Tutorial Centerkan Header (Denim Template)

Assalamualaikum ..

Ini sambungan dari Tutorial Buat Template Ringan (Denim). Tutorial dalam part 1 tu Tia tunjukkan cara-cara macamana nak ubah kelebaran blog kan. Sekarang Tia akan tunjukkan pula macamana caranya masukkan header dan centrekan header tu.


Step1 : Pergi Design > Page Elements > Masukkan header macam biasa > SAVE

Step2 : Pergi Design > Edit HTML > Cari code

/* Content

Sekarang korang copy code di bawah ni

.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;}

Pastekan di atas code /* Content tadi.. Boleh tengok gambar di bawah kalau tak faham yee.. Kalau tak faham jugak, hentakkan kepala anda selaju boleh ke dinding. Hahaa!


Tia tak pasti kalau template lain boleh guna code yang Tia bagi tu. Tapi korang boleh cuba. Kalau tak jadi, am sorry! Hahaaa..


Sekian...

Previous
Next Post »

12 Comments

Click here for Comments
Bro ahmad
admin
July 25, 2011 at 10:58 PM ×

bro masih pening nak cari template tia..masaalah center2 pulak hmm
nice tutor d..berguru kn best

Reply
avatar
Arpiiz
admin
July 25, 2011 at 11:11 PM ×

kita gunakan css je..

Reply
avatar
iMBobo
admin
July 25, 2011 at 11:17 PM ×

sya punye header terpaksa selit atas entry sbb template senget hehe..rajin tia buat tutor :)

Reply
avatar
July 25, 2011 at 11:27 PM ×

ini tutor ?


HAHAHAHAHAHAHAH

Reply
avatar
amna
admin
July 26, 2011 at 12:39 AM ×

oh yeah!
amna bljr ni drpd adik kot.. tu pun header tak pernah berganti smpai la ni

Reply
avatar
Mya
admin
July 26, 2011 at 1:22 AM ×

thanks for sharing =)

Reply
avatar
Ezay Hadry
admin
July 26, 2011 at 2:48 AM ×

nice2..dulu pernah cube tapi tak jadi gak

Reply
avatar
July 26, 2011 at 5:37 AM ×

nice tutorial ...

tia ...camne nak ltk total post dan total comment tu kat sidebar ...sila kosi k ...:)


excellence

Reply
avatar
ct N honey
admin
July 26, 2011 at 7:31 AM ×

terima kasih sesangat.header akak dah center,puas nak buat nya akhirnya berjaya..jomlah tgk

Reply
avatar
July 27, 2011 at 11:26 PM ×

templete denim ni lawa ekk?teringin plak nk try..

Reply
avatar
November 11, 2011 at 10:07 AM ×

eh jadi la....
tapi vamner nak centerkan tabs ye,,,
cuba tengok saya punya tak center dah ngan header

Reply
avatar