Harap Ada Yang Dah Faham

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Sebelum ni Tia ada buat entri tutorial "Macamana Nak Tahu Siapa Promosi Blog Kita" [klik sini]. Ada yang masih tak faham. Okey Tia fahamkan kat sini ye. Sila baca dengan teliti. Kalau tak faham, baca 10x. Jangan risau, FREE! Haha!

Selalunya mesti ada blogger yang baik hati (macam Tia) yang promosikan blog lain kan dalam entri dia atau bloglist dia kan. Maksudnya, ada link blog dalam entri tu. Kadang-kadang kita tak tau pun ada orang promosikan blog kita secara langsung atau tak langsung.

Tapi, dengan adanya REFERER ni. Kita boleh tau siapa-siapa yang dah letak url blog kita dalam entri dia atau bloglist dia. MTT dah buat. Dia pun ada buat entri pasal ni dan mention Tia dalam blog dia.

Nasib baik ada Referer tu, jadi Tia boleh kesan yang MTT ada letak link blog Tia dalam entri dia. Thanks MTT.. Kalau korang pun nak jugak, boleh KLIK SINI. Haha! Okey, harap-harap ada yang dah faham.

Oh! Nak tau siap MTT? Bolehlah KLIK SINI ..

Sekian...
Previous
Next Post »

21 Comments

Click here for Comments
Anonymous
admin
June 16, 2011 at 8:10 PM ×

rajin lah tia nie buad tuto.
hehe
:)

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
June 16, 2011 at 8:21 PM ×

ohh... x paham pun benda ni .. =_=

Reply
avatar
Marina
admin
June 16, 2011 at 8:35 PM ×

takde orang link pon...blog tak femes...haha

Reply
avatar
myzziema
admin
June 16, 2011 at 9:02 PM ×

kenapa masa ziema tekan 'expand this list' terkeluar page lain? mmg mcm tu ke?

Reply
avatar
myzziema
admin
June 16, 2011 at 9:04 PM ×

ehh ok2 dah paham! hehe. nak buat jugak lah T__T aritu ziema dah buat tapi list blog tak keluar. mybe lambat sikit kot dia loading :)

Reply
avatar
nur adam
admin
June 16, 2011 at 9:09 PM ×

Da promosi blog kak nur tak..he2,..nice n3 dear..keep it up..

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 16, 2011 at 9:10 PM ×

owh..macam tu...tapi malas nak buat..hehe.. =P

Reply
avatar
June 16, 2011 at 9:36 PM ×

macam kenal je MTT tuh
kekeke

Reply
avatar
ct kektus
admin
June 16, 2011 at 9:36 PM ×

yeke? tak pernah tau pon, hukhuk

Reply
avatar
arituarini
admin
June 16, 2011 at 9:50 PM ×

tq..penerangan yg jelas..

Reply
avatar
K
admin
June 16, 2011 at 9:53 PM ×

nice tia, hehe XD

nak try lah godek2 :P

Reply
avatar
nur adam
admin
June 16, 2011 at 10:12 PM ×

psstt..da promote blog akk tak? hehe,just kidding,nice info sis..banyak nak belajar lagi ni..:)

Reply
avatar
nur adam
admin
June 16, 2011 at 10:12 PM ×

psstt..da promote blog akk tak? hehe,just kidding,nice info sis..banyak nak belajar lagi ni..:)

Reply
avatar
June 16, 2011 at 10:57 PM ×

freaky tu masih xphm ke?? =.="

Reply
avatar
Arpiiz
admin
June 16, 2011 at 11:18 PM ×

kejap ye, tengha nak memahamkan ni..hehe

Reply
avatar
APAN
admin
June 16, 2011 at 11:32 PM ×

aku rasa aku paham kot...
dan aku memang paham.haha...

Reply
avatar
June 17, 2011 at 12:00 AM ×

thx 4 the info :)
jom jenguk blog kami .

: MRS LAT :)

Reply
avatar
amna
admin
June 17, 2011 at 1:41 AM ×

takut nk cek, sbb mesti xda siapa promote saya =.= hek2~

p/s:kalau kita tag someone kt entry tu pun kira promote right??

Reply
avatar
* Rosita *
admin
June 17, 2011 at 11:11 AM ×

cane nak letak link kita kat bloglist org...cth sy nak letak link sy kat list tia..

Reply
avatar