"Ayah, Jangan Lama-Lama Tau..."

Assalamualaikum ..

Waa! Sangat tak best sebab sebelum adik Tia masuk UiTM, laptop kat rumah ada dua. Baru-baru ni dia ada balik rumah, masa dia masuk balik UiTM tu dia bawa sekali laptop satu. Masa laptop ada 2 kat rumah, Tia takde saingan.


Sekarang tinggal laptop Tia aje. Banyak sainganlah. Saingan terkuat Tia ialah ayah Tia. Ayah suka main game. Kalau ayah dah dapat laptop, Tia boleh tido dulu 5 jam baru boleh dapat balik. Hahaa!


So, sekarang kami guna tagline "SIAPA CEPAT, DIA DAPAT". Sengal tak? Hohoo! Kalau pagi-pagi, adik yang kecik dapat dulu laptop tu. Bila si abangnya dah bangun, si adik terpaksa mengalah sebab abang lagi KUAT dan besar!


Lepas tu pulak, bila si kakak (Tia le) dah siap buat kerja. Si abang tadi pulak kena mengalah ye, sebab si kakak menggunakan kuasa KAKAKnya! Nyahahaaa. Dan akhir sekali, dapat kat ayah Tia. Wuwuu~ Tia kenalah mengalah dengan ayah.


So, kesimpulan dari cerita. Siapa lagi besar, dialah menang. Siapa lagi besar kuasanya, dialah menang. Siapa memegang jawatan paling tinggi, dialah yang menang. Hahaaa..


Sekian...
Previous
Next Post »

41 Comments

Click here for Comments
July 29, 2011 at 1:10 PM ×

haha, xleh watpe lah. abah kuasa veto :P

Reply
avatar
hira
admin
July 29, 2011 at 1:20 PM ×

hahahaha. kesian betul kak tia~ bawa bersabar ye? lain kali beli laptop lagi satu. kan senang? hoho

Reply
avatar
adan
admin
July 29, 2011 at 1:38 PM ×

kalau aku jadi PM AKU BAGI KO SEMUA LAPTOP FREE KHAS UNTUK INIKISAHTIA.. AHAHAHAHA..

Ttak perlu lagi guna tagline sapa cepat dia dapat..

Reply
avatar
July 29, 2011 at 1:43 PM ×

selalunye macam tulah..tapi kalau dulu-dulu zaman akak kecik-kecik yang besar kena mengalah dengan yang kecik..hehe

Reply
avatar
Clara
admin
July 29, 2011 at 1:44 PM ×

sllu org yg da besar dpt gne.. yelah.. dx2 bwah knelah bg abg n akq..

Sllu gak gne tagline, sape cpat dia dapat..

tp still, ada yg tak puas aty..

=,=

Reply
avatar
zarulfarhana
admin
July 29, 2011 at 1:53 PM ×

hhehehhe...ciannya...

Reply
avatar
Munna
admin
July 29, 2011 at 1:56 PM ×

hahaha...lawak lah...

ayah munna sentuh laptop pun tak pernah...takut rosak katanya...tp laptop munna ayah la hadiahkan.. =)

Reply
avatar
July 29, 2011 at 2:01 PM ×

sama2,,tapi berebut broadband dengan ayah..malam je mesti time ayah nak guna..heee

Reply
avatar
amna
admin
July 29, 2011 at 2:13 PM ×

dalam kisah ni, saya le faham yang Tia anak sulung ada sorang adik di UiTM, adik lelaki dan seorang lagi adik lelaki kecil. ye tak? hehehe.. happy family ^^

Reply
avatar
adwafarahin
admin
July 29, 2011 at 2:29 PM ×

da mcm adwa jugak la berebut2 nk guna lappy kt rumah, pc ngek so nk gne lappy berebut2la -___-

Reply
avatar
July 29, 2011 at 2:29 PM ×

heheh..kot kot, ayah tia pon update blog..heheh..

Reply
avatar
adwafarahin
admin
July 29, 2011 at 2:32 PM ×

da mcm adwa jugak la berebut2 nk guna lappy kt rumah, pc ngek so nk gne lappy berebut2la -___-

Reply
avatar
aiman
admin
July 29, 2011 at 2:37 PM ×

waah.. yang besar menang akhirnya.. kena buat jadual la tia..

Reply
avatar
July 29, 2011 at 2:41 PM ×

teeheee..cian tia...kene beratur panjang la nmpak gayenye~..hee

Reply
avatar
NOOR FATIN
admin
July 29, 2011 at 2:42 PM ×

sama jugak la mcm kat umah saya. saya selalu dgn abah je. haha. berebut2 kalau nak guna laptop sampai merajuk2. haha. skrg ni abah dok jauh dh. laptop ni ada kat saya.x de berebut dgn sapa dh..wuu~ rindu

Reply
avatar
cucu umie
admin
July 29, 2011 at 2:45 PM ×

relax tia..hehe biaselah tu..kalo dekt rumah nasib baik ad pc..laptop ayie jrng ad yg sentuh

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
July 29, 2011 at 2:48 PM ×

sy pon kakak jugak..boleh guna kuasa veto tuk dptkan sesuatu..haha

Reply
avatar
M Fizan
admin
July 29, 2011 at 2:59 PM ×

haha..sabar lar..kat rumah saya pun macam tu jugak :D

Reply
avatar
Nurnajwa
admin
July 29, 2011 at 3:03 PM ×

Ahahaha, mmg selalu mcm tu. Org besar mcm ada kuasa lak nk suruh2 or buat pape kt orang kcik XD

Btw, rumah kte ade 2 pc 4 laptop tu pon tak ckup2 lg --' Dr yg besar smpai kecik gila game.

Reply
avatar
Hans
admin
July 29, 2011 at 3:13 PM ×

hahahaha
ayah ekau main game apa?
sampai 5 jam
lama tu

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/kontest-menang-duit-raya.html

Reply
avatar
Freaky
admin
July 29, 2011 at 3:14 PM ×

haha susah gak terpaksa kongsi laptop... takpe tia.. teruskan usaha :D

Reply
avatar
July 29, 2011 at 3:40 PM ×

rumah kita ada pc dan lappy kita..so..xkan gaduh2..and berebut..hahaha, lagipun selepas ne adik-adik kita dah ada laptop masing-masing..hehe..

nak laju blogwalking gune je pc..sebab bukak semua blog dalam satu masa..hahaa

Reply
avatar
July 29, 2011 at 3:46 PM ×

hehehe.. boleh tido 5 jam dulu belum tentu boleh dapat laptop?.. hehe,...

terasa I .. =p

hehe, sy pun mcm tu gak.. FAMILY BESAR tapi laptop nye satu jer... huhu,,, bile dah syok men laptop sampai lupa org sekeliling ..

tapi agak2 lah.. bila tgk org kat tepi tu dok mengepit jer, bg chance kat dorang pulak.. huhu.. bru idup lebih bahagia, ye tak?

-----------------------------------

Toyota Vios Sempena Hari Raya Ini

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak ya sahabat blogger.

Jangan lupa untuk mengimarahkan surau dan masjid di kawasan anda!

Reply
avatar
Cik Bell
admin
July 29, 2011 at 4:10 PM ×

hahhaha..boleh pulak camnie..lawak2..ayah main game tu...tapi mmg betOl la..biasanya..sape paling besar.dia akan menang.cehh~

Reply
avatar
Asakura
admin
July 29, 2011 at 4:11 PM ×

last-last, apa pun tak bleh... ha3

Reply
avatar
pha is
admin
July 29, 2011 at 4:12 PM ×

ayah main game.. bapak best.. hehehe

Reply
avatar
July 29, 2011 at 4:28 PM ×

semestinya kita yang muda ni akan kalah.
lumrah kehidupan -.-
tak adil pula hahahaha

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
July 29, 2011 at 4:43 PM ×

mcm dlm kerja gak la..kena dgr ckp bos..hahah

Reply
avatar
sha my heart
admin
July 29, 2011 at 5:43 PM ×

wah, siapa besar dia menang ek? haha~

sha pun sama.. kena kongsi jugak laptop ni.

tapi sbg kakak dan mak saudara yg baik, kasi jer la, kan?

Reply
avatar
July 29, 2011 at 5:48 PM ×

bagus betul keluarga demokrasi macam ni....huhuhu

Reply
avatar
July 29, 2011 at 5:48 PM ×

bagus betul keluarga demokrasi macam ni....huhuhu

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
July 29, 2011 at 5:59 PM ×

berebut..hahaa kesianya tia..:)

Reply
avatar
Wanie
admin
July 29, 2011 at 7:42 PM ×

kena buat jadual la tia..hehe
senang tak payah berebut..
tapi pastikan dalam jadual ti Tia lagi lebih mase..:D

Reply
avatar
July 29, 2011 at 7:56 PM ×

Dulu berebut gak sebab ayah guna kable internet..
Tapi sekarang ayah pasang wifi..
So, tak ada masalah:)

Kenangan Apabila Umur Mencecah 50

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 29, 2011 at 8:32 PM ×

sape cepat dia dapat ye Tia..hee..
kena buat sistem no giliran la macam tu..takde la gaduh2..(^^,)

Reply
avatar
July 29, 2011 at 9:22 PM ×

owh ayah tia suke main game eh.tia bli lah lappy baru,akk bli toshiba 999 je.hehehehe

Reply
avatar
July 30, 2011 at 11:37 AM ×

haha. agak lah. fatin pun sama masa kat rumah dulu dulu. YEAHHH, kuasa KAKAK :D

oh, tapi nanti ada kuasa ABANG menncelah. ciss. terpaksa mengalah -.-

Reply
avatar
Tea
admin
July 30, 2011 at 12:57 PM ×

hahaaa, habis laaa. xDD

Reply
avatar
Tea
admin
July 30, 2011 at 12:57 PM ×

takpe, mengalah je. sebab nanti dapat jugak kann. :)

Reply
avatar
Shaherah
admin
August 3, 2011 at 3:39 PM ×

hahhaha.. same jugak dengan family shera.. ayah always menang.. adik yg kecik bngn.. die maen.. pastu abg die.. pastu shera.. hahaha.. best woo lahir dulu.. hahah

Reply
avatar