Cara Tunaikan Cek Nuffnang | Cek Pertama

Ayah : Nah, surat ayah ambil dekat pejabat tadi.
Tia : Eh, ni surat dari Nuffnang lah ayah.
Ayah : Kenapa?
Tia : Cek hasil blogging. (tersengih)
Ayah : Jadi memang betul boleh dapat duitlah kalau berblog ni.
Tia : Ni dekat tangan ni buktinya.


Assalamualaikum. Dah sampai pun cek pertama dari Nuffnang. Alhamdulillah. Sebenarnya dah lama sampai. Tapi ayah baru pi pejabat. Hari ni ibu tolong pergi cash kan. Ibu baru call tadi. Katanya kena guna akaun lagik. Lecehnya. Ingatkan terus boleh tunaikan.

Lepas bagi ibu nombor akaun tadi, selesailah. Kena tunggu sampai 3 hari pulak. Mungkin Isnin dah boleh cucuk dekat bank kot. Memandangkan ni cek pertama yang Tia dapat, panik jugaklah sebab selama Tia hidup ni kali pertama dapat cek. Tak tau nak buat apa.

Betullah kan. Sekarang semuanya di hujung jari. Tia buka google dan cari macamana nak tunaikan cek nuffnang. Alhamdulillah dah jumpa. Kalau korang pun macam Tia yang otak masih suci pasal cek semua ni bolehlah search dekat google dengan keyword Cara Tunaikan Cek Nuffnang. Ada banyak, tapi korang bukalah satu-satu tengok mana sesuai.

Tia tak ambil pun gambar cek tu. Takde kamera. Heheh! So, kesimpulannya. Nuffnang memang tak tipu. Dan berblog memang boleh dapat duit. Tapi ada caranya. Selamat berblog :)

Photobucket
Previous
Next Post »

31 comments

Click here for comments
cik Kartun
admin
October 13, 2011 at 12:42 PM ×

huhuu CK masih baru lagi dengan nuffnag..xtau la mcm ne nak tgkatkan pendptn ^^,

Reply
avatar
Tihara
admin
October 13, 2011 at 12:54 PM ×

bank ini kt atm maybank senang kan..

Reply
avatar
October 13, 2011 at 12:59 PM ×

untung la.....dapat duit....

Reply
avatar
EyqaLuvender
admin
October 13, 2011 at 1:05 PM ×

wahh..ley r shopping...hehe

Reply
avatar
Bro ahmad
admin
October 13, 2011 at 1:15 PM ×

bestnya tia...share la sikit kt sini ehh...jgn lupa kt bro pulak huhuuu

Reply
avatar
Apple Pearl
admin
October 13, 2011 at 1:23 PM ×

yeah..cik tia dah dpat dah ..blehlah blanja kepsi..hikhikhik

Reply
avatar
Ujie
admin
October 13, 2011 at 1:24 PM ×

tahniah dah boleh cash out. saya baru start..so lama lg lah. tp tak kisah, duit no. 2. yg utama kepuasan blogging. kalo kejar duit iklan je, tension pulak nanti. ^_^

Reply
avatar
Bui Junaidi
admin
October 13, 2011 at 1:25 PM ×

bui baru jer dpt BE..belum sampai tahap nak cash out lagi..hehe

apa2 pun gud info tia

Reply
avatar
mysha
admin
October 13, 2011 at 1:44 PM ×

dik, klo aKak caKap ko jgN gelakkan aKaK taw... daRi dulu smp sekarang akak eArn 0 dik.. huhuhu sedey kan??

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
October 13, 2011 at 2:25 PM ×

boleh la belanja ni Tia...da dapat cek dari Nuffnang kan..heee~

Reply
avatar
Fitri Senin
admin
October 13, 2011 at 2:37 PM ×

tia kenala share ye tips2 nak dpt duit ni

Reply
avatar
sis92
admin
October 13, 2011 at 2:54 PM ×

sis pun baru lagi..huhu masih belajar :)

Reply
avatar
Akif Azfar
admin
October 13, 2011 at 3:51 PM ×

Guna akaun lagik??ape tu??

Reply
avatar
kotak bulat
admin
October 13, 2011 at 4:08 PM ×

kb kumpul2 bia berkepok2 lu bru cash out..hehhee

Reply
avatar
Susie
admin
October 13, 2011 at 4:18 PM ×

saya bw kat blog tia...jemput ke blog susie lak ye..

http://susiyantisoleman.blogspot.com/

Reply
avatar
azam
admin
October 13, 2011 at 4:20 PM ×

:) terbaiklah.....

selamat berbelanja...hehehe

Reply
avatar
October 13, 2011 at 4:21 PM ×

Wah best nye.. tak pernah cashout lagi.. hee.. masih x cukup.. :)

Reply
avatar
October 13, 2011 at 4:26 PM ×

xpenah cash out lg Tia..so kena pegi bank ke?

Reply
avatar
alien
admin
October 13, 2011 at 4:33 PM ×

best la dia da cash out
hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
admin
October 13, 2011 at 4:45 PM ×

tahniah tia.. belakang cek tu tia tulis nama,akaun bank je. pastu g cek deposit untuk tunaikan cek tu..lepas 3 ari dapat lah..hehe

Reply
avatar
ArulchelseA
admin
October 13, 2011 at 4:48 PM ×

biasa cek kena tunggu 3 ari..

Reply
avatar
Cik Cyida
admin
October 13, 2011 at 5:49 PM ×

wwaaahhh..
Tahniah Tia..
hehehe :)

Reply
avatar
October 13, 2011 at 6:35 PM ×

wow! tahniah.kita baru ada RM1.50.ahahaa :)) tak ley cash out lagik. :p

Reply
avatar
anamizu
admin
October 13, 2011 at 7:13 PM ×

wahh TIA dah dpt cek ye?
best3!! hehe
bleh belanje cik ana ni :P




luv,
cik ana

Reply
avatar
AmalinaRazif
admin
October 13, 2011 at 7:20 PM ×

wah, tahniah!! bestnye...mmg mantaplah... :)

Reply
avatar
October 14, 2011 at 3:27 AM ×

wah tahniah.. saya entah bila nak merasa.. 10 tahun lg kut baru dpt cash out. hehehe...

Reply
avatar
March 12, 2012 at 1:10 AM ×

saya dah dapat 2 cek tapi belom tunaikan lagi, huhu, esok baru nak wat akaun maybank, huhu. .tahniah

Reply
avatar