4 Kegunaan Photoscape Yang Best!

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Ada pengguna tegar photoscape tak sini? Photoscape okey buka photoshop. Mentang-mentang ada photo-photo. Haha! Tia boleh dikatakan pengguna tegar lah juga. Kira boleh kamching dengan photoshop eh photoscape!

Dah habis godek-godek tak photoscape tu? Apa yang boleh dibuat dengannya? Bagi Tia banyak okey. Walaupun tak banyak sebenarnya. Heheh! Okey jom baca apa kegunaan photoscape ni. (DOWNLOAD PHOTOSCAPE DI SINI)

  • Header - Yaa! Boleh buat header guna photoscape. Korang boleh adjust berapa saiz header yang korang nak. Sangat senang!

  • Banner - Siapa kata susah nak buat banner cantik dan sangat SUPERB walau cuma guna photoscape? Bukan banner kaku okey! Banner yang gerak-gerak boleh, bling-bling boleh.

  • Trademark - Tak tau apa tu trademark? Trademark tu yang ada tulisan atau gambar kecil disetiap gambar milik kita. Tujuan? Supaya takkan ada tangan gatal nak copy paste! Mencik, mencik. Haha!

  • Mosaic - Susah pula Tia nak terangkan. Korang tengok gambar kat bawah ni okey. Yang bulatan tengah tu TRADEMARK. Yang tulisan kena macam tutup-tutup kat atas tu, itu MOSAIC.

Banyak lagi sebenarnya. Edit-edit gambar sudah semestinya. Korang cuma kena pandai godek-godeklah. Header dan Banner tu, adik Zai shayam yang ajar. Boleh klik SINI kalau nak tutorialnya okey :)

Sekian..
Previous
Next Post »

9 Comments

Click here for Comments
alamanda
admin
June 11, 2011 at 10:12 PM ×

tq for sharing the info dear.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 11, 2011 at 10:14 PM ×

gee pon pengguna photoscape tegar. senang nak edit gambar & lebih 'mesra' pengguna.. hehe.. try godek2 photoshp tapi bahase dye canggih sgt la.. *weeeee...

Reply
avatar
Unknown
admin
June 11, 2011 at 10:20 PM ×

suka juga dengan photoscape ...header blog saya pun buat guna photoscape ...

Reply
avatar
Unknown
admin
June 11, 2011 at 10:25 PM ×

nak download guna yang mana je ,,tengok dekat link ada 3 link tu?

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 11, 2011 at 10:28 PM ×

waa..nice2...tak pandai sangat guna photoscape..photoshop je..hehe...

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 11, 2011 at 10:31 PM ×

lupe plak..sy da reply emel tau..nanti cek la ey..

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 11, 2011 at 10:35 PM ×

chemay buat header memang guna photoscape.
then nak buat transparent baru guna photoshop.
hehe

Reply
avatar
adwafarahin
admin
June 11, 2011 at 10:49 PM ×

i like photoscape! :)

Reply
avatar
Gayahspears
admin
June 12, 2011 at 6:23 AM ×

mmg best kan gune photoscape tp photoshop lagi smart~wakakaka >_<

Reply
avatar