Pasang Shoutbox di Blog

Assalamualaikum.

Dah lama saya tak pasang widget shoutbox dalam blog saya. Sebab dulu saya rasa leceh dengan pelawat-pelawat yang kurang bertanggungjawab meninggalkan LINK ads mereka. Tujuan saya meletakkan shoutbox untuk memudahkan rakan-rakan blogger yang lain untuk meninggalkan jejak mereka supaya mudah bagi saya membalas blogwalking mereka tu.


Saya faham , bukan semua blogger larat nak membaca entri saya yang SELALU panjang berjela. Hehe. Lagipun , masa selalu mencemburui manusia. Masing-masing ada hal yang lebih penting perlu dilakukan selain menghadap blog 24 jam macam saya ni :)


Lepas beberapa kali melawat blog rakan blogger yang lain , saya mula tertarik dengan shoutbox yang disediakan oleh busuk.org.


Kenapa?

1. Mudah untuk install dalam blog.
2. Nama kita akan sentiasa kekal ada selagi kita belum log out.
3. Mudah untuk ubah rupa (warna , tinggi , lebar) shoutbox.
4. Boleh BAN mana-mana user yang tidak bertanggungjawab meninggalkan LINK ads.
5. Boleh berkomunikasi dengan pelawat



Hehe. Cukuplah 5 kan. Saya pun agak kurang pasti sampai bila shoutbox ni akan bertahan. Tapi , buat masa ni saya selesa. Bukan apa , saya bimbang kalau-kalau dengan adanya widget shoutbox ni akan menambahkan BERAT blog saya :/


Kalau ada juga yang berkenan dengan shoutbox ni , bolehlah klik busuk.org untuk mendapatkannya. Jangan risau , ianya mudah dan tidak memerlukan sebarang kepakaran. Yang penting , bertindak mengikut arahan :)

Previous
Next Post »

1 Comments:

Click here for Comments
||aLeaSaRa||
admin
May 2, 2013 at 9:22 PM ×

slm sis tia.akak pun dulu kjp psg kpj x.mmg terasa sengal skt bila ada kwn blog yg lgsg tak bc entri tp sesuka hati ribena diorg tgglkan link utk jual produk dll.

akk mmg suka shoutbox dr thn lps dh psg sbb best blh tukar color n adjust saiz :)

Congrats bro ||aLeaSaRa|| you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar