang ceritanya. Kuikuikuiii. Takde ah. Sebelum ni Tia ada blog lagi satu. Blog tu dah lama. Last Tia update blog tu pada 26 April 2011.


Dan! Blog "Ini Kisah Tia" pun mula ditubuhkan pada hari yang sama iaitu 26 April 2011. Mula-mula, agak berat jugak hati ni nak tinggalkan blog lama tu sebab masa Tia nak tinggalkan blog tu follower dah cecah 500.


So, agak sayang di situ. Selain tu, backlink pun dah banyak Tia dapat. Ada jugak main SEO sikit, kira google dah boleh baca lah blog tu. Memang rasa sayanglah tinggal. Oh! Dan, hasil dari blog tu jugak Tia ada dapat banyak BE yaw! Dah boleh cash out dah tu.


Tapi, Tia dah fikir sehabis fikir. Tia tetap nak buat blog baru! Yaa, inilah blog baru tu "Ini Kisah Tia". Dan nampaknya Tia tak salah meninggalkan blog lama dan bersama yang baru ni.


Blog lama tu agak berterabur. Bila Tia baca balik entri-entri lama pun rasa "err~ ini ke yang aku post?" Hahaa! URL lain, nama blog pun lain. Sangat tak best! Blog lama tu masih ada. Tia tak delete pun. Tapi mungkin lepas ni Tia akan jadikan blog tu untuk entri SEO.


Bila dah buat blog baru ni, azam pun mesti baru! Tak nak dah buat entri cikai-cikai. Kalau ada pun, sekali sekala takpe kot. Hahaa! Puas jugak Tia cari nama dan URL yang sesuai masa tu supaya orang senang ingat.


Maka, terciptalah blog "Ini Kisah Tia". Tu sebab nama dan URL blog sangat penting bila masa mula-mula buat blog. Tak salah nama blog lain URL blog lain, tapi memudahkan pembaca ingat blog kita kalau URL dan nama blog sama.


Sekian...
Previous
Next Post »

44 Comments

Click here for Comments
kotak bulat
admin
July 25, 2011 at 2:48 AM ×

3bulan 1000 follower?
tahniah! hebat tu... :)

Reply
avatar
MATA HITAM
admin
July 25, 2011 at 2:53 AM ×

hebat gak la ni! :)
kb pun bru 2bulan+ je da 1000 follower..
keep blogging ok! hehhe

Reply
avatar
July 25, 2011 at 3:45 AM ×

wah~~~~~~~~~~~~
lan dah masuk 7 bulan baru 200 lebih je....

saya gatal nak buat segmen ni.

join la ye

http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2011/07/segment-my-kind-of-guygirl.html

Reply
avatar
July 25, 2011 at 3:56 AM ×

tahniah sbb blog bru awk lagi umphh dr yg dlu...

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 25, 2011 at 4:15 AM ×

kejap je 3 bulan berblog da ada 1k follower...(^^,)

Reply
avatar
abglan
admin
July 25, 2011 at 5:37 AM ×

Hu hu.. Otai nie, sila beri tunjuk ajar ye...

Reply
avatar
iMBobo
admin
July 25, 2011 at 6:04 AM ×

dah bace blog lama tia :)

Reply
avatar
Freaky
admin
July 25, 2011 at 7:45 AM ×

cepatnye dah sampai 1000.. hu hu jeles =_=

Reply
avatar
cucu umie
admin
July 25, 2011 at 7:47 AM ×

alhamdulilah mantap tu tia..ayie sudah pon hampir sepuluh bulan kot nak sampaikan mcm tia nie..teruskan berblogging yer tia..hehe

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
July 25, 2011 at 8:11 AM ×

wahh best tia..bro pun baru post pasal SEO ni..jom kita belajar sama2 nak..kita layan SEO sambil blogwalking..baru mantap..d

Reply
avatar
yatie Awang
admin
July 25, 2011 at 8:17 AM ×

betul jugakan? apa2 pun tahniah buat Tia

Reply
avatar
cik tikah
admin
July 25, 2011 at 8:38 AM ×

wah! dahsyatnya. cik tikah dpt berblog setahun pun x smpai 1000 follower =.='

Reply
avatar
July 25, 2011 at 8:47 AM ×

gulp!! 3 bulan 1000 follower??? erkk..TIA bloggers sepenuh mase ke?..heheh

Reply
avatar
July 25, 2011 at 9:02 AM ×

@iMBobo heh ? cemana tau blog lama Tia ni ? Tia tak mention pun . huhuu :)

Reply
avatar
ct N honey
admin
July 25, 2011 at 9:03 AM ×

klu follower dah ramai,traffic pun mesti tinggikan? tunjukkan pula jumlah trafficnya baru orang lagi ckp wow!!!..mmg dasat budak ni...

Reply
avatar
July 25, 2011 at 9:04 AM ×

@Diana @ bilakukatacinta mana boleh sepenuh masa . Tia baby sitter 3/4 masa . hehehhhh ..

Reply
avatar
Miz Novexx
admin
July 25, 2011 at 9:19 AM ×

pergh!!! 3 bulan dah 1k follower, memang retiss ni ;)

Reply
avatar
siti kektus
admin
July 25, 2011 at 9:24 AM ×

hehe. tahniah tia.


^^

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
July 25, 2011 at 10:00 AM ×

patot la blog nie well organized je..ayat pon best teratur je susunan bahasa..kekemasn blog x payah nak ckp la..hihi..congratz dear~

Reply
avatar
Tea
admin
July 25, 2011 at 10:13 AM ×

wahhh hebat tuuu. siap dh blh cash out. pe.

Reply
avatar
ZWAN SABRI
admin
July 25, 2011 at 12:04 PM ×

3 bulan dah 1k..
setahun maunya 4k..
good luck! ;)

MySuaraBlog: Kunyah Untuk Kurus

Reply
avatar
Munna
admin
July 25, 2011 at 12:56 PM ×

wah dah 1000 folower...tahniah tia =)

Reply
avatar
adan
admin
July 25, 2011 at 1:02 PM ×

tahniah beb.. teruskan menulis..

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
July 25, 2011 at 1:15 PM ×

tahniah. terskan usaha ye. akak mmg blogging tahap main-main aje. hehehe.

Reply
avatar
mykhalis
admin
July 25, 2011 at 1:37 PM ×

otai sebenar nie.. gud luck

Reply
avatar
July 25, 2011 at 1:37 PM ×

tia dengan KB semua hebat, baru blogging dah dapat 1000 follower :)

Reply
avatar
syiela
admin
July 25, 2011 at 1:37 PM ×

wah tahniah!...dalam 3 bln je... traffic pun mesti mencanak naik :)

Reply
avatar
dwaty
admin
July 25, 2011 at 2:01 PM ×

tahniah tia... akk yang dah setahun ni pun baru 600... takpe yang penting kita happy.....

Reply
avatar
July 25, 2011 at 2:32 PM ×

xnak follower ramai2..


blog kita xbest pun..ahhaha..

ramai sangt follower..

hahaa..boleh x..

all the best lagi 6 bulan..2000 pulak..mana tahu.usaha tia..leh dapt lebih g..kann

Reply
avatar
AHMAD AFIQ
admin
July 25, 2011 at 2:37 PM ×

bestnyer. bila pulak blog sy ni nak jadi otai

Reply
avatar
Terbelog
admin
July 25, 2011 at 3:02 PM ×

btl tia
masa nak letak nama terbelog ni pun
lama..baru dpt
byk kali tuka url hehe

Reply
avatar
cik najihah
admin
July 25, 2011 at 3:09 PM ×

tererlah tia..baru 3 bulan follower beribu dah..gud job

Reply
avatar
July 25, 2011 at 3:18 PM ×

betul tu Tia..nama blog dgn url blog biar sama kan..kita sndiri pon x pening..tp yalah ms nak buat blog kita bkn paham sgt..pakai belasah jer..

Reply
avatar
Mya
admin
July 25, 2011 at 5:36 PM ×

sy pun befikir n buat benda yg sama. url dan nama blog sama, senang.

anyway keep it up tia =)

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
July 25, 2011 at 6:10 PM ×

@kotak bulat

btul tu..kb bru 2 buln dah 1000..kih kih kih..tp thniah utk tia jugak..aku dah 5buln tk dpt2 lg 500 pun tk dpt..mklumlah blog tk bagus..kih kih kih

Reply
avatar
July 25, 2011 at 6:26 PM ×

pembaca tia mmg ramai kan..3bulan dpt kumpul 1k follower..kalo sy 3 tahun baru dpt 1k tu :)

Reply
avatar
Clara
admin
July 25, 2011 at 6:43 PM ×

wow.. terror ny...

3 bulan da 1000 followers..

Reply
avatar
zieyzain
admin
July 25, 2011 at 6:56 PM ×

kak tia da best!!,..tu pasal masuk bloglist 'tebaek dr Ladang' sy...ehehe..keep it up kak tia =)

Reply
avatar
July 25, 2011 at 7:10 PM ×

respect ngan tia la.. memang cepat naik nama tia ni dalam dunia blog kn.. kalau sudi, jadikan lah aku ni anak murid mu yerk :)

Reply
avatar
July 27, 2011 at 3:35 PM ×

hebat tia..3 bulan jer 1000 follower..tahniah.. :)

Reply
avatar
She's Gee
admin
July 27, 2011 at 11:35 PM ×

yo yo.. best woooo...^^ belog lame tia ape? (cbuk nak taw..hehe)

Reply
avatar
July 30, 2011 at 2:09 PM ×

wahahahaha~ keen nk dekat 2 tahun baru smpai 1k.. tu mungkin sbb time tu keen main2 je berblog.. time skrg.. bukn nk aktif pon.. ahahahaha~

btw, tahniah ye tia..~~ ^_^

Reply
avatar