Kenapa Nak Trafik?

Assalamualaikum ..
Terima kasih sudi singgah blog Tia dan baca entri ;)

Perghh! Serius hari ni Tia tak ada update blog langsung. Tapi alhamdulillah. Ada juga yang masih sudi menjenguk blog Tia. Bhaha! Trafik pun tak jatuh sangat. Adalah dalam 100+. Malam ni Tia nak kasi maintain 200+. Apa lagi, blogwalkinglah..

Tia tak tau sangat apa TRAFIK ni. Tia dah cari dekat google apa itu trafik. Tapi tak jumpa juga. Kalau ada pun cuma penerangan yang ringkas je. Tia tanya yang dah berpengalaman pun macam nak tak nak je jawab soalan Tia.

Yelah, Tia punya soalan kemain panjangnya. Sekali dia jawab 4 ayat je?! Hampagas betul. Tapi mungkin betullah tu. Trafik itu pengunjung blog. Kalau dekat Analytics di Nuffnang, UNIQUES. Tia selalu tengok dekat Nuffnang je.

Kenapa nak trafik? Yelah, itu menandakan blog tak adalah sunyi macam dalam gua. Ye dok? Tapi adalah juga yang kata semakin tinggi trafik, semakin banyak duit masuk. Masuk macamana Tia tak tau lah.

Tia akan cuba maintainkan uniques Tia 100+. InsyaAllah dengan bantuan SEO. Bhahaa. Keyword "tia artis" pun ada? Haha. Gelak je lah..

Sekian..
Previous
Next Post »

9 Comments

Click here for Comments
Ayie
admin
June 13, 2011 at 8:03 PM ×

kenapa orang nak trafik..?? sebab trafik boleh ditukar kepada duit.. hahaha

Reply
avatar
arituarini
admin
June 13, 2011 at 8:12 PM ×

sy pun tk tau la mcm mana..cuma nk tingi trfik kena rajin BW..
gudluck utk maintainkan,,hihihihi

Reply
avatar
K
admin
June 13, 2011 at 8:14 PM ×

hehe, lau dapat earning dengan BE memang masyuk lah nak maintain trafik :P

good job tia, tia artis blogger drama bersiri. haha XD

Reply
avatar
June 13, 2011 at 8:14 PM ×

tia.. 100 satuh hari kahhh..??? hebatt kot hahhaha

Reply
avatar
Firdaus Life
admin
June 13, 2011 at 8:14 PM ×

kalau nak 200+ pon tia mampu lagi..

Reply
avatar
Akunyer
admin
June 13, 2011 at 8:17 PM ×

bagusnya Tia.. ticer tak macam Tia... malas nak fikir pasal trafik..sudi2 singgahla blog Ticer yer :)

Reply
avatar
Kei Seichi
admin
June 13, 2011 at 8:37 PM ×

waa..trafik tia biasa 200+ ey?saya nak maintain 100+ pon susah...

Reply
avatar
Unknown
admin
June 13, 2011 at 9:49 PM ×

traffic dan duit??
bergantung la apa iklan kita pakai..
heheh

Reply
avatar
Luqeem™
admin
June 13, 2011 at 10:14 PM ×

lpas ni bleh up up lg..:)

Reply
avatar