Siaplah Korang Yang Suka Sangat COPY PASTE

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Ini bukan cubaan ye, tapi betul-betul punya. Tadi Tia blogwalking dan Tia ada jumpa sesuatu yang mungkin berguna untuk korang. Oh mungkin bukan sekarang tapi nanti. Kot-kotlah ada entri korang yang di copy paste secara bulat-bulat kan.

Weh! Siapa tak marah kalau entri yang dia penat-penat taip, sesedap rasa je orang lain main higlight lepas tu right click dan COPY. Dah copy, paste pulak dengan tak tau malunya di blog dia. Boleh aje nak copy copy ni. Pastikan korang dah minta izin dan bagitau sumbernya.

Silalah jadi blogger yang berhemah. Jangan tau mencuri aje. Perghh! Gile kejam ayat Tia. Mencurilah tu kalau tak minta izin. Buat malu tau kalau tuan punya entri jumpa orang yang copy paste entri dia.

Haha! Okey, korang boleh baca di sini macamana cara nak melaporkan entri korang yang di COPY PASTE tanpa keizinan! Sekian..

Previous
Next Post »

19 Comments

Click here for Comments
NaNad
admin
June 9, 2011 at 1:51 PM ×

betul tu..alhamdulillah nad xde copy cat2 lagi..:)

ツ miss nadya punyer blog ツ

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
June 9, 2011 at 2:01 PM ×

takde ape sangat tia. yang copy paste tu tak pernah bertahan lama dalam blog

Reply
avatar
June 9, 2011 at 2:06 PM ×

Perghhh..garang la akk ni..huhuu..tp an, kalu sy nk minta sharekan bersama if sis bg info2 yg best2, boleh x??? hehehehehe

Reply
avatar
June 9, 2011 at 2:07 PM ×

orang yang tak bermaruah memang macam tuh..konon nak mengaku yang tuh dia yang punya

Reply
avatar
gadisarawak
admin
June 9, 2011 at 2:10 PM ×

sabar tia... biasalah org camtu..
sab pon selalu copy tapi, dah gtau n ada backlink..
hehehhe....

Reply
avatar
Unknown
admin
June 9, 2011 at 2:18 PM ×

salam ziarah... tq 4 de info. suka3

Reply
avatar
Unknown
admin
June 9, 2011 at 2:21 PM ×

tu la..mmg geram tau kalau entry kita senang2 di kopipasta..
sekarang org bukan kira kan entry siapa..geram..geram! bukan nak kredit ke ape..

Reply
avatar
Ca Ezah
admin
June 9, 2011 at 2:30 PM ×

ape la..x curi kat dunia nyata, curi dunia maya pulak..huk3..x patut....

itu parasit namanyer..

Reply
avatar
Unknown
admin
June 9, 2011 at 2:43 PM ×

waa..tajuk gempaq..cuak jugak..tp selalu curik gambar je..ayat sendiri punya..hee

Reply
avatar
Unknown
admin
June 9, 2011 at 2:49 PM ×

baru lepas bce entry tu..gane nie..gambar yang dekat google pon almost "this image may subject to copyright"..huhu

Reply
avatar
.
admin
June 9, 2011 at 3:00 PM ×

kalau dah pencuri tu pencuri laa !!

Reply
avatar
June 9, 2011 at 3:01 PM ×

ishh..x baguslah gitukan..org penat2 buat dia senang2 jer nk copy paste..mmg kerja senang je lah dia..

Reply
avatar
deeya
admin
June 9, 2011 at 3:14 PM ×

adeke orang nak copy paste entry2 dya ..? hhahaha ! kene sambar petir nanti =)

Reply
avatar
Ayie
admin
June 9, 2011 at 3:29 PM ×

wajarlah orang seperti ini dihadiahkan sebijik makian yang lembut tapi kasar.. =.=''

Reply
avatar
Marina
admin
June 9, 2011 at 3:40 PM ×

owh...tak pnah plak try right click dan copy...nak tryla....hihi.. just joking...

Reply
avatar
Unknown
admin
June 9, 2011 at 4:01 PM ×

wahh. bagus. tp entry eyfa xde siapa copy. alhamdulillah :D

Reply
avatar
myzziema
admin
June 9, 2011 at 4:09 PM ×

alamak lupa nak mintak izin T__T hehe.

Reply
avatar
Ceiler Mun
admin
June 9, 2011 at 6:28 PM ×

betul tu.. kadang2 bengang gak dgn orang yang suka2 hati je copy paste entry ni.. :)

Reply
avatar