Sabah Dan Semenanjung

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Ada yang pernah tanya Tia, "dekat Sabah sekarang jam berapa?". Tia peliklah kan. Kenapa dia tanya pasal jam? Jam dia rosak ke? Kut ye pun apasal tanya Tia yang duduk jauh dekat Sabah ni?

Tanya punya tanya rupanya dia ingatkan masa/jam dekat Sabah ni tak sama macam dekat Semenanjung. Lawak pun ada. Ingat Sabah pakai jam London ke? Tak pun Manchester United. Hahaa!

Sama jelah masa di Sabah dengan Semenanjung. Tak ada beza. Yang beza keadaan aje. Kalau dekat Semenanjung, pagi jam 6-7 masih gelap. Dekat Sabah dah terang benderang. Kalau malam pula dekat Semenanjung petang jam 6-7 masih cerah lagi. Dekat Sabah jam 6 dah tutup tingkap sebab kejap lagi tu gelaplah.

Lagi, kalau jam 7 petang di Semenanjung dekat Sabah kami tak kata petang. Malam..

Previous
Next Post »

9 Comments

Click here for Comments
June 8, 2011 at 7:32 PM ×

tia kat obersea rupanya... oooo..

:)

Reply
avatar
June 8, 2011 at 7:33 PM ×

Mr.ABC Ticer dulu pun tanya cam tu gak.. hehe.. ;)

Reply
avatar
Unknown
admin
June 8, 2011 at 7:50 PM ×

ada eh org tny mcm tu? huhuhu

Reply
avatar
Unknown
admin
June 8, 2011 at 7:51 PM ×

hai hai hai..datang jenguk sini & followed

Reply
avatar
adwafarahin
admin
June 8, 2011 at 9:12 PM ×

hahahaha tanye mcm sabah sarawak pkai jam london kan
hahahaa

Reply
avatar
Cik Purple
admin
June 8, 2011 at 9:37 PM ×

haha~~ masa CP d semenanjung lg la kick, hri ptma bangun jam 7 pagi tp masik gelap nih.. mmg tinguk jam byk kli bha~~haha. skli esoknya telajak pula tido smpai kul 12 tghri..:D

Reply
avatar
myzziema
admin
June 9, 2011 at 8:28 AM ×

hehe. ingatkan sabah masa dia lain sikit sebab you all bukak puasa kan lagi cepat daripada yang kat semenanjung kan. hehe ;)

Reply
avatar
Green Apple
admin
June 9, 2011 at 10:21 AM ×

tia...sabahan ghupe nye...

Reply
avatar
arituarini
admin
September 25, 2011 at 1:29 AM ×

beza sejam je... klau ikut waktu sebenar.. cuma sabah tetap guna masa yg sama dgn semenanjung..

Reply
avatar