Perempuan Jangan Terpedaya Dengan 3 Perkara

Assalamualaikum ..


Seperti yang kita tau, kebanyakkan lelaki (Tia ulang, kebanyakkan. bukan semua) adalah yang jenis bermulut manis kan. Ibarat menanam tebu di tepi bibir (wah!! ayat kau Tia). Kalau ada yang terasa, sila tumbuk skrin laptop sekarang.


Susah sebenarnya kita nak kenalpasti lelaki jenis macam ni. Kan best kalau ada mesin yang boleh scan dorang. Hahaa! So, kita perempuan kena berwaspada. Kali ni Tia nak kongsi sikit beberapa perlakuan yang dilakukan oleh lelaki yang kita tak boleh percaya 100%.


Jangan mudah percaya pada lelaki biarpun dia dah bawa korang jumpa keluarga dia. Tak kisahlah mak dia ke ayah dia ke. Korang jangan terus set dekat minda

"Eh, dia dah bawa aku jumpa family dia. Mesti comfirm aku jadi bini dia ni. Mustahillah dia akan tinggalkan aku sebab family dia pun dah kenal aku."

Bawa jumpa family tak bermaksud korang dah ada tiket nak jadi bini dia okey! Kalau betul si dia bawa korang jumpa family dia, anggap aje yang korang datang ziarah rumah seorang kawan supaya perasaan "PERASAN/SYOK SENDIRI" korang tak ada.


Yang ni berkaitan duit. Mentang-mentanglah si dia sanggup menghabiskan duit beratus untuk korang terus korang nak taching-taching eh! Alamak. Duit boleh di carilah. Harga diri yang tak de jual dekat Giant okey.


Yang ni selalu terjadi. Jangan terus percaya bila lelaki kata

"I janji akan kahwin dengan you. Percayalah I."

Itu cuma kata-kata. Biarlah muka dia ketat macamana sekalipun masa dia kata macam tu, korang jangan yakin sangat.


Sama-samalah kita berwaspada. Kalau betul dorang serius dengan kita, sila pastikan yang dorang naik meminang! Hahaaaa. Oyeahh. Ingat, jangan sampai terlepas di mulut buaya. Ahahaaa ..


Sekian...

Previous
Next Post »

47 Comments

Click here for Comments
July 21, 2011 at 3:39 AM ×

hehe betul2.. tp i suke ckp manis2.. haha menanam tebu lah kot.. sebb xmo hubungan jadi bosan.. xsalahkan.. hehe ckp manis best ape..

Reply
avatar
Shuk_ArChie
admin
July 21, 2011 at 3:55 AM ×

Betul Tia.. Lelaki yg menabur janji adalah lelaki yg "mulut manis & buaya".. Percayalah, lelaki yg baik tak berani nak tabur janji2 ni sbb takut x jadi.. biar spontaneous.. Mudah je nak kenalpasti lelaki jujur & baik.. x susah pon. Nice entri.. Nasihat yg bagus! Acap kalinya wanita ni mudah percaya buaya. modalnye duit/ harta, kata2 manis, bonus tu kalau hensem.. x semua terpedaya tapi x semestinya x ramai kena! hehehe *alamak panjang plak*

Reply
avatar
kotak bulat
admin
July 21, 2011 at 4:09 AM ×

hehehe.. mmg KEBANYAKANnya mcm ni pun..kita sebagai perempuan yg kene pandai jga diri..

Reply
avatar
Farhan Hanif
admin
July 21, 2011 at 4:13 AM ×

erkk...mulut manis ni tauke kilang gula kot...hahaha

Reply
avatar
Terbelog
admin
July 21, 2011 at 6:30 AM ×

ni yg marah
bile baca ni he3

Reply
avatar
Freaky
admin
July 21, 2011 at 7:06 AM ×

setuju sangat.. jangan mudah cair dengan lelaki.. bahayaa

Reply
avatar
July 21, 2011 at 7:09 AM ×

lelaki yang baik utk perempuan yang baik ...kalu nk pasangan yang baik ...kita kena jadi baik ...:)

insaallah ..

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
July 21, 2011 at 8:32 AM ×

hahaa tia baru buat entri nak jatuh dalam kolam buaya..sekarang citer buaya darat pullak..ahaa bagus2..jgn mudah percaya..teliti btul2..d

Reply
avatar
cik purple
admin
July 21, 2011 at 8:40 AM ×

lelaki lelaki...kalo yg muke tak leh caya tu..aishhh..byk laki yg mulut manis kan??teruk betol..

Reply
avatar
Kancil 8349
admin
July 21, 2011 at 8:46 AM ×

memang betul...berhati2 dengan lelaki...hehehehe..

Reply
avatar
yatie Awang
admin
July 21, 2011 at 8:46 AM ×

aaa...betul tu Tia, terutama yang sanggup habiskan duit, takut2 ada makna tersirat disebaliknya...

Reply
avatar
July 21, 2011 at 8:56 AM ×

betul..betul..betul...u are 100 percent totally right my dear...sebabnya samelah yg tia cakap di atas tu...berdasarkan pengalaman dan pengamatan akak.. So, dear adik-adiks...berhati-hatilah..jika menyintai jangan berikan hati anda semua untuknya...simpan rasa was-was dan ragu-ragu sedikit...

Reply
avatar
July 21, 2011 at 9:02 AM ×

ye betul tu tia..zaman sekarang tak boleh terus percaya pada orang..perlu berhati-hati setiap ape yang kite buat...

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
July 21, 2011 at 9:09 AM ×

susah la tia..perempuan selalu senang cair..kalau ada pengalaman pahit dngn laki baru la nak jadi keras siket..hehe

Reply
avatar
July 21, 2011 at 9:43 AM ×

sbb tu perempuan kalau sayang seorang lelaki kena berpada-pada..simpan sayang utk diri sendiri..

Reply
avatar
adan
admin
July 21, 2011 at 9:45 AM ×

lelaki juga malu andai kata wanita yg dibawa ke rumah untuk diperkenalkan dengan familynya tidak jadi isteri spt yg di harapkan...

Reply
avatar
July 21, 2011 at 9:45 AM ×

lelaki boleh berubah sekelip mata sahaja :D

Reply
avatar
Luqeem™
admin
July 21, 2011 at 9:52 AM ×

wktu mula2 mmg kta2 manis, siap berjanji bagai lagi. bila dah brsama mula la nk gduh, dh x sefahaman lg..

nk cri llaki bkn cri untk kawen muda2..tp cri utk bla dh tua nnti

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
July 21, 2011 at 10:22 AM ×

tia macam de pngalaman je ni.. kih kih kih...sabar ek..



*sy suka menanam kacang je ni tia..

tia mkin sombong ngan blog sy skang ek..

Reply
avatar
siti kektus
admin
July 21, 2011 at 11:06 AM ×

mulut manis berbicara, hati didalam tak siapa yg tau. hukhuk



psst, kalau kita in relationship ngan sape2 pon, kite kena simpan sikit ragu2, supaya kite tak kecewa tahap nak mati jika ditakdirkan berpisah. :)

Reply
avatar
cik najihah
admin
July 21, 2011 at 11:14 AM ×

i was in that situation tia..peh ayat nak manis je..sekali hampeh..x bole pakai laki camtu..elok cmpak dalam tasik bagi makan buaye je..

Reply
avatar
cik sakdi
admin
July 21, 2011 at 12:22 PM ×

tia, aku suke lelaki mulut manis coz aku pon mulut manis gak. hehe

Reply
avatar
July 21, 2011 at 12:57 PM ×

wah wah
i mulut masin ok~~~
hohohoho

Reply
avatar
Hunny Kitty
admin
July 21, 2011 at 1:11 PM ×

pernah dengar semua perkara yang di KOTAK2kan berkenaan....hahhaha betul sila berWASPADA....most of it adalah borak2 kosong belaka! kecuali dia terus hantar rombongan meminang mcm hubby ai...sekian~

Reply
avatar
eiyqa
admin
July 21, 2011 at 1:32 PM ×

Sokong dengan pendapat kak Tia and Shuk :)

Reply
avatar
July 21, 2011 at 1:40 PM ×

Tia mcmane pulak kalau jenis lelaki yg tak bercakap manis ni..nak memuji pun susah beno..tu dia blt2 ke..hee

Reply
avatar
mrs redzuan
admin
July 21, 2011 at 1:50 PM ×

boipren akak dulu bwk jumpa family dia sbb dia serius. walaupun dia ramai gepren. huhu.
dan sanggup berhabis duit juge.
cuma bukan mulut manis. sampai skrg. haha.

Reply
avatar
July 21, 2011 at 2:42 PM ×

janji lelaki..huhu...jarang boleh pakai kan.

Reply
avatar
July 21, 2011 at 2:43 PM ×

AHAHHAHAHAHA,


aku boleh amalkan ni..

Reply
avatar
Golden Rose
admin
July 21, 2011 at 3:08 PM ×

good info...bukan mudah utk percaya pada lelaki

Reply
avatar
July 21, 2011 at 3:28 PM ×

setuju setuju setuju. perempuan jangan mudah sangat termakan kata-kata manis lelaki. nanti menangis tak berlagu. yang penting, jangan terlalu mudah menyerahkan maruah diri.

Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis
Hoodie Dress Is So Gorgeous !

Reply
avatar
Wanie
admin
July 21, 2011 at 3:34 PM ×

hehe..ye peringatan utk gadis2 yg belum berkahwin..jangan caye 100% nanti kena tinggal/tipu kering air mata tu..

Reply
avatar
Tea
admin
July 21, 2011 at 4:50 PM ×

betol2 jangan percaya. perempuan pun, lelaki please jangan percaya okeh. bukan sume nk jadi bini awakk je. haha.

eh, berbalik kt entry ni. tu lah kita org perempuan selalu sgt perasan. mentang2 dah bawa jmp family trus perasan. cehh, padahal dah penah bawa perempuan lain jumpa family dia agaknya sebelum kita. takde hallah;

Reply
avatar
July 21, 2011 at 4:53 PM ×

tapi bila dah masuk meminang pon, belom tentu lagi dia akan jadi suami kita. jangan tergadai maruah sebelum akad nikah dilafaz. peringatan utk ss jugak :)

Reply
avatar
July 21, 2011 at 8:33 PM ×

belum masuk hubungan macam neh. hehe

Reply
avatar
Nurasyiqin
admin
July 21, 2011 at 9:17 PM ×

heheh..nice n3..so lebih baik jgn percayakan depa nih.oopss lebih sesuai kepada waspada pada depa nih..tapi perempuan selalu termakan pujuk rayu lelaki nih..maklumlah..kata2 lebih manis dr gula..hehe =D..

Reply
avatar
syashafie
admin
July 21, 2011 at 10:02 PM ×

betul tu. perlu beware jugak :D

Reply
avatar
eiela
admin
July 21, 2011 at 10:29 PM ×

saya setuju bab bawa balik jumpa family so dah tentu confirm jadi isteri dia. walau camtu pun kena hati-hati jugak sebab ramai yang cetek fikiran, percaya cakap lelaki dan tergadai body. tak semuanya baik dan semuanya jahat, hanya segelintir je.

Reply
avatar
Arpiiz
admin
July 21, 2011 at 11:19 PM ×

alamak, mulut kita ni manis sampai ada semut pun suka..haha

perempuan kena pandai jaga diri lah ye..

Reply
avatar
July 21, 2011 at 11:43 PM ×

hehe, jangan cari lelaki camtu.

cari lelaki macam alien :P

Reply
avatar
ABU
admin
July 22, 2011 at 1:09 AM ×

mulut buaya..agruummm!!

kemain lagi sampai mau ada mesin scan lelaki hahahahha

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
July 22, 2011 at 1:11 AM ×

yup betul tu... lelaki kasanova buaya darat air udara jgn percaya 100%... walaupun aku lelaki.. hOhO.. ini kerana mahkota yg perempuan miliki... jgn di gadaikan... jika pcye lelaki mcm ni... lelaki yg baik akan menjadi mangsa juga

Reply
avatar
Mya
admin
July 22, 2011 at 1:46 AM ×

sama2lah kita saling mengingati =)

Reply
avatar
July 22, 2011 at 11:15 AM ×

sokong Tia, mulut tu kalau manis, sgt3 la bhye..nnt ade lar yg ditagih..

Reply
avatar
AHMAD AFIQ
admin
July 22, 2011 at 4:04 PM ×

sgt berguna info ni. tapi still mcm iklan rokok. xdi endahkan

Reply
avatar
saiazuan
admin
July 23, 2011 at 2:35 AM ×

tips trbaik untuk girl is, be his BFF not his GF.. :)

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
July 23, 2011 at 7:26 AM ×

nasib baik cakap "kebanyakan"..kalau tak baru nak touching..hehe..
disebabkan kebanyakan lelaki macam ni la, lelaki minoriti macam sy ni jadi mangsa takde perempuan suka...-_-"

Reply
avatar