Kenapa Mesti Beramai-Ramai?

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Sebenarnya Tia baru lepas habis tengok video klip lagu "Sorry, Sorry" oleh Super Junior. Tia suka dengar lagu tu walaupun hakikatnya Tia tak faham sepatah haram bahasa Korea tu. Tia tak tau apa yang depa duk sorry, sorry kan. Muzik dia je best selain dari ahli-ahlinya yang bajet jambuu. Hehe!

Terlintaslah dekat fikiran Tia kan, ni yang kumpulan depa ni ramai sangat ahlinya pasai apa? Ada 13 orang Tia kira. Kalau salah sila betulkan. Tia bukan apa, macam kesian. Ramai-ramai pun tapi yang balik-balik muka dia muncul dekat skrin pun mesti penyanyi aje. Habis yang duk ikut nyanyi ramai-ramai tu macamana?

Dah tu pulak yang menyanyi tu muka sama aje. Taulah muka dia dalam kategori jambu kan. Haha! Tu luar negara. Dalam negara kita? Pun sama. Paling-paling pun ahli dia yang lain duduk belakang ketuk ketang petik sana sini main muzik. Yang balik-balik keluar skrin penyanyi utama jugak.

Okeylah tu kalau dah popular dapat naikkan nama kumpulan. Lepas tu apa jadik? Haa, masing-masing cari haluan sendiri. Sebab kontrak dah habis eh? Penyanyi utama kumpulan tu takpelah. Masa dalam berkumpulan dulu dia dah popular. Ahli dia yang lain?

Fine! Tia memang tak tau apa-apa belakang tabir depa. Tapi nak buat macamana, sebab tak tau tu lah Tia nak tau. Entri ni tak ada maksud nak menjatuhkan siapa-siapa ye. Sekadar pandangan dari salah seorang penggemar muzika :)

Previous
Next Post »

11 Comments

Click here for Comments
June 8, 2011 at 11:10 AM ×

assalamualaikum..

setaip seorg daripada dieorg nie mmg ade kelebihan masing2 sbb tu cam takde efek mane pun kalo bpcah.. peminat da ramai..


sy ade tag kamu untuk satu contst nie.. check out yer..

CONTEST: KAMI KAKI BLOGGING

Reply
avatar
amna
admin
June 8, 2011 at 11:16 AM ×

ni kalau kawan saya baca ni, seminggu dendam kt tia. hahahha ;D

p/s : ramai-ramai konon meriah la.. & kononnya kurang kontroversi coz wartawan pun malas nak tuju sesorang kalau reramai cmni >,<

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
June 8, 2011 at 11:21 AM ×

yep! kalau band mesti vokalis yang femes...yang belakang2 tu penat je main :P

Reply
avatar
RHI
admin
June 8, 2011 at 11:26 AM ×

betul tu Tia...untung yang jadi vokelis kan? haha

Reply
avatar
kiwi
admin
June 8, 2011 at 11:32 AM ×

kiwi suka Suju. Bila ramai, group ni jadi unik. group lain paling ramai pun 9je. Tapi sayang, sekarang selalu nampak 10 orang je. 3 lagi ade hal sendiri

Reply
avatar
safurara
admin
June 8, 2011 at 11:47 AM ×

hmm ramai senang sket nk berjoget kot.hehehe.but sume hensem.tak pe tia.hehe

Reply
avatar
Arpiiz
admin
June 8, 2011 at 11:56 AM ×

kita lagi lah, tak amik port langsung dengan benda2 macam ni..huu

Reply
avatar
June 8, 2011 at 12:15 PM ×

tia .. kite gile suju.. sume yg ade kene mengena ngan suju ade dlm otak.. arghh tak sanggup..skang dh cool sket hahah bz kot

Reply
avatar
adan
admin
June 8, 2011 at 1:51 PM ×

yang menari ramai2 tu hanya nak menyemakkan stage..

Reply
avatar
Akunyer
admin
June 8, 2011 at 2:50 PM ×

haha... rupanya ada jugak orang yang fikir macam Ticer ehh... kenapa mesti ramai?

Yes, I'm a lady driver..so what?

Reply
avatar
myzziema
admin
June 9, 2011 at 8:31 AM ×

haha. dorang buat kumpulan ramai2 sebab tak payah upah penyanyi latar. tapi betul gak. tengok muka yang nyanyi je pemes. yang lain semua terkontang kanting.

Reply
avatar