Thursday, October 13, 2011

Cara Tunaikan Cek Nuffnang | Cek Pertama

Ayah : Nah, surat ayah ambil dekat pejabat tadi. Tia : Eh, ni surat dari Nuffnang lah ayah. Ayah : Kenapa? Tia : Cek hasil blogging. (te... thumbnail 1 summary
Ayah : Nah, surat ayah ambil dekat pejabat tadi.
Tia : Eh, ni surat dari Nuffnang lah ayah.
Ayah : Kenapa?
Tia : Cek hasil blogging. (tersengih)
Ayah : Jadi memang betul boleh dapat duitlah kalau berblog ni.
Tia : Ni dekat tangan ni buktinya.


Assalamualaikum. Dah sampai pun cek pertama dari Nuffnang. Alhamdulillah. Sebenarnya dah lama sampai. Tapi ayah baru pi pejabat. Hari ni ibu tolong pergi cash kan. Ibu baru call tadi. Katanya kena guna akaun lagik. Lecehnya. Ingatkan terus boleh tunaikan.

Lepas bagi ibu nombor akaun tadi, selesailah. Kena tunggu sampai 3 hari pulak. Mungkin Isnin dah boleh cucuk dekat bank kot. Memandangkan ni cek pertama yang Tia dapat, panik jugaklah sebab selama Tia hidup ni kali pertama dapat cek. Tak tau nak buat apa.

Betullah kan. Sekarang semuanya di hujung jari. Tia buka google dan cari macamana nak tunaikan cek nuffnang. Alhamdulillah dah jumpa. Kalau korang pun macam Tia yang otak masih suci pasal cek semua ni bolehlah search dekat google dengan keyword Cara Tunaikan Cek Nuffnang. Ada banyak, tapi korang bukalah satu-satu tengok mana sesuai.

Tia tak ambil pun gambar cek tu. Takde kamera. Heheh! So, kesimpulannya. Nuffnang memang tak tipu. Dan berblog memang boleh dapat duit. Tapi ada caranya. Selamat berblog :)

Photobucket

31 comments

  1. huhuu CK masih baru lagi dengan nuffnag..xtau la mcm ne nak tgkatkan pendptn ^^,

    ReplyDelete
  2. bank ini kt atm maybank senang kan..

    ReplyDelete
  3. bestnya tia...share la sikit kt sini ehh...jgn lupa kt bro pulak huhuuu

    ReplyDelete
  4. yeah..cik tia dah dpat dah ..blehlah blanja kepsi..hikhikhik

    ReplyDelete
  5. tahniah dah boleh cash out. saya baru start..so lama lg lah. tp tak kisah, duit no. 2. yg utama kepuasan blogging. kalo kejar duit iklan je, tension pulak nanti. ^_^

    ReplyDelete
  6. bui baru jer dpt BE..belum sampai tahap nak cash out lagi..hehe

    apa2 pun gud info tia

    ReplyDelete
  7. dik, klo aKak caKap ko jgN gelakkan aKaK taw... daRi dulu smp sekarang akak eArn 0 dik.. huhuhu sedey kan??

    ReplyDelete
  8. boleh la belanja ni Tia...da dapat cek dari Nuffnang kan..heee~

    ReplyDelete
  9. tia kenala share ye tips2 nak dpt duit ni

    ReplyDelete
  10. sis pun baru lagi..huhu masih belajar :)

    ReplyDelete
  11. kb kumpul2 bia berkepok2 lu bru cash out..hehhee

    ReplyDelete
  12. saya bw kat blog tia...jemput ke blog susie lak ye..

    http://susiyantisoleman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. :) terbaiklah.....

    selamat berbelanja...hehehe

    ReplyDelete
  14. Wah best nye.. tak pernah cashout lagi.. hee.. masih x cukup.. :)

    ReplyDelete
  15. xpenah cash out lg Tia..so kena pegi bank ke?

    ReplyDelete
  16. tahniah tia.. belakang cek tu tia tulis nama,akaun bank je. pastu g cek deposit untuk tunaikan cek tu..lepas 3 ari dapat lah..hehe

    ReplyDelete
  17. wwaaahhh..
    Tahniah Tia..
    hehehe :)

    ReplyDelete
  18. wow! tahniah.kita baru ada RM1.50.ahahaa :)) tak ley cash out lagik. :p

    ReplyDelete
  19. wahh TIA dah dpt cek ye?
    best3!! hehe
    bleh belanje cik ana ni :P




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  20. wah, tahniah!! bestnye...mmg mantaplah... :)

    ReplyDelete
  21. wah tahniah.. saya entah bila nak merasa.. 10 tahun lg kut baru dpt cash out. hehehe...

    ReplyDelete
  22. saya dah dapat 2 cek tapi belom tunaikan lagi, huhu, esok baru nak wat akaun maybank, huhu. .tahniah

    ReplyDelete