Monday, October 10, 2011

Wah! Trafik dari Innit Nuffnang

Assalamualaikum. Macam yang kita sedia maklum, salah satu cara nak tingkatkan trafik ialah dengan ping entri. Akhir-akhir ni Tia dah jarang ... thumbnail 1 summary
Assalamualaikum. Macam yang kita sedia maklum, salah satu cara nak tingkatkan trafik ialah dengan ping entri. Akhir-akhir ni Tia dah jarang ping dekat facebook. Tapi Tia mula ping entri dekat innit. Korang pernah ping sana tak?

Innit ni dengar kata, ramai pengunjungnya. Kalau nak dapat trafik mencanak dari innit, kenalah usaha sampai entri yang di ping jadi antara top 8 posts. Semalam Tia ada ping satu entri dekat innit tu. Terkejut Tia bila buka innit tadi, entri Tia jadi yang pertama dalam top 8 posts tu.

Cepat-cepat Tia tengok analytics dekat nuffnang dan yeah! Innit penyumbang trafik hari ni. Sepatutnya ada 2 entri Tia yang jadi top 8 post. Yang masih kekal dalam carta ialah entri Ciri-ciri Terdesak Berblog Untuk Duit dengan entri Keajaiban Akan Berlaku. Tapi entri keajaiban tu tersasar pulak. Takpelah.

Tia bukan apa. Yelah, sekurang-kurangnya kalau Tia tak dapat luangkan masa untuk blogwalking. Tia masih boleh mengharapkan trafik dari sumber lain ..




Photobucket

20 comments

  1. yang ada nufnang je ke yg boleh ping kat situ

    ReplyDelete
  2. sy tak penah masok feautured post tuh...any tips tia??

    ReplyDelete
  3. waa..best kan. camne nak usaha jadikan top 8 post tu? kalau sudi..citer la.

    ReplyDelete
  4. waaaaa
    cara baru ye
    heeeee
    gud2!
    tahniah tia chaaann =]

    ReplyDelete
  5. sy pun mls dh ping d FB tu..belakkk org nnti di newsfeed tu hehe..

    lama ohh x post di innit tu..

    ReplyDelete
  6. dulu2 pernah la sy ping kat sana.. trbaik lah tu tia..

    ReplyDelete
  7. cik ana x pernah ping entry
    kat mane2 pun skrg..mls dah :P


    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  8. innit tuh memang port terbaik untuk ping entri..:)..

    ReplyDelete
  9. dulu ada la guna..tapi tak paham sangat innit ni..hee~

    ReplyDelete
  10. lepas baca entri Tia ni, terus cepat2 ni ping di sana haha..sekali buka, ngam2 setahun wooooo x ping di innit tu..isk2

    ReplyDelete
  11. x faham sgt la pasal nuffnang nie..lagi2 innit nie lg la saya x paham

    ReplyDelete
  12. nice.. post saya tak boleh hit Top 10 :)

    ReplyDelete
  13. selalu jugak ping kat innit... :)

    ReplyDelete