Wah! Trafik dari Innit Nuffnang

Assalamualaikum. Macam yang kita sedia maklum, salah satu cara nak tingkatkan trafik ialah dengan ping entri. Akhir-akhir ni Tia dah jarang ping dekat facebook. Tapi Tia mula ping entri dekat innit. Korang pernah ping sana tak?

Innit ni dengar kata, ramai pengunjungnya. Kalau nak dapat trafik mencanak dari innit, kenalah usaha sampai entri yang di ping jadi antara top 8 posts. Semalam Tia ada ping satu entri dekat innit tu. Terkejut Tia bila buka innit tadi, entri Tia jadi yang pertama dalam top 8 posts tu.

Cepat-cepat Tia tengok analytics dekat nuffnang dan yeah! Innit penyumbang trafik hari ni. Sepatutnya ada 2 entri Tia yang jadi top 8 post. Yang masih kekal dalam carta ialah entri Ciri-ciri Terdesak Berblog Untuk Duit dengan entri Keajaiban Akan Berlaku. Tapi entri keajaiban tu tersasar pulak. Takpelah.

Tia bukan apa. Yelah, sekurang-kurangnya kalau Tia tak dapat luangkan masa untuk blogwalking. Tia masih boleh mengharapkan trafik dari sumber lain ..




Photobucket
Previous
Next Post »

20 Comments

Click here for Comments
Yatie Awang
admin
October 10, 2011 at 5:26 PM ×

yang ada nufnang je ke yg boleh ping kat situ

Reply
avatar
Paris Lipton
admin
October 10, 2011 at 5:28 PM ×

sy tak penah masok feautured post tuh...any tips tia??

Reply
avatar
Ujie
admin
October 10, 2011 at 5:40 PM ×

waa..best kan. camne nak usaha jadikan top 8 post tu? kalau sudi..citer la.

Reply
avatar
October 10, 2011 at 5:54 PM ×

jarang guna innit..huhuh

Reply
avatar
October 10, 2011 at 6:09 PM ×

waaaaa
cara baru ye
heeeee
gud2!
tahniah tia chaaann =]

Reply
avatar
October 10, 2011 at 6:38 PM ×

sy pun mls dh ping d FB tu..belakkk org nnti di newsfeed tu hehe..

lama ohh x post di innit tu..

Reply
avatar
IBU GEBU
admin
October 10, 2011 at 8:27 PM ×

KEEP ON BLOGGING TIA!

Reply
avatar
misshannajr
admin
October 10, 2011 at 8:29 PM ×

bestnyer tia..thniah :D

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
October 10, 2011 at 8:38 PM ×

dulu2 pernah la sy ping kat sana.. trbaik lah tu tia..

Reply
avatar
anamizu
admin
October 10, 2011 at 9:44 PM ×

cik ana x pernah ping entry
kat mane2 pun skrg..mls dah :P


luv,
cik ana

Reply
avatar
Syuxer
admin
October 10, 2011 at 11:10 PM ×

innit tuh memang port terbaik untuk ping entri..:)..

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
October 10, 2011 at 11:30 PM ×

dulu ada la guna..tapi tak paham sangat innit ni..hee~

Reply
avatar
October 11, 2011 at 2:00 AM ×

lepas baca entri Tia ni, terus cepat2 ni ping di sana haha..sekali buka, ngam2 setahun wooooo x ping di innit tu..isk2

Reply
avatar
October 11, 2011 at 12:46 PM ×

ade jugak buat sebelum nih..hehe..

Reply
avatar
Tentang Kita
admin
October 11, 2011 at 3:12 PM ×

x faham sgt la pasal nuffnang nie..lagi2 innit nie lg la saya x paham

Reply
avatar
ken
admin
October 12, 2011 at 10:38 AM ×

nice.. post saya tak boleh hit Top 10 :)

Reply
avatar
Haszrol
admin
October 31, 2011 at 11:46 PM ×

selalu jugak ping kat innit... :)

Reply
avatar