Tunjuk Pendapatan Dari Blog

Assalamualaikum ..

Kahkahkahhhh! Baru aje berapa minit Tia post entri tadi kan. Ni post lagi. Heheh! Entri tutorial tak best. Tak mencabar. Bhahaa! Tia tertarik bila baca entri dari Bro Ahmad tadi sebab tu gedik nak buat entri ni.


Perlu ke tunjuk pendapatan blog kita pada blogger lain? Tengok pada niatlah. Kalau niat dia nak riak, hohooo salahlah tu. Tapi kalau niat nak kasi semangat dekat blogger lain, takpa. Bagi Tia tak salah sebab Tia ambil tu sebagai motivasi.


Sebelum ni pun Tia ada jumpa beberapa blogger yang tunjukkan pendapatan dia dalam blognya. Tia teruja okey! Huish, entri cikai-cikai pun boleh dapat earnings masyukkkk~ Tapi ada jugak keburukkannya bila pendapatan berblog tu ditunjuk.


Akan menimbulkan rasa dengki dekat sesetengah blogger lain. Lepas tu mulalah kutuk-kutuk. Pedih-pedih. Selain tu, boleh jugak menimbulkan rasa tak ikhlas nak berblog pada blogger lain. Sebab nak kejar duit tu.


Tipulah kalau ada yang tak teruja bila $$$ mula bergerak dekat akaun dia. Terutama akaun nuffnang.. Hohoo! Psst, Tia nak tunjuk pendapatan Tia boleh? Bhahahaaa..


Sekian...

Previous
Next Post »

49 Comments

Click here for Comments
Abu Huzaifah
admin
July 25, 2011 at 11:31 PM ×

hehe... adakah mereka tidak tahu yg menjana pndapatan itu adalah mereka2 yg msuk dlm blog kita... hOhO...

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
July 25, 2011 at 11:35 PM ×

hahaa tia tunjuk2 bro ahmad nak tengok bhahaa lajunya taip entri..dah pro ni..d

Reply
avatar
hira
admin
July 25, 2011 at 11:37 PM ×

wah, kak tia punya mesti banyak kan? haaaa.. haha :D

Reply
avatar
.
admin
July 25, 2011 at 11:40 PM ×

wan dah dapat berjuta juta!
hehehe

Reply
avatar
Ibnushukran
admin
July 25, 2011 at 11:41 PM ×

tunjuk jgn smpai riak plak.. hehe.. apa2 pun asalkan rzki halal yep.. :)

Reply
avatar
Freaky
admin
July 25, 2011 at 11:48 PM ×

kita yang x de income lagi cena nak tunjuk tia ?

Reply
avatar
July 25, 2011 at 11:51 PM ×

eh fa pun terpk pasal benda neh tadi. hehe bergantung pada niat la kan.

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
July 25, 2011 at 11:56 PM ×

sy pendapatan blog tk de..pendapat blog ada la..kih kih kih.. sy tk de duit dri log ni diam2 je la.tk leh nak tunjuk.. huhu... kih kih kih

Reply
avatar
cucu umie
admin
July 26, 2011 at 12:01 AM ×

wah agak jealous yer disitu tapi naggp shje itu sebgai smgt untuk terus berusaha dan berusaha..

Reply
avatar
July 26, 2011 at 12:10 AM ×

huhuhu... mungkin diorg nak kasik semangat la kot... ermmm ikot la niat diorg cmne... tp kalau Iejam, Iejam akan pk positif la kot bg diorg yg bgtaw... huhu kalau Iejam... Iejam xgtaw kat org...huhuh~~~

Reply
avatar
chemay
admin
July 26, 2011 at 12:13 AM ×

jangan menunjuk!
tak baikk!
hehhe
:P

Reply
avatar
July 26, 2011 at 12:19 AM ×

itew rase an, kalau pun blogger tu berniat eklaz nak tunjuk, orang still rase dia tu riak jugak..

Reply
avatar
cik najihah
admin
July 26, 2011 at 12:37 AM ×

perlu ke?
hihii..persoalan tu..terpulang [ade masing2 nak judge cane kan

Reply
avatar
amna
admin
July 26, 2011 at 12:39 AM ×

rajin betul la cik Tia nih ^^
mencabar apa post tutorial, kalau cm cik amna ni apa pun tak boleh.. :P hehe

Reply
avatar
adan
admin
July 26, 2011 at 12:40 AM ×

tunjuk la tia.. ^_^

Reply
avatar
July 26, 2011 at 12:48 AM ×

pelik ps tengok mangga ads ni .. style macam innity pulak .. hahhaa

Reply
avatar
~syue syada~
admin
July 26, 2011 at 1:13 AM ×

haha..earning blog sy sikit je ! so,jeles org yg tunjuk tu kalo byk! haha

Reply
avatar
Mya
admin
July 26, 2011 at 1:22 AM ×

yg penting, niat. =) chill ^-^

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
July 26, 2011 at 1:24 AM ×

segan la nak tunjuk pendapatan berblog tu..hahah~

Reply
avatar
Ezay Hadry
admin
July 26, 2011 at 2:49 AM ×

tu ah..kadang2 niat kita betul..nak bagi dorung motivasi lebih..ishk ezay berapa la sangat..tak sampai setahun lagi blog huduh tu..hehe

Reply
avatar
July 26, 2011 at 5:40 AM ×

klu niat nk menunjuk xleh pahala ...hihihi ...


kalu niat nk bg suh org lain usaha lbh kuat insaallah rezki bertambah...:)

excellence

Reply
avatar
siti kektus
admin
July 26, 2011 at 6:53 AM ×

boleh2. tunjuklah tia. kasi semangat sikit. haha ;)

Reply
avatar
ct N honey
admin
July 26, 2011 at 7:15 AM ×

saya tak pernah buat entry pasal BE nuffnang,bukan tak dpt..ada juga dlm 8 BE.biar aje kita seorang aje yg tahu...

Reply
avatar
yatie Awang
admin
July 26, 2011 at 8:19 AM ×

entahlah Tia, dia saje yg tahu niat dia

Reply
avatar
July 26, 2011 at 8:33 AM ×

ramai je yang tunjuk...heheh

Reply
avatar
Fyqa
admin
July 26, 2011 at 8:43 AM ×

nak jugak tgk pndpatan Tia

:)

Reply
avatar
July 26, 2011 at 8:49 AM ×

Sis takde nak jana2 income..huhuhuhuu

Reply
avatar
syaz@rozelt
admin
July 26, 2011 at 10:36 AM ×

jeles jugak tengok org laen asyik dpt BE je..hihi..

Reply
avatar
July 26, 2011 at 10:56 AM ×

pd akak x yah tunjuk kut sbb lbh bnyk dtgkan keburukan dari kebaikan..nnt blogger lain cemburu ataupon semua pon tulis blog sbb nak duit semata-mata..

Reply
avatar
dwaty
admin
July 26, 2011 at 11:26 AM ×

teringin nak tau pendapatan tia... tunjuk la... hehehehehe

Reply
avatar
HAFIZAL
admin
July 26, 2011 at 12:11 PM ×

betul tu tia...kalo boleh jangan menunjuk sgt

Reply
avatar
NOOR FATIN
admin
July 26, 2011 at 12:22 PM ×

cepatlah tia tunjukkan pendapatan tia pulak XD

dlu masa mula2 pakai nuffnang, kalau dapat satu BE pn mesti nak buat entry, dah lama lepas tu tak dah. macam2 lagi boleh cerita selain buat entry cite pasal 1Be tu. ekekek

Reply
avatar
Shuk_ArChie
admin
July 26, 2011 at 2:05 PM ×

Hehe tunjuk la tia... kalau tak kisah... huahahaha XD
Tentang isu tu.. Shuk rasa la lebih baik kita diam2 berubi demi mengelakkan kontroversi..

Reply
avatar
July 26, 2011 at 2:33 PM ×

boleh-boleh..tunjuklah... :)

Reply
avatar
July 26, 2011 at 3:21 PM ×

itu lar yg dikatakan rezeki, mungkin rezeki kite bukan dengan blog sbb tgk earning baru RM 3.++ nak beli happy meal pun tak lepas hahaha :D

Reply
avatar
Wanie
admin
July 26, 2011 at 3:25 PM ×

tak salah nak tunjuk tapi jangan riak..ok? hehe

Reply
avatar
Terbelog
admin
July 26, 2011 at 4:54 PM ×

nk tnjk pendapatan xde
pandapat ade la hehe

Reply
avatar
teha
admin
July 26, 2011 at 5:00 PM ×

hahaha.. tia tunjuk laa.. nk tgk jugak :)

Reply
avatar
July 27, 2011 at 8:16 AM ×

huhu... kadang2 jeles gak nengok orang dapat $$$$ dr blog.. tp aku xmenghrp sangt pon aku akn dpt cam dieorang

Reply
avatar
iPai
admin
July 27, 2011 at 6:08 PM ×

uhuhuh.. kalau dah pakai innity dah memang kira gempak2 masyuk laa .. uhuh .. bila laa leh stat pakai innity ni .. huhuuh

Reply
avatar
July 27, 2011 at 9:42 PM ×

hai tia :) memang happy pun kalau dapat duit dari pendapatan berblog tu mehehe :p

Reply
avatar
EYFAalias
admin
July 27, 2011 at 10:36 PM ×

sila tunjuk laju2. hehee

Reply
avatar
July 27, 2011 at 11:24 PM ×

sy okey je Tia hehe
always fikir positif..so xda masalh tu :)

at least bg motivasi yeahhh hii

Reply
avatar
CutieLiesa
admin
July 28, 2011 at 11:33 AM ×

hurm...pendapatan i xnaik2 pun...huhuhu...ada tips x???

Reply
avatar
CutieLiesa
admin
July 28, 2011 at 11:33 AM ×

hurm...pendapatan i xnaik2 pun...huhuhu...ada tips x???

Reply
avatar
Tea
admin
July 28, 2011 at 9:48 PM ×

ahahaa. meh le tunjuk pendapatan tia. tea nak jeles ni. ;p

Reply
avatar