Betapa Pentingnya Followers

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri :)


Siapa kata followers tak penting? Pendapat Tia followers ni penting. Sebabnya, bila ada blogger lain yang pertama kali datang blog kita mesti dia akan tengok followers kita. Semakin ramai followers semakin baik. Mesti blogger tadi tu fikir macam ni

"Eh, ramai gile followers dia ni. Kenapa eh? Mesti blog dia best ni.. Aku nak follow jugaklah!"

Tapi ingat! Jangan cuma kumpul followers aje. Kita kena pastikan followers tu akan datang kembali ke blog kita. Macamana? Entri kenalah best! Kena cari topik yang dirasakan pembaca suka baca.

So, carilah follower yang bukan cuma sekali datang lepas tu hilang. Susah? Kenalah usaha sikit kan.

Sekian...
Previous
Next Post »

34 Comments

Click here for Comments
mushroom
admin
June 21, 2011 at 3:11 AM ×

kalau follower ramai tp komen x byk x best jugak kan =.=''

Reply
avatar
Terbelog
admin
June 21, 2011 at 3:14 AM ×

agree..tp bab entry tu kena tgu idea best dtg la he3 :)

Reply
avatar
Unknown
admin
June 21, 2011 at 3:55 AM ×

slalu bnyk folower yg follow, tp x follow blog secara menyeluruh sbb bnyk sgt blog diorng da follow :D

Reply
avatar
Pha Is
admin
June 21, 2011 at 4:13 AM ×

btol tu. follower mmg pnting tapi entry pon sama penting jugak. kisah pasai follower dan entry:
dulu ada jumpa 1 blog. follower ramai. entry sekali pandang biasa2 je.. so, disebabkan rasa tak puas ati (sbb follower dia ramai), aku pon follow la.. hehe.. bila selalu terjah, lama2 baru tau kenapa...

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
June 21, 2011 at 5:29 AM ×

ahaaa bagus entri ni. tp na cari follower datang lepas tu datang lagi tu yang susah

Reply
avatar
Akunyer
admin
June 21, 2011 at 6:42 AM ×

menarik! harap dapat menarik follower untuk datang lepak kat blog Ticer selalu :)

Reply
avatar
Unknown
admin
June 21, 2011 at 6:50 AM ×

haha..lah tia..entri pun kene ada info jugak..huhu..

thanks for the information..

Reply
avatar
June 21, 2011 at 6:52 AM ×

buat sambal di sini..heheheh...

ha'ah,sama la,aku pon pikir cmtu...org tgk follower dlu,pastu kalau ramai,org mcm tertarik nak baca,n follow...

Reply
avatar
Abu Bagi
admin
June 21, 2011 at 7:40 AM ×

mmg penting..nnti beblog SS pulak..:P

Reply
avatar
Unknown
admin
June 21, 2011 at 7:51 AM ×

Tq2 kasi semangat di pagi2 hari..hehe

Reply
avatar
June 21, 2011 at 7:55 AM ×

huhu... betol tu.... bukan la nak mengejar populariti or ape kan... tapi jumlah follower tu melambangkan blog kita dihargai walaupun kita tau xsume follower kita tu akan selalu jengok blog kita kan :)

Reply
avatar
Unknown
admin
June 21, 2011 at 7:56 AM ×

yup betol tu..entry kena la best sentiasa baru lah folower tu akan rajin komen n blogwalking blog kita..wee~~

Reply
avatar
Unknown
admin
June 21, 2011 at 8:26 AM ×

betul follower yang tak aktif hihihi
banyak...tak semestinya follower beribu trafik tinggi...pandai teknik seo boleh tarik unik visitor..

Reply
avatar
RHI
admin
June 21, 2011 at 8:28 AM ×

kakak setuju tu...

Reply
avatar
anez zamri
admin
June 21, 2011 at 8:39 AM ×

setuju tu tia...ade followers banyak pun tapi dorang sekadar follow tapi tak baca entri pun tak best gakk... :D

Reply
avatar
RamRamCute
admin
June 21, 2011 at 8:51 AM ×

setuju tia..tapi itulah nak buat posting yang bernas ni kena memerah kepala memikirkan apa yang nak ditulis...kalau tidak mesti boring kan? huhuhuhu...

Reply
avatar
Unknown
admin
June 21, 2011 at 9:07 AM ×

yeah. followers tu penting. tapi tia pnh perasan tak blogger cantik/handsome followers dia mesti ramai? lepas tu entry dia biasa2 je. cmnt pn xde :)

paham2 sndri jelah.

Reply
avatar
ZIPPO MILLER
admin
June 21, 2011 at 9:47 AM ×

Zippo selalunya menghargai Follower dengan care membaca apa yang diorang cube beritahu...dan Zippo akan Drop komen...huhuh sebb Zippo suke nak bace Story orang kot ...

Reply
avatar
Amni
admin
June 21, 2011 at 10:18 AM ×

tak tau la dear.. kalau saya, lebih suka banyak komen dari banyak orang follow... err.. sebab tak semua follower akan datang balik kan? kadang dia follow sebab nak orang follow balik je... hoho...

saya tak reti buat entri menarik.. saya just buat entri ikut hati.. hiks...

Reply
avatar
Unknown
admin
June 21, 2011 at 12:09 PM ×

betul! setuju sgt....

Reply
avatar
K
admin
June 21, 2011 at 1:30 PM ×

betul tu, kenalah usaha sikit :)

lau tak usaha mane nak berjaya XD

Reply
avatar
June 21, 2011 at 1:42 PM ×

masa mula blog dlu ingat follower pnting
skrg dh fhm dh

Reply
avatar
amniey91
admin
June 21, 2011 at 2:26 PM ×

ye...betol tu..nk kmpul follower gak..tp kurang la plak...tp lagi best lau tgk org sentiasa komen entri blog kita..mknany..dy baca entri kita tu...:D(puas hati)

Reply
avatar
adan
admin
June 21, 2011 at 2:47 PM ×

betul tu tia... aku sokong entri ko ni.. 1st entri yg penting.. sebab ia akan buat follower datang semula..

Reply
avatar
Munn Jaafar
admin
June 21, 2011 at 3:56 PM ×

btul tu...jumlah follower akn mmpengaruhi org lain utk sama2 follow blog kita,.tp nk cr yg benar2 'follow' blog kita pyh sikit lah...

Reply
avatar
Rina Rahamat
admin
June 21, 2011 at 4:00 PM ×

harap tia nih follower akak yg x bakal menghilanglah ya ~heee

btw akak x penah anggap yg dtg blog akak sbg follower tp sbg rakan blog..so akak suka ramai rakan yg mesra dan saling berkunjung..

Reply
avatar
syahnabil
admin
June 21, 2011 at 4:49 PM ×

follower juga mungkin mempengaruhi rangking alexa...yg ni masih dlm peringkat kajian...bagus kalau follower tu lebih tinggi ranknya daripada blog kita...begitu juga dengan kita punya bloglist tapi kalau semua follower dan bloglist tu rankingnye rendah mungkin ade efek gak ngan rangking blog kita...tapi tak perlu kesah sgt hal ni sbb kita berblog bukan kerana rank semata-mata...InsyaAllah kalau ikhlas Allah tolong dalam apa keadaan sekalipun..( jangan percaya 100% apa yg saya tulis ni sbb saya masih mengkaji..maklumle orang baru...saya banyak baca daripada blog-blog luar negara ) Wallahua'lam...

Reply
avatar
myzziema
admin
June 21, 2011 at 6:18 PM ×

kena bijak tarik followers bukan duk paksa kita follow. tapi ada jugak followers yang beriban tapi komen seciput je. camno tu? hehe.

Reply
avatar
zaty
admin
June 21, 2011 at 7:26 PM ×

support u.. ngee~

Reply
avatar
June 21, 2011 at 8:44 PM ×

jadi follower yang senyap tak best lah kan :)

Reply
avatar
June 21, 2011 at 11:41 PM ×

yeahhhh~ followers tu senang cari.. tp pyh nk cari readers followers.. huhuu~

tp, bleh cari klu usaha.. dan gaya penulisan pon diperbaiki.. kn2?? ^_^

Reply
avatar
June 22, 2011 at 10:34 AM ×

Btol lah...yg penting yg komen tu...cam mana eik...

Reply
avatar