Tia Tak Berlenggang Bila Blogwalking

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Korang mesti dah tau kan selain dari selalu update blog, blogwalking juga memainkan peranan untuk mempromosikan blog dan entri-entri terbaru. Ye, ye juga kerja ping memping. Haha!

So, tiap kali Tia singgah blog dia, dia dan dia, Tia takkan berlenggang. Tia mesti bawa entri terbaru Tia atau pun entri yang Tia rasa menarik. Maaflah kalau itu menyesakkan kotak komen korang. Kalau ada tak suka, sila maklumkan kat Tia yee.

Kalau korang rasa tak popular seperti Ben Ashaari, sila jangan berharap pembaca akan berguling dan bergolek ke blog anda untuk membaca entri-entri korang tu. Jangan! Bahaya. Haha! Kang tak pasal-pasal jadi entri syok sendiri pulak.

Tia selalu nampak kalau orang nak tinggalkan link entri dia, mesti buat macam ni. Nampak macam kaku tak berfungsi je kan..

http://www.syatoza.com/2011/06/aku-suka-blogger-ni.html


Apakata lepas ni korang ubah pulak. Senang je. Korang cuma perlu taip

<a href="http://URL">Tajuk</a>


dan ia akan jadi macam di bawah (klik kedua-duanya atau salah satu):



ATAU


Senang kan? So lepas ni kalau korang komen, bolehlah cuba buat. Takpe, Tia tak kisah. Sudah semestinya Tia akan singgah blog kamu XD

Previous
Next Post »

33 Comments

Click here for Comments
Unknown
admin
June 8, 2011 at 1:02 AM ×

rajin betul tulis entry,,huhuhu
Bro nak tulis satu entry pun sampai berpeluh ni...baru terjebak dengan dunia blog

Reply
avatar
Unknown
admin
June 8, 2011 at 1:10 AM ×

@Bro ahmad : hehee . banyak idea boleh laa . nanti tunggu masa tak ada idea . heheh ! tapi ada lagi entri dekat draft tu . tinggal nak post aje . haha !

Reply
avatar
harrazdani
admin
June 8, 2011 at 1:19 AM ×

tq..nice info nanti nak cuba

Reply
avatar
June 8, 2011 at 1:30 AM ×

HAi tia.. cm ne ek nk buat link tu, dah try, tapi x jd pn

Reply
avatar
idaida0504
admin
June 8, 2011 at 1:47 AM ×

wah2..tia bagi ilmu baru...thnkz!!jm jalan2 sini sane lagi...
SHARING IS CARING=)

Reply
avatar
June 8, 2011 at 1:56 AM ×

Nice Sharing..Thx..:)

Kita pun nk cuba ni..

WoRdLess Wednesday : Bila Lapar .. :D

Reply
avatar
June 8, 2011 at 2:02 AM ×

Thanks so much tia!! dah pandai dah ni, lpas ni bleh la aplikasikan, yeay!

Reply
avatar
Damn Nations
admin
June 8, 2011 at 2:04 AM ×

Thanks Tia sbb share.. berguna sgt ni!. k nak test kat sini yek.. jd ke dak... ~la~la~la

Klik Sini dapat Pahala

Reply
avatar
Aisyah Aina
admin
June 8, 2011 at 2:06 AM ×

baru tau..sebelum ni tak pernah buat pon :)

Reply
avatar
Akunyer
admin
June 8, 2011 at 2:09 AM ×

thanks Tia... dok cari jugak cam ne nak buat macam tu..alih-alih Tia dah bagi tips.. macam memahami je Tia ni.. thanks dear :)

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 8, 2011 at 2:21 AM ×

gee pon baru buat.. hoho.. :)


My Recent Post "Apa itu Semalam, Hari ini dan Esok?"

Reply
avatar
Ca Ezah
admin
June 8, 2011 at 2:23 AM ×

ouh~ camni rupanya org selalu tinggal link berupa tajuk entry..pelik gak ca cane diorang wat..ngee~

thanks for sharing~

Reply
avatar
June 8, 2011 at 2:58 AM ×

woah. haha. nak try lah next time . xD

singgah sini.

Reply
avatar
Gayahspears
admin
June 8, 2011 at 4:02 AM ×

Belog Gayah x pemes pon.. hahaha

Reply
avatar
Tea Dno
admin
June 8, 2011 at 7:24 AM ×

HOHO. btol2, senang nk melawat klw tulis camtu.

Reply
avatar
Unknown
admin
June 8, 2011 at 8:14 AM ×

tq tia for sharing...umi igt nak wat juga...tggu masa je ihiksss... (",)

Reply
avatar
Opah Kentang
admin
June 8, 2011 at 10:00 AM ×

opah kentang

opah pun suke gak buat gini.. :)
senang nk click..tol tak >:)

Reply
avatar
June 8, 2011 at 10:32 AM ×

trime kaseh d atas maklumat yg terbaru itu..(aicewah ayat..)..
heheheee..

Reply
avatar
Arpiiz
admin
June 8, 2011 at 10:55 AM ×

hoho, thanks untuk tutor ni..^^

Reply
avatar
kiwi
admin
June 8, 2011 at 11:34 AM ×

ni yg kiwi nak cuba. tia org pertama :P

Reply
avatar
Syat0za Zai
admin
June 8, 2011 at 7:26 PM ×

macam kenai ja link tu :3

Reply
avatar
nur adam
admin
June 19, 2011 at 1:15 PM ×

huhuhu..tak jadi la tia..da try type..tak kuar 2 link yg sepatutnya kuar..helppppp

Reply
avatar
Unknown
admin
July 10, 2011 at 1:42 PM ×

baik..tia...

akan tqa aplikasikan..ehhehe

Reply
avatar
Achik Syida
admin
July 13, 2011 at 1:02 PM ×

thank tia share pasal ni ^^

Reply
avatar
~iz~
admin
July 13, 2011 at 4:55 PM ×

iz dh cuba tapi x jadi la..camner tu..

Reply
avatar
~iz~
admin
July 13, 2011 at 5:54 PM ×

menarik benda ni..please ajar iz..:)

Reply
avatar
Lizan
admin
July 13, 2011 at 9:53 PM ×

one more time try, mesti jadik..hehe

http://luckylizan.blogspot.com/2011/07/blogger-pulak-kena-hack.html

jemputlah singgah blog kita... :)

Reply
avatar