Scan Perempuan Dapat Lelaki

Gambar di atas tiada kaitan dengan entri ..
Klik gambar untuk ke blog beliau .. hahaa!
Jangan risau, beliau belum berkahwin .. mwehehee :)

Ini bukan cubaan atau testing atau tester semata-mata okey! Ini kejadian sebenar. Heheh! Tia tak tau lah macamana nak buat ayat pendahuluan untuk tajuk entri ni. Hmm okey macam ni. Untuk ibu-ibu mengandung ni, dorang boleh scan baby dalam perut kan.


Haish! Tak reti Tia nak buat ayat. Sambung.. So, nak dijadikan cerita masa ibu Tia dekat wad bersalin hari tu sempatlah berkenalan dengan beberapa lagi ibu-ibu yang lain dalam wad tu. Ada sorang mak cik tu, dia cerita dekat ibu Tia.


Dia ada buat scan dan keputusannya, baby dalam perut dia tu kononnya perempuan. Pasangan suami isteri tu terujalah sebab bakal dapat anak perempuan. Anak sulung katakan. Disebabkan keterujaan mereka tu, segala persiapan untuk baby dorang pun dilengkapkan.


GOOGLE

Semua baju-baju baby yang dibelikan comel-comel belaka. Siap ada warna tema lagi. Pink yaw! Dari topi sampai ke kasut serba serbi pink. Lengkaplah semua pink. Sekali lepas beranak, amek kau. Lelaki..


Huru hara jadinya. Baju semua pink, dapat baby pulak lelaki. Kalau baju tu setakat sehelai dua helai takpa. Ni, berpuluh. Tuala semua pink. Nak tak nak terima ajelah. Sebab tu ibu Tia tak nak scan. Takut lain di scan lain yang keluar.


Ibu kata, tak kisahlah anak dia lelaki ke perempuan. Yang penting, dia sayangkan anak-anak dia..

Sekian...

Previous
Next Post »

41 Comments

Click here for Comments
hira
admin
July 24, 2011 at 8:29 AM ×

huhu. kesiannya~ dah la baju baby sekarang mahal woo.. nak beli baju untuk yang lain macam bazir je kan. baik guna je apa yang ada. kalau muka baby tu ada iras perempuan, tak salah pakai baju tu. comel juga~ hehe :D

Reply
avatar
Eyda Syahida
admin
July 24, 2011 at 9:20 AM ×

errr... agak2 makcik tuu. dye pakaikan tak anak dye ngan baju pink tu? huhuhh :D

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
July 24, 2011 at 9:22 AM ×

Akk scan gak tapi beli baju yang unisex. Takut gak kot lain jantina yg kuar.

Reply
avatar
nawal addina
admin
July 24, 2011 at 9:48 AM ×

haha , ma awa ckp . mase scan wa ank lelaki . tp bila kluar , wa ... girl ! haha XD

Reply
avatar
abglan
admin
July 24, 2011 at 10:13 AM ×

Tak berani bli baju ikut jantina, warna selamat biru laut, putih dan hijau muda..

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
July 24, 2011 at 11:16 AM ×

awal sgt scan.. jntina susah nak di knal pasti.. doktor main teka lah... haa ini pmpuan... hihi...

Reply
avatar
amna
admin
July 24, 2011 at 12:25 PM ×

Manusia hanya merancang, penentuan kerja Dia :')

P/S: cik tia nak dapat adik tak lama lagi.. wah, alhamdulilla.. seronoknya ^^

Reply
avatar
adan
admin
July 24, 2011 at 12:30 PM ×

nanti klu aku dah kahwin aku belikan baju yang biasa2 jak untuk baby. bila baby dah keluar baru belikan baju yang sesuai untuk jantinanya..

aku berangan.. ahaha

btw kim salam dengan laki pegang baby tu er.. sangat comel la dia... maksud aku baby tu.. ngee:P

gambar halalan toiyibah..

Reply
avatar
July 24, 2011 at 12:55 PM ×

huhu nnti kalo da kawen,xnak la scan2..

btol kate ibu tia tu,yg penting sayang anak2..hihihi..

Reply
avatar
kiwi
admin
July 24, 2011 at 1:20 PM ×

tu la, kadang2 teknologi pun bleh silap. kesimpulannya, prepare la baju2 color yang dua2 jantina pun sesuai :)

Reply
avatar
Wanie
admin
July 24, 2011 at 1:58 PM ×

eh same kes macam jiran sy..
mase scan 5 bulan nampak gurl,
mase 7 bulan nampak boy lak..
barang baby girl sume dah beli..huhu
tapi xpela baby boy pkai pink pn..
comel gitu..hehe

Reply
avatar
July 24, 2011 at 2:44 PM ×

lain kalai kena beli warna putih ajelaaa..hhee

Reply
avatar
July 24, 2011 at 2:45 PM ×

haa.. senang2 sebelum baby lahir, kita beli kaler yg dua2 jantina boleh pakai. kan senang? hehe

Reply
avatar
July 24, 2011 at 2:48 PM ×

kuasa Allah melawan teknologi2 ni.

AHAHHAHAHAH =)

Reply
avatar
July 24, 2011 at 3:39 PM ×

hoish haru gitu. nak scan boleh, tapi jangan la percaya bulat2, pastu buat preparation macam depa neh.

Reply
avatar
IkhAnif
admin
July 24, 2011 at 3:59 PM ×

slalu dah jadi kes camnie...scan lelaki..tetibe yam kluo prompuan...

Reply
avatar
Freaky
admin
July 24, 2011 at 4:12 PM ×

haha aduyaii baju habis pink.. lepas tu cena tia ? dia kasih pakai jugak la ye ?

Reply
avatar
July 24, 2011 at 4:59 PM ×

wahh tia nnti dpt adik baru ekk?
msti mak tia msh muda kan?
sy teringin nk dpt adik perempuan, tp mak dh tua hehe

psstt..tu adan lah hehe

Reply
avatar
chemay
admin
July 24, 2011 at 6:10 PM ×

kakak chemay next month due date dah.
tapi dia tak scan pon.
beli baju baby,
semua natural colour,
both girl n boy can wear.
senanggg
:)

Reply
avatar
cik sakdi
admin
July 24, 2011 at 6:45 PM ×

sebb tu beli je warna asas mcm biru ke. laki pompuan leh pakai. haha

Reply
avatar
cucu umie
admin
July 24, 2011 at 7:14 PM ×

biaselah tia..kalo mahu pastikan betol2 scan tu adlh 7bulan keatas..sebb mcm umi ayie tahu dpt bkal adik twins pon mase dia scan 6bulan..

Reply
avatar
Shuk_ArChie
admin
July 24, 2011 at 7:31 PM ×

Betul3.. sayang itu intipati utama.. eh.. tapi harap2 nanti budak lelaki tu x minat pink & jadi "meaww" hehehe ;) bukan apa pelik je..

Reply
avatar
aThiRah
admin
July 24, 2011 at 7:49 PM ×

hakhak. kesiannn parents tu. anaknye lagi kesian. kang dah besar nanti tgk picture kanak2 semuanya pink. hahaha ;)

Reply
avatar
Suhazli
admin
July 24, 2011 at 7:52 PM ×

haha sme ngan akak sye..scan pompuan..abis baju pink..kuar laki lak..nasib baik baju ada gak wrne biru beli..haha

Reply
avatar
azlanmatt
admin
July 24, 2011 at 8:10 PM ×

sama ar ngan SSD.. punyer ler adik sy truja nk dptkn anak prempuan.. last2 dpt anak lelaki..kdg2 xbetul jgk mesin scan tuh... namun Allah itu maha mengetahui..bersyukur lah apa yg dianugerah Nya

Reply
avatar
July 24, 2011 at 8:18 PM ×

pink.suke jugak..ahahaha

Reply
avatar
yatie Awang
admin
July 24, 2011 at 10:25 PM ×

scan bukanya selalu betul, itukan duduk kat dalam, mana nak meneka dengan tepat

Reply
avatar
Tea
admin
July 24, 2011 at 11:33 PM ×

tu org kata xyah excited sgt. ni sume ketentuan Allah. kalau Allah nk tentukan cmtu, manusia scan cmne pn xleh ubah.

Reply
avatar
Tea
admin
July 24, 2011 at 11:34 PM ×

kdg2 kita ni manusia blh silap pndg, kecik kot mana lah nk nmpk yg 1 tu sgt. >.<

Reply
avatar
Tea
admin
July 24, 2011 at 11:34 PM ×

wahh tak sabar nk kawin. nk ade anak sendiri. jeles seyhh org len ade anak. >.<

Reply
avatar
Ezay Hadry
admin
July 25, 2011 at 1:25 AM ×

ha'a tak payah la eksaited bagai kan..anak 1st tak kisah la boy ke gurl..anak2 seterusnye pun..hahaha
scan pun kadang2 tak betui gak..kuasa Tuhan sume tu

Reply
avatar
zarulfarhana
admin
July 25, 2011 at 1:31 AM ×

hehehe....
saya bru dpt anak buah baru...tilam dia wna pink...xsgka lak nk kuar lelaki...

Reply
avatar
akhirnya...
admin
July 25, 2011 at 2:02 AM ×

salam..scan pun kalo dh kuasa Allah kn (",)
ciksu singgah cni n follow.. hope folow ciksu balik :)
http://ctsurianiarif.blogspot.com

Reply
avatar
Mya
admin
July 25, 2011 at 2:28 AM ×

dah scan pun still xdpt nk tentukan jantina sebenar kan? Allah tu mg maha besar. xterjangkau akal kita =)

kesimpulannya, kalo nk shopping brg2 baby kena berpada2. xmbazir, boleh jimat, dan boleh kurangkan frustrated kpd yg dah bajet2 dpt anak apa.

hee =)

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
July 25, 2011 at 10:33 AM ×

bertambah blogger perempuan ni d ,bakal?

Reply
avatar
July 27, 2011 at 3:37 PM ×

beli colour putih jer senang..semua boleh pakai..hehe.. :D

Reply
avatar
ifah
admin
July 28, 2011 at 1:44 PM ×

haha cian nya...lw sy pla tyme mngndung tkpya nk scan2x nk tau ank llki ke pmpuan coz daa tau off coz ank llki...tup2x btul pla...bgtue pun bju bby ttp wana pink yoww...haha

Reply
avatar
watful
admin
October 13, 2011 at 7:10 AM ×

hai tia, nak kenalan dengan tia boleh? saya ni orang baru dalam dunia berblogging ni.

Reply
avatar