Ini Bukan Hal Remeh Wahai Wanita

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri :)

Wahai kaum hawa di luar sana yang sedang berbaju kurung. Adakah anda memakai kain dalam? Ye! Kain dalam sebelum kain baju kurung dipakai. Hal ni nampak remeh, tapi percayalah ia bagi kesan yang mendalam.

Macamana? Kalau korang tak pakai kain dalam tu, bayang-bayang kaki korang akan nampak. Lebih-lebih lagi kalau yang pakai kain senipis kulit dia!

*Sumber : wanitamelayuseksa*

Sekian...
Previous
Next Post »

26 Comments

Click here for Comments
Firdaus Life
admin
June 19, 2011 at 2:22 PM ×

kain dalam... freaky tak tahu sangat pasal ni

Reply
avatar
arituarini
admin
June 19, 2011 at 2:25 PM ×

kdg2 mencuakkan bila tk pakai..jgn lupa pakai..

Reply
avatar
Acik
admin
June 19, 2011 at 2:28 PM ×

heheheee .. nampak x nampak! nampak x nampak jer! eeeee ...

Reply
avatar
Akunyer
admin
June 19, 2011 at 2:40 PM ×

tak semua orang tahu pasal ni Tia.. dorang kata akai kain dalam panas... tapi dorang tak tau panas lagi bila di 'sana'.. :)

Reply
avatar
June 19, 2011 at 2:54 PM ×

nice sharing :)..sesungguhnya kita kena saling mengingatkan kan?

Reply
avatar
FARAHZ
admin
June 19, 2011 at 3:08 PM ×

mostly ramai yang taknak pakai sebab katanya panas .
tapi tak sedar panas dekat akhirat lagi dahsyat .
kalau tak nak pakai kain dalam at least pakailah seluar .
akak , thanx sebab bagi info website-website yang bakal dihack tu :)

Reply
avatar
myzziema
admin
June 19, 2011 at 3:26 PM ×

kadang2 kalau duduk dekat bayang matahari memang nampak lah bentuk kaki. tambah2 sekarang ni ramai yg suka pakai baju nipis2. kalau tak pakai kain dalam, baik tak payah pakai baju.

Reply
avatar
June 19, 2011 at 4:10 PM ×

skrg tren pkai bju kurung yg jarang lak.. lpas tue xpkai kain dlm

Reply
avatar
June 19, 2011 at 9:27 PM ×

dulu ustazah kat sekolah akan denda bebudak pempuan yang tak pakai kain dalam ni. "sesiapa yang tak pakai kain dalam nampak tiang sebelas tu meh ke depan meh, kita bagi denda"...

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 20, 2011 at 4:03 AM ×

ermmm... kdg2 je.. muehehe.. (jujur nih..)

Gee baru tulis "Bila aku mula putus asa.."

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 24, 2011 at 12:30 AM ×

x pakai Kain Dalam nampak seksi kan?..tapi kain dalam tu sendiri pun nmpk seksi berenda2 plak..walaupun pkai kat dalam kain kekdg kain luar yg nipis tu menampakan lace2 kain dalam yg seksi tu!!!

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 29, 2011 at 1:42 AM ×

a'ah kan renda2 kain dlm memang seksi ...klau colour yang menonjol lagi seksi

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 29, 2011 at 1:43 AM ×

a'ah kan renda2 kain dlm memang seksi..nk2 ditambah ngan warna yang menonjol

Reply
avatar
Anonymous
admin
December 4, 2011 at 11:19 PM ×

Pernah ternampak seluar dalam (spender) muslimah tudung labuh pakai stokin n kain dalam duduk kat tangga tak perasan jubah dia agak tersingkap sampai nampak bahagian dalam dia.

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 3, 2012 at 9:46 PM ×

Kain dalam warna apa sesuai?

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 17, 2012 at 9:43 AM ×

colour coklat la sesuai

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 17, 2012 at 9:45 AM ×

colour coklat la sesuai

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 19, 2012 at 7:29 PM ×

Boleh Tanya mana beli kain dalam biru muda?kain dalam belah ok ke?lAce?

Reply
avatar
Unknown
admin
April 20, 2012 at 4:45 AM ×

kain dalam ada jual dekat mana-mana tempat. cuba tengok dekat kedai baju terutama dekat bahagian pakaian dalam. tak pun , boleh tanya pekerja kedai tu. pakailah kain dalam yang tebal kainnya supaya , bila berdiri dekat matahari bayang kaki kita tak nampak. jangan pulak , dah tebal tapi pendek. pakai yang panjang.

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 21, 2012 at 6:30 AM ×

Kalau Baju kurung Ada belah perlu Pakai kain dalam ke x?

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 21, 2012 at 6:31 AM ×

Kalau Baju kurung ada belah perlu Pakai kain dalam ke x?

Reply
avatar
Anonymous
admin
April 21, 2012 at 6:33 AM ×

Kalau baju kurung Ada belah perlu Pakai kain dalam?

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 8, 2012 at 10:28 PM ×

Lagi perlu pakai kain dalam.Daripada nampak betis lebih baik nampak kain dalam.Aurat tu.......

Reply
avatar
Anonymous
admin
May 12, 2012 at 12:49 AM ×

Baju kurung kain terbelah memang wajib pakai kain dalam.tp nampak seksi sikit bila berjalan nampak kain dalam.tp tak pe..sekurangnya kita dah tutup aurat tak bg orang nampak.Saya ni dah terbiasa pakai kain dalam.Pakai baju kurung tak kira tebal nipis mesti pakai kain dalam sampai tidur pun guna kain dalam paras lutut sebab
suami sy suka...seksi katanya.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2012 at 12:14 PM ×

I nampak seorang wanita cina pakai T shirt Dan bawah wanita tu just pakai kain dalam nylon Hitam Sampai lutut bersiar2 di mines shopping bolehkah macam ni tak rasa malu.

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 17, 2012 at 11:37 PM ×

@Anonymousmaknya tu terlupa pakai skirt kot...hehehehhehehe

Reply
avatar