Buat Header Sendiri Tanpa Photoshop

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Seharian Tia tak update blog. Hehe! Sebenarnya, Tia sibuk duk menggodek-godek software yang ada untuk buat header. Tia tak de software photoshop dan kalau ada pun Tia tak reti sangat. Mungkin ambil masa nak kuasainya.

Tia dah siapkan header baru Tia. Simple gila kan. Yeah! Tia lebih suka yang simple. Header yang berat akan menyebabkan blog lambat loading. Nak buat header sendiri tak susah. Yang penting korang ada Microsoft PowerPoint dan Paint.

Kalau siapa yang ada photoscape pun boleh buat. Yang penting kreativiti. Okey, Tia ada buat satu percubaan untuk header blog salah seorang blogger ni. Ini cuma percubaan. Hehe! Korang komen sikit. Wahahaa!


Size header ni pun Tia dah compress dan optimize kan sehingga menjadi 25.4 KB. So, ia seringan daun. Haha! Okey, korang boleh KLIK SINI untuk tahu blogger siapakah itu.. Dah! Tia nak cari idea untuk update blog lagi ni. Blogwalking time~ Zass
Previous
Next Post »

21 Comments

Click here for Comments
June 2, 2011 at 7:41 PM ×

kreatif kamu..

mge lbh berjaya yer..

Reply
avatar
Unknown
admin
June 2, 2011 at 7:48 PM ×

eyfa selalu guna photoscape :p

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
June 2, 2011 at 8:33 PM ×

ituu... ituu header blog sy yang diubah suai. hehehe better jangan compress sampai kecil sangat, takot nanti berkurang kualitinya. anyway nice try :D

Reply
avatar
JR
admin
June 2, 2011 at 8:37 PM ×

Tia memang kreatif..

Reply
avatar
June 2, 2011 at 8:39 PM ×

waaaaahhhhhhh kreatif..

Reply
avatar
Abu Bagi
admin
June 2, 2011 at 9:13 PM ×

buat la tuk aku jugak..
aku ndak da header ni..hahaha

Reply
avatar
CikPuan Fara
admin
June 2, 2011 at 9:48 PM ×

tia, kamu memang kreatifla dik :)

Reply
avatar
June 2, 2011 at 11:20 PM ×

owh patutlah macam kenal header tu. hehe. baru lepas singgah sana. :)

Reply
avatar
teyn teyn
admin
June 3, 2011 at 12:35 AM ×

kite tgh berkira2 nak tukar header jugak. :)

Reply
avatar
Akunyer
admin
June 3, 2011 at 1:36 AM ×

cer try wat header blog Ticer lak.. ;)

Reply
avatar
adan
admin
June 3, 2011 at 1:52 AM ×

smart header yg ko buatkan tu.. ^_^

Reply
avatar
M Fizan
admin
June 3, 2011 at 3:02 AM ×

header bru cun lar..tlg buatkn boleh? hehe

Reply
avatar
Unknown
admin
June 3, 2011 at 4:28 AM ×

pandai buat header ye??
akak dah lama tak tukar header...
nanti boleh la suruh tia belanja header baru..:p

Reply
avatar
Azzah
admin
June 3, 2011 at 10:18 AM ×

guna photoscape senang kan..

Reply
avatar
Rina Rahamat
admin
June 3, 2011 at 10:52 AM ×

smpi skang akak x reti wat header..header akak yg berat haritu (ada org buatkan) akak compresskan sikit je tp still ratus-ratus kb drpd sebelum neh megabyte..berat giler nokss

Reply
avatar
January 13, 2012 at 6:13 PM ×

tia cam ne tia letak header tuh kat tegah2 erk??

Reply
avatar
saly
admin
February 18, 2012 at 12:57 PM × This comment has been removed by the author.
avatar
April 26, 2012 at 3:16 PM ×

thnx tia.. :) jgn lupa follow me ya ?? :)

Reply
avatar
naimhalel
admin
May 30, 2012 at 1:09 PM ×

wah...lps ni blh la soh tia buatkan header tu naim...:)

Reply
avatar