Unik Tapi Menyukarkan

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Tia tau ramai yang nak kan kelainan dalam blog depa. Semua benda yang ada dalam blog tu nak ditukar jadi SUPERB! Superb lah sangat kan kalau pengunjung yang datang tak selesa bila terjah blog depa.

Banyak sebenarnya benda/widget yang tak perlu dalam blog. Yang senior tau lah kan. Yang junior/newbie ni. Salah satu yang Tia tak berapa nak ngam bila masuk blog depa-depa ni ialah pasal CURSOR. Huish kau Caps Lock lagi.. Haha!

Kenapa nak tukar cursor jadi lain dari yang lain? Faedah apa dapat? Ke kalau pengunjung klik apa yang ada dalam blog guna cursor tu akan ada HARTA KARUN Ahmad Albab yang keluar? Tia pakai cursor biasa elok je pun.

Bukan tak boleh, cuma pandai-pandailah memilih jenis CURSOR tu. Kadang-kadang ada yang pakai cursor ala-ala kartun lepas tu bila nak klik macam payah. Susah nak klik macam tak jumpa targetnya. Err, korang faham ke ni?

Yang bling-bling tu cantik sebenarnya. Tapi tu lah cuma macam menggangu sikitlah. Ada benda manik-manik berterabur dan berguguran jatuh. Kita nak membaca pun err.. Ada lagi satu jenis. Jenis yang banyak-banyak huruf duk mengikut belakang cursor tu.

Sebabnya, bila kita nak klik sesuatu dia akan terhighlight huruf-huruf dekat cursor tu. Ah sudah lain masalah pulak. Haa tu je lah. Orang datang masuk blog nak baca entri, cari maklumat. Bukan nak tengok pameran.

Psst : Maaf kalau entri ni agak kasar. Tapi sedarlah, itu hakikat. Kalau rasa-rasa ada nak bangkang, sila kan. Yelah sebab Tia tak nampak kebaikannye pun.. Sekian..
Previous
Next Post »

13 Comments

Click here for Comments
misscha
admin
June 9, 2011 at 8:54 PM ×

setuju!!! kursor yg x tau mana target point dia mmg susah.....

Reply
avatar
Unknown
admin
June 9, 2011 at 8:54 PM ×

hurm.. slalu tension ble tgh sedap2 dgr mp3, masuk lak satu blog yg ad main mp3 gk.. haha potong tul

Reply
avatar
Daddylicious
admin
June 9, 2011 at 8:58 PM ×

akhirnya dah buang apa yg sepatutnya...orang baru la katakan...hehe

Reply
avatar
cik azeya
admin
June 9, 2011 at 9:07 PM ×

aahha. betul2. kadang kadang ade ayat ayat panjang lagi. bile cursor gerak, ayat pon ikut. annoyinglah nak bace. adei.

^^

Reply
avatar
amna
admin
June 9, 2011 at 9:21 PM ×

dah baca sampai prenggan last bru fhm CURSOR yg dmksdkn ni. hihihi~
p/s: bgi mereka mgkin cntik sgt tu :)

Reply
avatar
Arpiiz
admin
June 9, 2011 at 11:00 PM ×

saya nak bangkang sesiapa yang nak bangkang tu..hehe

Reply
avatar
JR
admin
June 10, 2011 at 12:03 AM ×

Betul tu Tia, buat berat blog ajer...

Reply
avatar
June 10, 2011 at 12:28 AM ×

assalamualaikum..

akceli sy mmg nak wat post sal bende nie.. nasib bek tia da tgur.. iAllah, pasni kurang la sket kut..
bgus3..
thanks tia sbb da smpaikan isi ati nie..

Reply
avatar
June 10, 2011 at 1:00 AM ×

ye lah..lily pun ada juga masuk sestgh blog begitu..terutamanye yg newbielah..adeii..kekdng pening juga tgk lip lap2 tu..
tp tu lahkan..lain org lain citarasanye..hmmm.. ;)

Reply
avatar
K
admin
June 10, 2011 at 4:09 PM ×

blog keroro dah unik tanpa widget yang pelik kan?? haha :P

Reply
avatar
Unknown
admin
June 10, 2011 at 5:38 PM ×

Baa~ CAK!!

Ala.. Itew baru jew na tuta cursor blink-blink. Ta best kew?

Reply
avatar
myzziema
admin
June 10, 2011 at 5:47 PM ×

betul2. ish tak suka betul dengan cursor yang ada sparkle, benda jatuh2 bagai. nak tekan link pun tak boleh. hampehh T__T

Reply
avatar
arituarini
admin
June 11, 2011 at 1:02 AM ×

mcm2 skang ni...hehehe

Reply
avatar