Apabila alat sulit lelaki menyentuh alat sulit wanita...

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)


Jangan risau, blog Tia selamat dari segala lucas dan segala belu-belu okey. Ada sesuatu yang Tia nak kongsikan bila menyedari ramai dari anak-anak muda sekarang yang semakin hanyut dengan bukti kes pembuangan bayi yang menjadi-jadi.

*Carian Google*
“Apabila alat sulit lelaki menyentuh alat sulit wanita secara haram, maka diharamkannya masuk syurga selagi dia tidak bertaubat.” Itu adalah kata-kata ustaz yang memberi kesan dalam hati seorang remaja bernama Aleena(bukan nama sebenar), 21 tahun.

Aleena dulunya seorang remaja yang liar dan sentiasa bergelumang dengan maksiat. Tapi selepas mendengar kata-kata dari ustaz "Jika alat sulit lelaki itu membenam dalam alat sulit wanita secara haram, maka tercabutlah semua amalannya…” tiba-tiba jiwanya semakin menggeletar.

Ketika itulah terbayang-bayang azab neraka. Aleena mahu bertaubat. Malangnya, Allah masih mahu mengujinya. Dia dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenalinya dan mengandungkan anak lelaki itu. --> Baca Selanjutnya

Kita semua tahu, setiap perbuatan buruk kita pasti ada balasannya. Jangan ditunggu hingga akhirat. Bila-bila masa Allah boleh balas semuanya dalam sekelip mata! Tia bukan ustazah, Tia cuma salah seorang hambanya yang juga masih ada kekurangan.

Tak salah kalau sesama kita menegur dan menasihati untuk kebaikan. Tak rugi apapun. Ini peringatan untuk Tia juga..

Sekian..
Previous
Next Post »

28 Comments

Click here for Comments
Kei Seichi
admin
June 12, 2011 at 12:42 PM ×

nasihat yang bagus...selalukan beristigfar sebab kita ni banyak dosa...even Rasulullah yang confirm masuk syurga pon masih beristigfar setiap hari..inikan pulak kita...

Reply
avatar
Unknown
admin
June 12, 2011 at 12:49 PM ×

@Kei Seichi : terima kasih untuk ingatan ;)

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
June 12, 2011 at 12:57 PM ×

nasihat yang berguna thia.. sape baca entri ni pasti menggeletar..

Reply
avatar
June 12, 2011 at 12:59 PM ×

nice entry..liza ske sgt! :)

Reply
avatar
Unknown
admin
June 12, 2011 at 1:23 PM ×

jauhi diri dari segala perbuatan yang boleh menyebabkan zina...

Reply
avatar
nurul
admin
June 12, 2011 at 1:42 PM ×

thanq utk peringatan -)

Reply
avatar
myzziema
admin
June 12, 2011 at 1:49 PM ×

budak2 sekarang yang kecik2 pun dah pandai buat benda2 tak senonoh. tak tau lah apa nak jadi dengan dorang bila besar nanti. azab Allah bila2 je boleh sampai. naudzubillah..

Reply
avatar
June 12, 2011 at 1:49 PM ×

nasihat yg good....huhuhu..oleh itu, jgelah ia selagi msih ade...kalu dah x tahan sgt, jatuhlah hukum wajib baginya untuk berkahwin...huhuhuhu....terima kasih 4 de info

Reply
avatar
arituarini
admin
June 12, 2011 at 2:17 PM ×

nasihat utk semua...barhati2 didlm kehidupan yg pnuh ujian..

Reply
avatar
amna
admin
June 12, 2011 at 2:20 PM ×

subhanaAllah..
setiap yang Dia kata pasti dikotakan. benarlah semua tu.. walau sekecil zarah pun dosa yang kita lakukan, pasti akan dihisab kelak.

thanks Tia :')

Reply
avatar
adan
admin
June 12, 2011 at 3:39 PM ×

bagus entri ko ni.. kesian pulak dengan dak elena tu.

Reply
avatar
alamanda
admin
June 12, 2011 at 3:54 PM ×

semoga Allah sentiasa tunjukkan kite semua ajaran yang benar. amin.

Reply
avatar
Abu Bagi
admin
June 12, 2011 at 3:56 PM ×

terima kasih tia kerana mengingtkan aku..untung la aku tak pernah rogol orang..:D

semoga aku di jauhkan daripadanay..

Reply
avatar
June 12, 2011 at 4:13 PM ×

entri yg bagus.. org skang lebih suka buat dosa berbanding buat kebaikan.. npe ek? sbb iman lemah.. sy ckp utk diri sy

Entri Terkini :
Cara Meningkatkan Pengunjung Blog

Reply
avatar
amny
admin
June 12, 2011 at 4:44 PM ×

betol tuu..selain memperingatkan orang lain..kita pon kena memperingatkan diri kita...

Reply
avatar
ZWAN SABRI
admin
June 12, 2011 at 5:01 PM ×

tetiba terasa GATAI bila tengok tajuk entry Tia tu.. Tapi Bila da baca, tetiba terasa INSAF plak.. HUHU..
harap2 dijauhila zina ni.. HUHU

MySuaraBlog: Ranking Negeri Kejuaraan Piala FA

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2011 at 5:08 PM ×

pergaulan yg bebas pd zaman skang antra faktor myebabkan benda nih berlaku pd remaja skang.

even parents bagi didikan agama yg sempurna, tapi kalu remaja tu sendiri yg terpgaruh dgn persekitaran dye, kes camni still boleh berlaku.

pendek kata, kita harus m'cari formula bagaimana utk memastikan rmaja skang nih tak melakukan hal2 mcm nih demi menjaga adab & keturunan.. :)

namun, formula ini la yg paling susah nk dicari sbb cara pergaulan remaja sering berubah seiring dgn menginjaknya zaman.. :)

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2011 at 5:19 PM ×

Kesian dia -- Tp tu la, Allah nk kasi balasan kt dunia. Drpd dia kne dkt akhirat. Haish, simpang~

Reply
avatar
Akunyer
admin
June 12, 2011 at 5:45 PM ×

moga kita terhindar dari melakukan benda yang haram... insyaAllah

Reply
avatar
Fariq Jalil
admin
June 12, 2011 at 7:20 PM ×

tetibe fs saya lak rasa seram.. harap kita dihindari dari membuat benda2 yg terkutuk ni.. amin

Latest -
- kepentingan memahami sesuatu ayat

Reply
avatar
June 12, 2011 at 7:32 PM ×

smoga Allah melindungi kita dari bnda ini. Amin. :)

Reply
avatar
syuxer
admin
June 12, 2011 at 7:51 PM ×

nasihat yang mampu membuka hati jiwa yang liar..

sesungguhnya orang yang dulunya liar tapi kini bertaubat adalah lebih mulia dari orang yang wat dosa2 kecil dan besar tapi bersolat..

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2011 at 8:42 PM ×

nice sharing.
sentiasa lah elakkan diri dari terlibat dari menda2 macam ni
:)

Reply
avatar
.
admin
June 12, 2011 at 10:04 PM ×

:) manusia salu lupa . n saling ingat mengingati tu pkara yg baik ^^

Reply
avatar
K
admin
November 14, 2011 at 1:16 AM ×

baru terbaca. semoga dijauhkan. huhu

Reply
avatar
November 14, 2011 at 8:27 AM ×

thanks untuk mngingatkan.. semoga kita sentiasa dlm keredhaan Nya :)

Reply
avatar