Berbaju Tapi Dedah Semua

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Sumber : SINI
Lagi cerita pasal perempuan. Memang tak dinafikan kalau perempuan suka bercantik-cantik. Tapi ingatlah, ada batasnya. Jangan cuma nak nampak cantik, segala batas dirempuh. "Ah, asak lah. Yang penting orang akan kata aku cantik.."

Sekarang dah banyak rekaan baju kurung yang cantik-cantikkan. Tapi satu jenis baju yang tak berapa berkenan tapi jadi kegilaan orang sekarang. Baju yang sememangnya dan sangat jelas JARANG/NIPIS nya.

Baju-baju macam ni kebanyakkannya melibatkan kebaya. Baju tu nipis sangat dan boleh nampak kulit badan. Dari yang ramai-ramai pakai macam ni, dorang akan pakai tube. Bila pakai tube ni, segala tali coli akan kelihatan.

Memang tak sedap mata nak pandang lebih-lebih kalau yang berpakaian macam tu bertudung. Eh, jangan kata tak ada. Ada okey! Banyak baju lain yang cantik-cantik lagi. Tak payah nak pakai baju yang cantik tapi mengundang dosa.

Sekian...
Previous
Next Post »

18 Comments

Click here for Comments
sailaaf
admin
June 11, 2011 at 5:29 PM ×

jarrrang-jarrrrang (nada P.ramlee cite nujum pak belalang)

Reply
avatar
K
admin
June 11, 2011 at 5:43 PM ×

setuju!!

sekarang fesyen semua nak dedah, pastu ramai dok ikut.

kata kene ikut trend lah, tapi agama taknak ikut pulak.

hmmmm

Reply
avatar
ZWAN SABRI
admin
June 11, 2011 at 5:59 PM ×

Tula pasai.. klaw yang free hair pakai baju ni, still bole terima la lagi tp klaw yang betudung pakai, mmg menyampah tengok.. huhu

MySuaraBlog: Aku Nak Jadi Macam Depa!

Reply
avatar
Noor Fatin
admin
June 11, 2011 at 6:01 PM ×

bayangkan kalau nak pakai dengan tudung, baju nipis. alahai. berhati2 la kalau nak pilih baju mcm ni..wuu

Reply
avatar
June 11, 2011 at 6:08 PM ×

seksa... hahaha
tapi tuk laki x pe kan...=P

Reply
avatar
Anonymous
admin
June 11, 2011 at 6:11 PM ×

urmm.
betul la kan..
especially baju kahwin
lagi la banyak yang jarang2
-.-

Reply
avatar
Damn Nations
admin
June 11, 2011 at 6:40 PM ×

Dah pakai g tu ada lagi yek bertudung? huh.. x pe kan dah sinonim majoriti wanita dgn "biar seksi dunia, lantak seksa neraka".. maka lelaki pon "biar cuci mata, asal seksa jiwa".. Alahai dunia.. hehehe :P

Reply
avatar
MagikaKotak
admin
June 11, 2011 at 6:44 PM ×

ada yg sampai pakai,jrg gila,nampak bra habis.malu betol.

Reply
avatar
Abu Bagi
admin
June 11, 2011 at 7:03 PM ×

itu kan pesen..sedap jak mata memndang..nampak tali bra...hahahahha

Reply
avatar
alamanda
admin
June 11, 2011 at 7:09 PM ×

akak pernah tegur org pakai gaya gini.
akhirnye akak yg diorg buat musuh.
niat akak baik...
nak selamatkan maruah kawan.
tp nak camne kan.
akak doakan diorg insaf...

Reply
avatar
Cik Ecah
admin
June 11, 2011 at 7:25 PM ×

huhu....
pernah lihat kejadian ni berlaku...selalu..

Reply
avatar
CikPuan Fara
admin
June 11, 2011 at 8:21 PM ×

betul tu tia. terutama di majlis kawen.. ramai yg melaram sakan sampai sebenarnya memalukan diri sendiri pakai mcm tu kannn? -.-

Reply
avatar
safurara
admin
June 11, 2011 at 8:32 PM ×

aah tia.akk paling marah kalau yg pakai baju jarang giler tu.then nampak bra.yg paling tak tahan bile pakai tudung.baik tak yah pakai weh!

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 11, 2011 at 9:05 PM ×

baik tak payah pakai..senang kan?haha..
ape yang mencik mencik mencik tu?tagline ke?hahaha... =P

Reply
avatar
Unknown
admin
June 11, 2011 at 9:41 PM ×

fashion sekarang yang memberi banyak mata dosa...

Reply
avatar
June 11, 2011 at 10:28 PM ×

btul tu tia.. bertudung da cantik.. tp jarang pulak ha.. hurm..
yg menjual jugak yang kaye..

:)

jangan percayakan siapa-siapa pun!

Reply
avatar
myzziema
admin
June 12, 2011 at 1:33 AM ×

ada jugak terjumpa pakai tudung tapi rambut terjulur keluar, pakai tudung tapi kain belah sampai lutut. haih tak paham =,=

Reply
avatar