Remove Iklan Nuffnang Sementara

Assalamualaikum ..

Google

Korang dah tau tak website Nuffnang ada masalah sekarang? Masalah apa, jangan tanya Tia. Tapi tadi masa nak cek analytics dekat akaun nuffnang, tetiba keluar ayat

Our server is under maintenance
We apologize for the inconvenience.
[LOGO NUFFNANG] 

Tak percaya lagi? Pergilah cek. Kalau betul, korang kena refresh page entri Tia ni 50x ye. Tinggi sikit pageviews Tia nanti. Hahaaa!


Korang perasan sesuatu tak bila website nuffnang ni bermasalah? Iklan-iklan nuffnang tak keluar lah. Logo kecil nuffnang pun tak muncul. Ghaib. Misteri bukan.


Menurut sumber yang Tia jumpa mengatakan loading blog jadi lambat sebab script ads nuffnang dah down. Tia pun perasan macam tu. Ambil masa juga sebelum keluar page depan blog.


So, mungkin Tia patut turunkan sementara iklan nuffnang ni sebelum website nuffnang pulih seperti biasa. Kalau ada yang nak buang jugak iklan nuffnang tu tapi tak tau macamana, meh Tia ajar.

Step : Pergi Design > Edit HTML > Tick "Expand Widget Templates"
Tekan kekunci Ctrl+F atau F3 dan taip perkataan "Nuffnang".

Tapi, kalau korang tetap nak simpan. Simpanlah. Tak siapa paksa pun. Ohye, untuk maklumat lanjut dan selanjutnya. Korang boleh baca dekat blog BELIAU.


Sekian... Daaa~

Previous
Next Post »

13 Comments

Click here for Comments
July 23, 2011 at 3:12 AM ×

HAHAHAHA,

tak amik tau pasal nuffnag, biasa cek earnings je..


lallalalla =)

Reply
avatar
kotak bulat
admin
July 23, 2011 at 3:13 AM ×

mmg jdi lambt gila loading.. mcm2 prob la jd mlm ni kan

Reply
avatar
July 23, 2011 at 3:21 AM ×

oh patut la dekat seminit loading tadi....

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 23, 2011 at 3:41 AM ×

haaa..betul tu...removekan dulu iklan nuffnang buat sementara...ezad da buat da...hee~

kalau tak mmg lambat loading sikit...heee~

Reply
avatar
iMBobo
admin
July 23, 2011 at 4:04 AM ×

harap2 nuffnang buat silap masukkn duit lebih hehe..gurau2 je..

Reply
avatar
July 23, 2011 at 4:14 AM ×

ye lah ...under maintanance ...

esok ok kot ...

akuan nuff pun ade posen2 je ..kah2

Reply
avatar
July 23, 2011 at 4:27 AM ×

Benarkah?..aiseyy,bahaya ni..

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
July 23, 2011 at 8:24 AM ×

tia..nuffnang nak bagi BE tu..bro punya ok je? sebelum ni masaalah..lepas ok tengok dapat BE hahaa...blog tia terpilih sebagai penyelamat bumi,

Reply
avatar
Zackey
admin
July 23, 2011 at 8:50 AM ×

yang ni boleh share artikel ni...tapi saya tak pakai nuffnang...

Reply
avatar
July 23, 2011 at 9:32 AM ×

ptot la xkuar dah iklan en nuffnang tu, ade problem rupenye...

Reply
avatar
She's Gee
admin
July 23, 2011 at 9:51 PM ×

tak ambik taw pon.. wahahaha!

Reply
avatar