Wednesday, October 26, 2011

Bila Dah Lama Tinggalkan Blog

Assalamualaikum. Mak aih, ganjil rasanya bila dah lama tinggalkan blog lepas tu tetiba update entri ni. Last entri Tia pada 24/10/2011 (24 ... thumbnail 1 summary
Assalamualaikum. Mak aih, ganjil rasanya bila dah lama tinggalkan blog lepas tu tetiba update entri ni. Last entri Tia pada 24/10/2011 (24 Oktober 2011). Hari ni dah 26/10/2011 (26 Oktober 2011). Ce kira dah berapa hari tak update tu. Hahaa!

Sebelum buka blog, ada perkara wajib yang Tia kena buat. Yeahh! Check analytics dekat Nuffnang. 2 hari tak update pun, trafik maintain aje 200+. Uish! Siapa agaknya yang rajin menyinggah ni. Ke dari enjin carian google? Urmm??

Bila dah mula nak kepit blog ni balik rasa ganjil pulak ye. Tak tau nak buat apa dulu. Takpe, mula-mula sekali tengok follower yee. Bagus! Sentiasa bertambah. Ce tengok fan page facebook pulak. Yeahh! Ada jugak manusia yang klik LIKE ye. Thank youuuu~

Tengok komen pulak! Huiyoooo. Ramainya tukang komen. Terima kasih.. Sat lagi Tia approve noh .. Hmm, apa lagi ye. Oh! Tengok ranking pulak. Alexa makin naik le. Dah jadik 148, 473. Malaysia, 961. Bagus, ada penurunan.

Tengok blog list, hmm. Ada jugak yang macam Tia sampai 3 hari tak update blog. Heheh! Nak blogwalking tapi tak tau nak start mana. Start dari tukang komen lah. Boleh? Toink, toinkkk ~

So, motif entri ni ialah .. Tia jadik blur kejap bila dah lama tinggalkan blog ni .. Idea bersepah-sepah dalam kepala. Kena susun elok-elok lepas ni .. ahaaa ..

21 comments

  1. tu la lame x nampak tia update hihi..fara pon x de mase sangat nak on9 huhu

    ReplyDelete
  2. kalau idea bersepah-sepah hulur sini sikit. ehhehee

    ReplyDelete
  3. mule2 bukak ade sawang tak ? haha :)

    ReplyDelete
  4. arghhhh tensionnya dengan kejayaan kak tia!!!!
    XD

    ReplyDelete
  5. Selamat Kembali Tia, cewahh rasa mcm dah 2 tahun xupdated blog kan? hehe.
    Mira tumpang gmbire bila tgk teman2 blogger sume b'usaha ntok tmbahkan follower sgala bagai.. Happy jugak bile tgk teman2 follower xjemu2 updated something yg SUPER DUPER BEST
    :D

    ReplyDelete
  6. pi blogwalking sampai pengsan!..=D

    ReplyDelete
  7. baru dua ary tia oi...iqa?dua minggu...pasni ntah ble la plak nk update...

    ReplyDelete
  8. bila lama xupdate blog, saya jadi keliru dan agak kelam kabut tau.. haha

    ReplyDelete
  9. Hai adik Tia. Kah kah kah. Ok, saya bukan 20++.

    Selamat rajin blogging. Jangan jadi macam saya. Kah kah.

    ReplyDelete
  10. tak boleh tingal lama nnti bersawang hehee...rank alexa akan menjunam kalau tak update = ='

    ReplyDelete
  11. okay..nnti cite banyak2 dalam blog

    ReplyDelete
  12. hehe. saya dah biasa tak berupdate. tapi part trafik tu memang down kalau tak update. haha. sabar je la~

    ReplyDelete
  13. kekekekek

    waaaa
    cm tu penye budak ni ceklist blog die
    hehehehhee

    xpe2

    pelan2 syg =]

    ReplyDelete
  14. ok lagit u tia..akak lini dh 6 ari x update blog...huhuhuhu..rie nie baru nak update

    ReplyDelete
  15. ok la tia kalau trafik maintain..

    ReplyDelete
  16. asyik toink toink je tia ni. haha

    ok lah tu tia trafik menten 200++ kan. ;)

    ReplyDelete
  17. amni berzaman tinggal blogg...terus hilang mood berbelog taw..ni pon cuba untuk adekan mood berbelog tu balik :)

    ReplyDelete
  18. blog tia ni lama tinggal pun tak kan bersawang, sbb org masih lalu lalang ramai hehe

    ReplyDelete