Jangan Pentingkan Diri Wahai Blogger

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Betullah kan apa yang kita fikir selama ni. Tak semua sependapat dengan kita. Tia ada terbaca satu entri. Dalam entri tu dia memang kondem habis lah dengan blogger yang kononnya PERASAN BAGUS. Oh!


Dia tak setuju dengan adanya blogger yang perasan bagus ni duk komen blog si polan beratlah, blog si polan bisinglah sebab pasang lagu, blog si polan beginilah, blog si polan begitulah. Haa, dia tak setuju!

Ada betulnya apa yang dia kata tu "Blog dorang, suka hati doranglah kan. Dorang bukan gila populariti pun." Betullah tu. Tapi sedarlah sikit, bila aje kau dah buat blog kau kena tau kemungkinan besar entri kau akan keluar dekat carian google.

Kalaulah kan ada orang yang nak cari maklumat dan-dan pulak dia nak cepat masa tu, blog kau keluar dekat carian google tu dan menepati sasaran yang diperlukan. Mestilah dia klik kan dengan harapan pencariannya akan berjaya.

Tapi, kalau blog kau berat gila kau tak kesian ke dekat orang tu. Nak-nak lepas tunggu beberapa jam baru blog kau habis loading. Tapi last-last maklumat yang dia nak tu tak ada juga. Keyword je hampir sama. See! Kau dah susahkan orang.

Kalau blog kau tadi laju selaju yang sangat laju, walaupun pencarian dia tak berjaya sekurang-kurangnya dia tak lama tunggu. Haa, belum lagi sentuh pasal blogger yang cuma pakai broadband. Terkedek-kedek broadband orang.

Lagipun orang masuk blog kau bukan nak tengok pameran widget. Dorang nak cari maklumat dan baca entri kau. Kalau kau rasa kau masih tak boleh nak terima teguran orang, apakata kau PRIVATE-kan aje blog kau tu. Orang tak ganggu kau, kau pun tak menyusahkan orang.

Kalau tak pun, kau pilihlah insan yang terpilih aje untuk baca blog kau. So, bersamalah korang mengharungi keberatan blog yang obesiti itu dengan bahagianya. Jangan jadi orang yang pentingkan diri okey :)

Sekian..
Previous
Next Post »

12 Comments

Click here for Comments
alamanda
admin
June 12, 2011 at 9:10 AM ×

blog ni mcm rumah...
kita nak org dtg...
jd pastikan rumah kita akan buat org rasa selesa.
betul kan? kan? kan?

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 12, 2011 at 9:24 AM ×

As Salam,

uishh~marah benar nampaknya ngan blogger berkenan yer..huhu~siapa la tu,kan? ;p terima jer la teguran,nnti kita gak yg senang,kan?>>> hee~

wyna pun penah kne tegur sbb blog berat sgt..tp,wyna terima jer la teguran tu n buang la mana2 yg patut tuk ringankan blog..rasa2 da ringan ke blog wyna? huhu~

Reply
avatar
deeya
admin
June 12, 2011 at 9:35 AM ×

pernah jugak masuk belog org yg berat sbb terlalu bnyak sngat widget2 nyer .. hurm ~ kekadang tu klau terlalu lame tnggu , pangkah terus . huhu ~

bukan ape , dah le pakai broadband (-.-")

Reply
avatar
Unknown
admin
June 12, 2011 at 9:55 AM ×

tia..thanks for this info..memang setuju..private jela..ne nak komen2..tu ini..sukate tuan puya blog lah..kan..

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 12, 2011 at 10:03 AM ×

macam marah je..sape die yang buat tia macam tu?meh cni nak blasah sikit...haha..backup besar ni..

Reply
avatar
cik eira
admin
June 12, 2011 at 10:12 AM ×

huu eira pon xsuka pergi blog yang slow ni , broadband overused nt :)

Reply
avatar
Fariq Jalil
admin
June 12, 2011 at 10:38 AM ×

haha.. baik punye perli... :p
saya lak.. kalo blog die berat skalipon.. kalo mmg dh biase masuk blog die saya tunggu je.. tapi kalo yg tak biasa masuk tu blog berat, tunggu la jugak,, tapi tunggu shoutbox die muncul la.. hehehe

Reply
avatar
EiZaRaZiErYa
admin
June 12, 2011 at 10:38 AM ×

uhuhu...btl lah ckp tia 2...ermm..spe n knp lah dy xboleh tme tegurn eh..?? urmmm..~ cm zie pon..klw blogwalking~ klw dah blog 2 berat sgt~ zie pgkh je~ sok luse lah tgok~ lyn blog yg ringan n best je dlu..huhu...klw mo0d baek~ zie tggu lah~ wink3 >_<

Reply
avatar
Unknown
admin
June 12, 2011 at 11:57 AM ×

hehehe. orang sekarang ni bukan nak terima teguran org. dia ingat dia aje yg betul. alang-alang bak akata tia private kan aje senang. kn tia kn?

Reply
avatar
K
admin
June 12, 2011 at 12:12 PM ×

biasa nya blogger camni jenis yang tak boleh terima pendapat orang lain.

biarkan aje. kita dah menegur.

kalau dilayan kerenah camni, makin lemak dia. haha XD

Reply
avatar
myzziema
admin
June 12, 2011 at 2:00 PM ×

hanya orang yang SABAR je boleh layan blog yang macam tu. don't be too selfish. pandangan orang kita kena terima jugak. jangan masuk telinga kanan keluar telinga kiri. or ntah2 dorang tak penah baca kot entry pasal tegur blog berat2 ni T__T

Reply
avatar
amny
admin
June 12, 2011 at 4:52 PM ×

alahai..blog amni berat..isi pon xmenarik...cmne tu??

Reply
avatar