Hack Blog Tak Kira Mangsa


Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Jangan ingat blog kita tak popular, jarang update, hacker takkan hack blog kita. Ia boleh jadi kat mana-mana blogger sekali Tia pun. Macam kelmarin. Blogger tu baru je habis baca pasal laman web Malaysia bakal digodam, alih-alih blog dia pulak kena hack!

Bagus jugak sebenarnya hacker ni bila dia cuba menakutkan blogger dengan meng-hack blog ni. Kalau tak, kita cuma akan ambil mudah pasal password kita. Oh! Laju je Tia tukar password tadi.

Ada yang tanya macamana nak clear-kan COOKIES. Yang Tia tau untuk pengguna google chrome aje. Mozilla dan lain-lain Tia tak tau. Mungkin ia tak menjamin yang blog takkan dihack, tapi sekurang-kurangnya ada alternatif untuk elakkannya.

Step1 : Settings > Pilih Options > Under the Hood > Clear browsing data

---------------------------------------------------------------------------------

[Klik Untuk Maklumat Lanjut ---> Korang tau tak??]

Sekian..
Previous
Next Post »

24 Comments

Click here for Comments
Jahirah
admin
June 16, 2011 at 1:33 PM ×

makin menjadi-jadi lakkan...cuak betul dgr hack2 ni...nk tukar password gak le

Reply
avatar
safurara
admin
June 16, 2011 at 1:52 PM ×

hmm takut kan.tp kalau dh dihack dorg tak tgk passwort pon.dorg guna data je.

Reply
avatar
Kc Kasedah
admin
June 16, 2011 at 2:08 PM ×

thanks. kalau tak,taktau la acane nak tukar password!

Reply
avatar
arituarini
admin
June 16, 2011 at 2:09 PM ×

cik cuak jugak ke...sy lg cuak..tu kena hati2 tu..kih kih kih

Reply
avatar
K
admin
June 16, 2011 at 2:11 PM ×

nice tips tia!! XD

Reply
avatar
ct kektus
admin
June 16, 2011 at 2:13 PM ×

memang kena guna pasword yg pelik2 la, sampai dorang tak terfikir, kan? ;)

Reply
avatar
Akunyer
admin
June 16, 2011 at 2:17 PM ×

Ticer dah tukar password lepas FB hotfm n Heliza Helmi kena hack dulu... harap selamat la.. :)

Reply
avatar
alin
admin
June 16, 2011 at 2:18 PM ×

ishh mintak² xde la jadi pape kat blog saye..hukhukhuk..

Reply
avatar
syuxer
admin
June 16, 2011 at 2:25 PM ×

pakai CCleaner..insyaAllah cookie dapat dibuat..tpi kadang2 xdapat gak buang kesemua..

Reply
avatar
Pha Is
admin
June 16, 2011 at 2:26 PM ×

nk klear cookies tu, klau nk sng, pkai cc cleaner pon boleh... boleh kasi "klean" smua browser yg ada. mcm saya ni pkai dua2. mozila pakai, chrome pon pkai. lagi sng... hehehehe

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 16, 2011 at 2:34 PM ×

ape password baru tia?
hehehe.. =P

Reply
avatar
Arpiiz
admin
June 16, 2011 at 2:51 PM ×

alamak, kita pun dah lama tak clear kan cookies tu..huhu

cantik template baru tia, tapi kenapa takde tempat untuk post2 tia yang lepas..??

Reply
avatar
June 16, 2011 at 3:38 PM ×

thanks tia atas tipsnye...
kene hati2 ni...^^

Reply
avatar
myzziema
admin
June 16, 2011 at 4:05 PM ×

wahh blog berwajah baru! :D

apa yang dorang dapat dgn meng-hack blog orang? tak paham la T__T

Reply
avatar
Unknown
admin
June 16, 2011 at 4:07 PM ×

smakin best dunia internet ni, hehe

Reply
avatar
.
admin
June 16, 2011 at 4:17 PM ×

hack lagi -.-

Reply
avatar
teha
admin
June 16, 2011 at 4:30 PM ×

mcm xde kije laen pulak nak hack2 org punye account.. ape laa

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 16, 2011 at 5:33 PM ×

Haishhhhh, bahayanyaaaa!

*tukar pass cepat2 XD*

Reply
avatar
Gary Asip
admin
June 16, 2011 at 5:59 PM ×

aduh...jangan la kena kat blog gary... huuu~

anyway, thanks for the info!!

Reply
avatar
Unknown
admin
June 16, 2011 at 6:19 PM ×

blog akak pernah kena hack..
rasa geram je.
sampai kena delete entry

Reply
avatar
amna
admin
June 17, 2011 at 1:42 AM ×

kalu mereka hack, ape dia nk buat? alahai.. seram la pulak. pak polisi~~

Reply
avatar
Marina
admin
June 17, 2011 at 9:58 AM ×

untuk internet explorer, belah kanan atas ader SAFETY, pilih DELETE BROWSING HISTORY, mark je semua kotak, then delete. Untuk Mozilla, belah kiri atas skali, klik FIREFOX, pilih HISTORY, pilih CLEAR RECENT HISTORY, clikck semua box, CLEAR NOW.....hehe panjang lebar. Just nak kongsi maklumat dengan Tia. :-)

Reply
avatar
Mr.Gambarili
admin
June 18, 2011 at 11:30 AM ×

Salam semua...sebenarnya, senangje nak buang history, cookies, ape2 semua tue...hanya tekan button Ctrl+Shift+Del (serentak)...pastu boleh buang mane yang nak...selamat mencuba^^

Reply
avatar