Tia Bukan Perasan Bagus

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri :)


Yee! Tia mengaku blog Tia baru berusia 1 bulan 20 hari. So, salah ke kalau Tia nak bagi pendapat? Tegur mana yang Tia rasa patut ditegur? Oh! Kena tunggu berblog setahun ke atas dulu ke baru boleh tegur blog orang ni?

Bagi Tia, tak kisahlah dia tu baru berblog ke dah lama berblog ke. Masing-masing ada pendapat yang nak disuarakan. Yang mana tak elok tu dan patut ditegur, tegur aje. Cuma ingat! Tegur tu biarlah dengan cara yang baik. 

Rasanya setakat ni cara Tia menegur pun tidaklah sekasar mana. Tia takde kutuk kaw-kaw punya pun. Lagipun, Tia tak tegur sembarangan blogger. Yang mana Tia rasa blogger yang boleh menerima dengan hati terbuka baru Tia tegur.

Dalam blog Tia ni kadang-kadang Tia ada juga selitkan entri-entri berbentuk tips dalam dunia blogging. So, terpulang pada korang je macamana nak menilai entri tu. Korang fikirlah, betul atau tidak apa yang Tia cuba sampaikan dalam entri tu.

Psst : Tia tak pernah rasa yang Tia ni perasan bagus. Tia cuma berkongsi apa yang Tia tau :)

Sekian...
Previous
Next Post »

17 Comments

Click here for Comments
K
admin
June 20, 2011 at 2:51 AM ×

jangan menilai siapa yang memberi teguran tetapi apa yang ditegurkan :)

setuju dengan entri tia ni.

tak semestinya dah lama blogging tahu semua, mungkin orang baru mempunyai pendapat bernas ;)

sama-sama lah buka mata hati untuk menerima teguran XD

Reply
avatar
Unknown
admin
June 20, 2011 at 3:01 AM ×

@Keroro : yep ! betul tu . bukan apa , kadang2 ada yang berfikiran "eleh , newbie je pun tapi dah berlagak tau semua .."

perghh ! pedasss tuuu :)

Reply
avatar
Pha Is
admin
June 20, 2011 at 3:46 AM ×

baru 1 bulan? pergh... tapi blog tia ni dah macam pro je... hehehe

papepon, pedulikan je apa orang nak kata.. tia cuma menyuarakan pendapat. kalau diorg tak boleh terima, apa kita boleh buat... hehehe

Reply
avatar
June 20, 2011 at 3:52 AM ×

Menegur tanda kita perihatin dan ambil berat terhadap sesuatu. Yg ditegur tak boleh terima pendapat mungkin telah merasakan diri hebat dr org lain..

tak patut2!

Sabar ye :)

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 20, 2011 at 4:06 AM ×

anggaplah semua tu satu cabaran je dlm dunia blogging tia.. biasalah tak semua org boleh ditegur. kat sekeliling kite pon ade inikan pulak dunia blogging. doakan je la dye terbukak hati terima ape yg org len tegur.. ^^

Reply
avatar
Unknown
admin
June 20, 2011 at 4:08 AM ×

@pha is : tu lah pasal . Tia pun tak halang dorang nak suarakan pendapat sendiri ..

@Srikandi Cinta : betul2 ! tegur tandanya kita prihatin :)

Reply
avatar
Unknown
admin
June 20, 2011 at 4:39 AM ×

@She's Gee : harap2 macam tulah Gee ;)

Reply
avatar
ShafiqHashim
admin
June 20, 2011 at 4:49 AM ×

Biarkan apa diorg nk kata, yang penting ini blog kita..haha
Selamat Berblog..

Reply
avatar
Unknown
admin
June 20, 2011 at 4:53 AM ×

@ShafiqHashim : heheh ! itulah sebaiknya kot :) selamat berblog jugak ..

Reply
avatar
misscha
admin
June 20, 2011 at 7:14 AM ×

wahh blog tia baru berusia 1 bulan ++ ....bagus2 ....x semestinya dah lama je boleh bg pendapat...yg baru juga boleh..dah nama pendapat..kan....tol x?

Reply
avatar
Unknown
admin
June 20, 2011 at 8:33 AM ×

@misscha : ha'ahhh . Tia ni newbie lagik . masih banyak nak blajo ni :)

Reply
avatar
Unknown
admin
June 20, 2011 at 9:32 AM ×

kagum la dengan korg2 nie..en freaky, kotak bulat, tia n laen2..sebulan berblog pon dah boleh dpt follower beratus2..hehe..keep it up ok~

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 20, 2011 at 9:49 AM ×

waaa...ingatkan da lame tia berblog..baru sebulan?bagus la dah boleh ade reader tetap dan follower pon ramai dalam sebulan...keep up da good work...biarkan orang nak cakap ape pon, yang penting kita enjoy berblog..tak gitu?

Reply
avatar
adan
admin
June 20, 2011 at 10:37 AM ×

newbie la sangat.. ko tu dah pro berblog wahai cik tia.. blog je yg bertukar tapi orang tetap sama.. keh keh keh.. sebelum ni ko ada blog lain daripada ni kan..kan..kan.. ^___^

Reply
avatar
anez zamri
admin
June 20, 2011 at 12:26 PM ×

pedulikan cakap-cakap yang tak baik tu..teruskan memberi pendapat okey.. :D

Reply
avatar
myzziema
admin
June 21, 2011 at 12:32 AM ×

ziema salute dgn blog sis sebab isi yang penuh info and tips yg berguna untuk blogger. masa mula2 masuk blog ni pun, memula dalam otak cakap 'fuhh bagus lah. berani bersuara'. ziema dah dapat rasa yang blog ni boleh pergi jauh :) goodluck sis! :D

Reply
avatar