Penat Dengan Segmen BLOGLIST Yang Tak Ke Mana

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri :)

Haa! Eyfa dah marah tu. Eh Eyfa marah ke? Haha! Lepas baca entri eyfa yang "Aku dah penat lah nak join bloglists !" teringin jugak nak bagi pendapat tentang segmen bloglist ni.

Tak salah nak buat segmen bloglist. Sekarang pun macam musim segmen bloglist dah. Penyertaan pulak target sampai ratusan. Sanggup ke nak blogwalking ke semua blog tu?

Bagi pendapat Tia, tak perlu rasanya buat segmen bloglist ni. Bukan apa, prosesnya nampak senang. Yang nak join tu kena buat entri, lepas tu yang penganjur masukkan dalam bloglist dia.

Esoknya dua-dua senyap. Yang join tunggu untuk diterjah, yang menganjur tak terlarat nak singgah semua peserta bloglist dia. Last-last dapat apa? Habuk pun tarak. So, dapat kebaikkan apa?

Tak semua penganjur bloglist macam tu punya perangai. Ada sorang blogger yang Tia join segmen bloglist dia. Langsung tak menghampakan Tia sebab dia selalu singgah dan drop komen di blog Tia.

Siap boleh jadi pengomen tegar lagi di blog Tia. Syabas! Penganjur segmen bloglist macam ni yang kita nak. Oh lupa! Siapa dia? Yaa! Encit Seargent Klorox Keroro. Tia nak cari pembaca setia yang suka baca entri Tia.

Tia tak dahagakan trafik, Tia dahagakan pembaca setia. Yang suka dan dapat faedah dari penulisan Tia. Tia juga sudi menerima kritikan dari korang dan Tia akan pertimbangkannya kalau ia akan membawa kebaikkan :)

Sekian...
Previous
Next Post »

29 Comments

Click here for Comments
Akunyer
admin
June 19, 2011 at 3:19 PM ×

Ticer pembaca setia blog Tia :))

Reply
avatar
kotak bulat
admin
June 19, 2011 at 3:21 PM ×

betul ni..kebetulan td kb tergerak hati pulk nak ckeck segmen2 bloglist yg kb join dlu.. nme tu memg ada..tp mcam berabuk je bloglist dy.. letak pulak smpai 150++ blogger..serupa mcm tak pyh wat bloglist..bloglist ni kn tok kite mudah berjaln..

err..pnjg la pulk komen ni.. :P

Reply
avatar
Rina Rahamat
admin
June 19, 2011 at 3:22 PM ×

samalah..akak pon suka pembaca setia..

p/s: dh lama x nampak tia di blog akak..wuwu..

Reply
avatar
Lieyda Sabri
admin
June 19, 2011 at 3:26 PM ×

kita salu bca blog awk tau :)

Reply
avatar
myzziema
admin
June 19, 2011 at 3:30 PM ×

dulu ziema suka join bloglist2 ni. tapi sekarang macam dah kurengg sbb macam menguntungkan sebelah pihak je. kita bagi traffic free free je kat dia tapi kita? apa kita dapat? dah lah tak masuk langsung kat blog kita. huhu. so biarlah kita buat entry pasal info2 yang lagi best.

tapi kalau blog yang followers sikit, ziema akan join kalau dia buat segmen bloglist. hehe :)

Reply
avatar
.
admin
June 19, 2011 at 3:32 PM ×

bloglist ? hehe :)

Reply
avatar
K
admin
June 19, 2011 at 3:35 PM ×

hehe, tak abes2 dengan klorox.

thanks!! :)

Reply
avatar
EiZaRaZiErYa
admin
June 19, 2011 at 3:40 PM ×

wahh~ ramai yg emo pulak eh at cni~ huhu..ye2 btl lah 2...zie sokong jgk lah~ ade btl nye ckp tia n kwn2 len yg komen ni~ btw, zie ske part sergeant klorox~ ehehe..jgn marah eh..wink3 >_<

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
June 19, 2011 at 3:47 PM ×

best kalau ada pembaca setia....buat entri je terus ada orang baca :D

Reply
avatar
cik eira
admin
June 19, 2011 at 3:51 PM ×

hee pandangan and cara orang lain2 kan Tia tapi eira xdpt la jadi pengomen tegar . broadband suka buat hal sobs :)

Reply
avatar
cik azeya
admin
June 19, 2011 at 3:59 PM ×

suke komen sini juge. hihi. :D

Reply
avatar
June 19, 2011 at 4:05 PM ×

hhuhuhuhh...nk jd pengomen tegar gak la.

Reply
avatar
* Rosita *
admin
June 19, 2011 at 4:11 PM ×

silent reader yg setia....selalu baca tp tak smua entry sy komen...:)

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
June 19, 2011 at 4:11 PM ×

freaky pembaca tegar .. x setia :D

Reply
avatar
June 19, 2011 at 4:17 PM ×

x pernh ikut atau buat pun...
tapi ok juga la kot
segment tu...
leh promote blog kite.. hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
June 19, 2011 at 4:18 PM ×

clorox? hahahaa. jahatnya tia ni usik orang eh. huhuhu.

hmm. tu lah eyfa pn rasa tak perlu. target nk top aje sampai ratus2. pastu dh xde masa nak BW semua blog yg dh join tu.

Bak kata tia contohi lah keroro tu. hehehe :D

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 19, 2011 at 4:20 PM ×

betul tu...setuju dengan tia..yang penting pembaca setia..kan?

Reply
avatar
Aini Azman
admin
June 19, 2011 at 4:30 PM ×

ada btol jgk pndapat akk ni,.=)

Reply
avatar
Abu Bagi
admin
June 19, 2011 at 4:33 PM ×

ndak paya buat segment pun ndak apa..mcam yg aku buat..sumbt je terus..link, u ada i ada..hahaha

Reply
avatar
adwafarahin
admin
June 19, 2011 at 5:08 PM ×

hihi semangat penganjur cmnie la yg kita nk!!

Reply
avatar
RHI
admin
June 19, 2011 at 6:03 PM ×

betul tu Tia...pembaca setia yg penting, buat apa follower ramai, tp singgah cuma sekali waktu segmen tu saja...lepas tu sepi...trafik pun tak penting pada kakak, blog kakak pun tak ada iklan

Reply
avatar
June 19, 2011 at 6:52 PM ×

tia tuko layout ke heee smarttt

Reply
avatar
Noor Fatin
admin
June 19, 2011 at 7:52 PM ×

saya masukkan blog dalam bloglist, blog yg rajin komen entry saya. hehehe ;D

Reply
avatar
Abu Huzaifah
admin
June 19, 2011 at 8:51 PM ×

sy pun sumbat je... hehe.. yg best2.. awk pun ada dlm bloglist sy... :)

Reply
avatar
arituarini
admin
June 19, 2011 at 9:42 PM ×

sy pun pngomen jugak..kih kih kih

Reply
avatar
Arpiiz
admin
June 19, 2011 at 11:01 PM ×

sebab blog tia ni best, maka blog tia pun ada lah dalam bloglist kita..^^

Reply
avatar
adan
admin
June 20, 2011 at 12:34 AM ×

terpulang pada blogger tu sendiri.. mayb segmen tu salah satu cara nak mempopularkan blog tuan segmen.

Reply
avatar
Diana @ BKKC
admin
June 20, 2011 at 8:15 AM ×

teringin nak jadi 'pengomen' or 'blogger' tegar..but kekangan mase kan..huhu

nway..love to follo ur blog..;)

Reply
avatar
anez zamri
admin
June 20, 2011 at 12:24 PM ×

suke baca blog tia..penuh ilmu.. :D

Reply
avatar