"Kalau Tak Sebarkan, Nyawa Dalam Bahaya!!"

Assalamualaikum ..

Tia yakin sangat kalau korang pernah terima SMS/pesanan ringkas yang seolah-olah mengugut kita kalau kita tak sebarkan SMS tu. Konon kalau tak sebar, dalam masa sekian sekian sekian nyawa kita dalam bahaya.


Bukan sekali Tia pernah dapat, tapi berkali-kali. Tu semua bukan dari siapa pun, dari member sendiri jugak. Adeh! Selalunya kalau Tia dapat SMS macam tu Tia abaikan je. Kalau betullah nyawa Tia terancam kalau tak sebar SMS macam tu, Tia serahkan pada Allah.


Ajal kita bukan tertulis pada SMS tu. Haish! Kalau dah ajal, kita cuba elak macamana sekalipun takkan berjaya punya. Ingat, semua yang hidup pasti akan mati. Tia bukanlah ustazah, tapi sekurang-kurangnya Tia tau..


Korang boleh baca selanjutnya di blog INI. Tak rugi okey sebab kalau korang masih ragu-ragu akan hal ni, ada ustaz yang dah bagi penjelasan. Tia cuma berkongsi apa yang Tia rasa patut Tia kongsikan bersama..


Sekian...
Previous
Next Post »

18 Comments

Click here for Comments
z a z a
admin
July 30, 2011 at 3:52 AM ×

x yah le nak percaye bende tu. buat semak je! just trust dekat Allah, inshaallah semua akan jadi okay ;)

Thanks for following my blog. Selalu la datang blog zaza ye. Jazakillah.

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 30, 2011 at 5:29 AM ×

da banyak kali dapat msg mcm tu dulu..abaikan je..=D

Reply
avatar
July 30, 2011 at 7:01 AM ×

karut marut semua tu ...

xsah lyn ...


excellence!

Reply
avatar
cik najihah
admin
July 30, 2011 at 7:59 AM ×

slalu kot dapat msg tu jugak peh

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
July 30, 2011 at 8:06 AM ×

mengarut je tia..jangan cepat percaya ye,

Reply
avatar
cucu umie
admin
July 30, 2011 at 8:11 AM ×

betol2.. ajal maut itu semua ditngn Allah..Allah yg tentukan ..so, kne sbgai hamba perlu yakin kepada Allah shje..

Reply
avatar
Clara
admin
July 30, 2011 at 8:33 AM ×

ngeh.. benda tu semua penipu gel..

byk kali dapat dr darkah 4 lg.. kte klu tak sebarkan nnt org tersyg mati and so on/../

bende tu pulak bende yg tak elok.. bukannya hadis nabi or pasal agama..

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
July 30, 2011 at 9:11 AM ×

nice sharing cik tia.. mmng bnyak org hntar msj2 mcm tu... utk di forward kan... errr

Reply
avatar
July 30, 2011 at 9:25 AM ×

betul betul..nak takut wat ape..
baik syg kn kredit tu dari ugutan
tu..sikit pun tak takut..
hahahahahahaha...
bukan dy ley wat pape punn kn..
hehehe tq kongsi tia..

Reply
avatar
Fyqa
admin
July 30, 2011 at 9:25 AM ×

klo dpt msg ngarut tuh elok delete trus. toksah kusut pk..

Reply
avatar
CutieLiesa
admin
July 30, 2011 at 9:43 AM ×

nie lebih kurang cam sms berantailah kan....dia cm ugut kalo x sebarkan ...kita akan ditimpa musibah....hurm...benda2 nie jgn di layan tkt syirik plak kalo percaya kan..

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
July 30, 2011 at 9:59 AM ×

bleh plak mcm tu ek.. mengarut je ni..kih kih kih

Reply
avatar
diya
admin
July 30, 2011 at 11:16 AM ×

pernah gak dpt mesej mcm tu,
terutama mase zmn sekolah dlu.
kalau tak sebar, bencana bakal menimpa.

$%^&*@##^ pnye mesej.

DELETE je terus mesej tu. lantakk. hehe

Reply
avatar
July 30, 2011 at 11:28 AM ×

itu lah. kadang kadang rasa lawak bila ada kawan kawan yang percaya dan menyebarkan mesej tu. apa lah. ajal maut di tangan tuhan. ignore je mese tu, buat bazir kredit je :)

Reply
avatar
July 30, 2011 at 11:39 AM ×

dulu selalu dapat..emel la..sms la.. memula tu cuak gak.. lama2 dah lali dah.. bila pk2 bukan sms/emel tu penentu kita murah reeki/ panjang umur.. Allah tu lebih berkuasa... kan?

Reply
avatar
July 30, 2011 at 11:42 AM ×

khurafat je semua tu. hehe :P

Reply
avatar
Tea
admin
July 30, 2011 at 12:56 PM ×

tipu je lah sume benda tu. sukahati je nak kasi bencana kat kita. through SMS pulak tu. ajal maut jodoh pertemuan sume ditentukan Allah. itu yang lebih pasti. kan.

Reply
avatar
July 30, 2011 at 2:05 PM ×

klu ada msg camtu, mmg terus delete.. mls nk bc semua.. khurafat je semua tu.. huhu~

Reply
avatar